Da su se neki pitali ne bi postojala Republika Srpska

I danas, u vrijeme drugačijih izazova ostali smo dosljedni svojim idejama slobode i dostojanstva, u službi naroda, bez izdaje, sada u novoj borbi za napredak, normalan život svakog građanina Republike Srpske.

Republika Srpska 08.01.2022 | 13:30
Da su se neki pitali ne bi postojala Republika Srpska

- SDS je bio i ostao istinski čuvar Republike Srpske, njenog opstanka i napretka našeg naroda. Podigli smo naš narod kada je bilo najteže i zajedno s Vojskom RS i narodom ponosno stvorili našu Republiku.  

I danas, u vrijeme drugačijih izazova ostali smo dosljedni svojim idejama slobode i dostojanstva, u službi naroda, bez izdaje, sada u novoj borbi za napredak, normalan život svakog građanina Republike Srpske.

Za razliku od nekih koji su u najteže vrijeme 90-tih, neskriveno bili protiv stvaranja zajedničke srpske teritorije i zastave a koji se danas pokušavaju sakriti iza iste te zastave Republike Srpske, SDS je u vrijeme kada to nije bilo nimalo lako,  jasno stao na čelo odbrane svog naroda i započeli tešku borbe za opstanak na vjekovnim ognjištima.
  
Za razliku od onih koji su iz iste te borbe pobjegli i bavili se svojim ličnim interesima, narod i borci, među kojima mnogi istaknuti članovi Srpske demokratske stranke, davali su svoje živote za stvaranje Republike Srpske, a mnogi su svoj krst nosili i godinama nakon rata. Ali nikada se nisu skrivali iza Republike Srpske niti su svoje interese stavljali ispred nje i rizikovali da bude ugrožena.

Za razliku od nekih koji su čak i u Hagu  javno svjedočili o tome da  je “SDS odgovoran za stvaranje Republike Srpske, čak označavajući to “uzrokom sukoba”, o čemu svjedoče sudska dokumenta, mi se Republikom Srpskom ponosimo jer nije dozvolio da narod na ovim prostorima doživi sudbinu Кrajine ili Кosmeta. 

Da je bilo do nekih, jasno je, Republika Srpska ne bi ni postojala!

Ono što je najvažnije  jeste da smo mi, za razliku od onih koji  su svoju politiku mijenjali “kako vjetar puše” uvijek bili i ostali na strani istinskog i iskrenog patriotizma i politike stvarnog boljitka, nasuprot lažnom i potpuno neutemeljenom ”junačenju”, ali samo ispred mikrofona. Upravo ta konstantna laž i obmana, u kojoj smo zarobljeni više od deceniju stvorila je tešku kulisu straha, kulisu iza koje svakodnevno traje besomučna pljačka i pustošenje vlastitog naroda.

A stvarni rezultat je da je Repubika Srpska do sada izgubila čak trećinu svog stanovništva i da nas je iz godine u godinu drastično manje!

Prije trideset godina ideja vodilja osnivanja Srpske demokratske stranke je bio opstanak srpskog naroda na ovom prostoru.

Danas imamo Republiku Srpsku iz koje svi odlaze.  Uz sva podmetanja sadašnje vlasti i besomučna medijska omalovažavanja, vjerujemo i znamo da će razum nadvladati strah i da će pamet, mudrost, hrabrost i sloboda ponovo pobijediti…

SDS je uvijek i jednako uz svoj narod,  sada u novim izazovima i  bitkama za normalan i dostojanstven život svakog čovjeka i njegove porodice. Opstanak, budućnost i napredak  Republike Srpske su i nakon 30 godina naš prioritet i to je politika koja za nas nema alternativu!

Autorski tekst predsjednika SDS-a Mirka Šarovića

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Raso

08.01.2022 12:48

Bravo! Odličan tekst!

ODGOVORITE
Name

Zile90

08.01.2022 12:51

Jasno i tacno. Zivimo u lazima i samo dublje tonemo. Ako opozicija ne napravi radikalan rez i ponovo ne povede narod nece nas ni biti!

ODGOVORITE
Name

Tatar

08.01.2022 13:53

Definitivno meni nikad nece biti jasno zasto živimo u lazima i prljavstini zasto se ne borimo za bolji status i bolje sutra

Name

RVI

08.01.2022 13:01

Samo se ti nejavljaj,nemoj ti da nas branis.Gori si od ovih na vlasti,samo gledate svoj interes i dobro znate da kradete.Pogledajte stanove,vile,automobile vas politicara,sram vas bilo

ODGOVORITE
Name

Re

08.01.2022 18:43

Tačno tako, samo narod voli Republiku Srpsku, a političari je vole samo onoliko koliko mogu od nje da se obogate.

Name

Pravda

08.01.2022 13:11

Al su firme koje u ratu nisu ni taknute.Po završetku rata počele da rade a onda su jedna po jedna doživele Cunami sve zbog mocni pojedinaca koji sa danas bahate i šepure po svojim velelepnim kućama u Republici Srpskoj i po Srbiji.Nikad niko nije odgovarao al zato odgovaraju oni koji su odsekli metar drva da se ogreju.A ista im ta šuma obećana i to po 20 duluma.

ODGOVORITE
Name

Boki

08.01.2022 13:52

Tako je Mirko. SDS je državotvorna stranka za razliku od snsd lopovsko interesne sekte.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

08.01.2022 15:30

Nista nas ne moze spasiti ova republika i narod su totalno pokradeni i osiromaseni dzaba vama republika kada u njoj lose zivim a nema nade za oporavak a mladi odose i svojim sinova kazem idite sa djecom i ne okrecite se i spremaju se fala bogu a vi lopovi vladajte ljusturom...

Name

Slaviša

08.01.2022 15:38

Bili ste vi na vlasti. Nista nije bilo bolje.

Name

Slobodan

08.01.2022 15:24

Svaka čas!Najbolji napiasani tekst do sada.Sve istina...

ODGOVORITE
Name

Kintus

08.01.2022 15:25

Brčko siječe Republiku Srpsku na dva dijela

ODGOVORITE
Name

Boki

08.01.2022 17:32

Tako je Mirko. Dole Burle lopov, lažov, prokletija, švercer, kriminalac i njegova lopovska i nenarodna sekta.

ODGOVORITE
Name

Re

09.01.2022 09:27

Svaka cast mirko

ODGOVORITE