Mudrim vođstvom osigurati opstanak Republike Srpske

- Danas obilježavamo 30. rođendan Republike Srpske, potrebno je mudrim vođstvom osigurati njen opstanak.. - Poručio je gradonačelnik Banjaluke.

Republika Srpska 08.01.2022 | 12:27
Mudrim vođstvom osigurati opstanak Republike Srpske

U ime Banja Luke počast herojima odao je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je kazao da su danas položeni vijenci na sva ona mjesta koja simbolizuju borbu za slobodu našeg naroda u različitim vremenima, ali je teško naći period u kojem naš narod nije bio izložen iskušenjima.

- U Drugom svjetskom ratu Banja Luka je oslobođena, u posljednjem Odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpska je stvorena, odbranjena i postala slobodna, što govori da se naš narod oduvijek borio za slobodu, a naša je dužnost da jačamo i snažimo Republiku Srpsku – poručio je Stanivuković.

On je kazao da danas obilježavamo 30. rođendan Republike Srpske, a da je potrebno mudrim vođstvom osigurati njen opstanak.

- Mnogo je porodica u kojima neko od članova nosi ime nekoga ko je dao život za Republiku Srpsku, što nas trajno obavezuje na borbu za Republiku Srpsku i istrajnost da sva iskušenja zajedno savladamo – rekao je medijima gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, nakon polaganja vijenaca na spomenik poginulim borcima Republike Srpske povodom obilježavanja 30. rođendana Republike Srpske.

-Naša dužnost je da je branimo i volimo, kao i da činimo sve kako bi Republika Srpska opstala i nastavila da traje i da svake godine obilježi ovaj istorijski značajan datum – poručio je gradonačelnik.

On je rekao da 9. januar je dan koji simbolizuje sve ono što smo kao narod prošli, te da toga dana, ali i svakog drugog treba da se prisjetimo onih koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske, jer nas upravo oni obavezuju na istrajnost da zajedno sačuvamo ono što nam je najsvetije, a to je naša otadžbina.

– Grad Banjaluka u potpunosti je uključen u obilježavanje Dana Republike Srpske, jer to je naša dužnost kao najvećeg grada Srpske, a grad je započeo procedure za izgradnju centralnog spomen-obilježja – rekao je Stanivuković, dodavši da će taj spomenik simbolizovati stradanje, ali će ujedno biti simbol i naše pobjede.

Kako bi odali počast žrtvama fašizma delegacije su vijence i cvijeće položili na Trgu palih boraca NOR-a, a potom su položeni vijenci na Spomen-kosturnicu na Gradskom groblju, kao i cvijeće i na grobnicu 12 banjalučkih beba.

Vijence su položili predsjednik Republike Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, kao i ministri u Vladi Srpske, srpski predstavnici u Parlamentarnoj skupštini BiH, delegacije Vijeća Naroda Republike Srpske i Saveza opština i gradova.

Vijenac je položio i predsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Nadam se da ne

08.01.2022 12:33

Da li to pod "mudrim rukovodstvom" podrazumijevas sebe???

ODGOVORITE
Name

Re

08.01.2022 14:01

Jok , nego na 113% misli .

Name

MENAGER

08.01.2022 12:56

Opstanak RS se ne osigurava polaganjem vjenaca i prisjecanje na velike zrtve zadnjeg rata jednom godisnje Niti se opstanak RS osigurava sa nekakvim potezima i predstavama u RS Mudrim vodjstvom treba sacuvati BiH ovakvu kakva jeste a samim tim i RS i to bi trebalo raditi u Sarajevu

ODGOVORITE
Name

Blll

08.01.2022 13:36

Samo dobronamjerni politicari kao Drasko mogu sacuvati RS

Name

David

08.01.2022 21:33

Dragi moj Draško,mudar čovjek se uvjek pod plaštom naroda a vođen iskustvom bori za lično dobro... Pametan čovjek na temelju znanja nošen moralnim vrijednostima sa drugima stvara uslove za siguran život svih.Okružen sretnim ljudima znajući da je dao značajan doprinos toj sreći i on je sretniji od svih.Ta unutrašnja sreća je duhovno uzdizanje...Porazmisli malo...

ODGOVORITE