Да су се неки питали не би постојала Република Српска

И данас, у вријеме другачијих изазова остали смо досљедни својим идејама слободе и достојанства, у служби народа, без издаје, сада у новој борби за напредак, нормалан живот сваког грађанина Републике Српске.

Република Српска 08.01.2022 | 13:30
Да су се неки питали не би постојала Република Српска

- СДС је био и остао истински чувар Републике Српске, њеног опстанка и напретка нашег народа. Подигли смо наш народ када је било најтеже и заједно с Војском РС и народом поносно створили нашу Републику.  

И данас, у вријеме другачијих изазова остали смо досљедни својим идејама слободе и достојанства, у служби народа, без издаје, сада у новој борби за напредак, нормалан живот сваког грађанина Републике Српске.

За разлику од неких који су у најтеже вријеме 90-тих, нескривено били против стварања заједничке српске територије и заставе а који се данас покушавају сакрити иза исте те заставе Републике Српске, СДС је у вријеме када то није било нимало лако,  јасно стао на чело одбране свог народа и започели тешку борбе за опстанак на вјековним огњиштима.
  
За разлику од оних који су из исте те борбе побјегли и бавили се својим личним интересима, народ и борци, међу којима многи истакнути чланови Српске демократске странке, давали су своје животе за стварање Републике Српске, а многи су свој крст носили и годинама након рата. Али никада се нису скривали иза Републике Српске нити су своје интересе стављали испред ње и ризиковали да буде угрожена.

За разлику од неких који су чак и у Хагу  јавно свједочили о томе да  је “СДС одговоран за стварање Републике Српске, чак означавајући то “узроком сукоба”, о чему свједоче судска документа, ми се Републиком Српском поносимо јер није дозволио да народ на овим просторима доживи судбину Крајине или Космета. 

Да је било до неких, јасно је, Република Српска не би ни постојала!

Оно што је најважније  јесте да смо ми, за разлику од оних који  су своју политику мијењали “како вјетар пуше” увијек били и остали на страни истинског и искреног патриотизма и политике стварног бољитка, насупрот лажном и потпуно неутемељеном ”јуначењу”, али само испред микрофона. Управо та константна лаж и обмана, у којој смо заробљени више од деценију створила је тешку кулису страха, кулису иза које свакодневно траје бесомучна пљачка и пустошење властитог народа.

А стварни резултат је да је Репубика Српска до сада изгубила чак трећину свог становништва и да нас је из године у годину драстично мање!

Прије тридесет година идеја водиља оснивања Српске демократске странке је био опстанак српског народа на овом простору.

Данас имамо Републику Српску из које сви одлазе.  Уз сва подметања садашње власти и бесомучна медијска омаловажавања, вјерујемо и знамо да ће разум надвладати страх и да ће памет, мудрост, храброст и слобода поново побиједити…

СДС је увијек и једнако уз свој народ,  сада у новим изазовима и  биткама за нормалан и достојанствен живот сваког човјека и његове породице. Опстанак, будућност и напредак  Републике Српске су и након 30 година наш приоритет и то је политика која за нас нема алтернативу!

Ауторски текст предсједника СДС-а Мирка Шаровића

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Расо

08.01.2022 12:48

Браво! Одличан текст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиле90

08.01.2022 12:51

Јасно и тацно. Зивимо у лазима и само дубље тонемо. Ако опозиција не направи радикалан рез и поново не поведе народ неце нас ни бити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

08.01.2022 13:53

Дефинитивно мени никад неце бити јасно засто живимо у лазима и прљавстини засто се не боримо за бољи статус и боље сутра

Name

РВИ

08.01.2022 13:01

Само се ти нејављај,немој ти да нас бранис.Гори си од ових на власти,само гледате свој интерес и добро знате да крадете.Погледајте станове,виле,аутомобиле вас политицара,срам вас било

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.01.2022 18:43

Тачно тако, само народ воли Републику Српску, а политичари је воле само онолико колико могу од ње да се обогате.

Name

Правда

08.01.2022 13:11

Ал су фирме које у рату нису ни такнуте.По завршетку рата почеле да раде а онда су једна по једна доживеле Цунами све због моцни појединаца који са данас бахате и шепуре по својим велелепним кућама у Републици Српској и по Србији.Никад нико није одговарао ал зато одговарају они који су одсекли метар дрва да се огреју.А иста им та шума обећана и то по 20 дулума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

08.01.2022 13:52

Тако је Мирко. СДС је државотворна странка за разлику од снсд лоповско интересне секте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

08.01.2022 15:30

Ниста нас не мозе спасити ова република и народ су тотално покрадени и осиромасени дзаба вама република када у њој лосе зивим а нема наде за опоравак а млади одосе и својим синова казем идите са дјецом и не окреците се и спремају се фала богу а ви лопови владајте љустуром...

Name

Славиша

08.01.2022 15:38

Били сте ви на власти. Ниста није било боље.

Name

Слободан

08.01.2022 15:24

Свака час!Најбољи напиасани текст до сада.Све истина...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кинтус

08.01.2022 15:25

Брчко сијече Републику Српску на два дијела

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

08.01.2022 17:32

Тако је Мирко. Доле Бурле лопов, лажов, проклетија, шверцер, криминалац и његова лоповска и ненародна секта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.01.2022 09:27

Свака цаст мирко

ОДГОВОРИТЕ