Мудрим вођством осигурати опстанак Републике Српске

- Данас обиљежавамо 30. рођендан Републике Српске, потребно је мудрим вођством осигурати њен опстанак.. - Поручио је градоначелник Бањалуке.

Република Српска 08.01.2022 | 12:27
Мудрим вођством осигурати опстанак Републике Српске

У име Бања Луке почаст херојима одао је градоначелник Драшко Станивуковић, који је казао да су данас положени вијенци на сва она мјеста која симболизују борбу за слободу нашег народа у различитим временима, али је тешко наћи период у којем наш народ није био изложен искушењима.

- У Другом свјетском рату Бања Лука је ослобођена, у посљедњем Одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српска је створена, одбрањена и постала слободна, што говори да се наш народ одувијек борио за слободу, а наша је дужност да јачамо и снажимо Републику Српску – поручио је Станивуковић.

Он је казао да данас обиљежавамо 30. рођендан Републике Српске, а да је потребно мудрим вођством осигурати њен опстанак.

- Много је породица у којима неко од чланова носи име некога ко је дао живот за Републику Српску, што нас трајно обавезује на борбу за Републику Српску и истрајност да сва искушења заједно савладамо – рекао је медијима градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић, након полагања вијенаца на споменик погинулим борцима Републике Српске поводом обиљежавања 30. рођендана Републике Српске.

-Наша дужност је да је бранимо и волимо, као и да чинимо све како би Република Српска опстала и наставила да траје и да сваке године обиљежи овај историјски значајан датум – поручио је градоначелник.

Он је рекао да 9. јануар је дан који симболизује све оно што смо као народ прошли, те да тога дана, али и сваког другог треба да се присјетимо оних који су своје животе уградили у темеље Републике Српске, јер нас управо они обавезују на истрајност да заједно сачувамо оно што нам је најсветије, а то је наша отаџбина.

– Град Бањалука у потпуности је укључен у обиљежавање Дана Републике Српске, јер то је наша дужност као највећег града Српске, а град је започео процедуре за изградњу централног спомен-обиљежја – рекао је Станивуковић, додавши да ће тај споменик симболизовати страдање, али ће уједно бити симбол и наше побједе.

Како би одали почаст жртвама фашизма делегације су вијенце и цвијеће положили на Тргу палих бораца НОР-а, а потом су положени вијенци на Спомен-костурницу на Градском гробљу, као и цвијеће и на гробницу 12 бањалучких беба.

Вијенце су положили предсједник Републике Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијер Радован Вишковић, као и министри у Влади Српске, српски представници у Парламентарној скупштини БиХ, делегације Вијећа Народа Републике Српске и Савеза општина и градова.

Вијенац је положио и предсједник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Надам се да не

08.01.2022 12:33

Да ли то под "мудрим руководством" подразумијевас себе???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.01.2022 14:01

Јок , него на 113% мисли .

Name

МЕНАГЕР

08.01.2022 12:56

Опстанак РС се не осигурава полагањем вјенаца и присјецање на велике зртве задњег рата једном годисње Нити се опстанак РС осигурава са некаквим потезима и представама у РС Мудрим водјством треба сацувати БиХ овакву каква јесте а самим тим и РС и то би требало радити у Сарајеву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бллл

08.01.2022 13:36

Само добронамјерни политицари као Драско могу сацувати РС

Name

Давид

08.01.2022 21:33

Драги мој Драшко,мудар човјек се увјек под плаштом народа а вођен искуством бори за лично добро... Паметан човјек на темељу знања ношен моралним вриједностима са другима ствара услове за сигуран живот свих.Окружен сретним људима знајући да је дао значајан допринос тој срећи и он је сретнији од свих.Та унутрашња срећа је духовно уздизање...Поразмисли мало...

ОДГОВОРИТЕ