Србија је уз народ, велики изазови стоје пред Српском

"Поштујући БиХ, Србија мора да има посебне везе са Српском, јер је то наш народ тамо", рекла је Брнабићева, која је оцијенила да је у БиХ тешка, комплексна и компликована ситуација, као и да су велики изазови пред Републиком Српском.

Србија 08.01.2022 | 11:22
Србија је уз народ, велики изазови стоје пред Српском

 - Срби у Републици Српској треба да знају да је Србија уз њих и да ни под којим условима и притисцима неће разматрати увођење санкција српском народу и његовим легитимним представницима, изјавила је премијер Србије Ана Брнабић.

"Поштујући БиХ, Србија мора да има посебне везе са Српском, јер је то наш народ тамо", рекла је Брнабићева, која је оцијенила да је у БиХ тешка, комплексна и компликована ситуација, као и да су велики изазови пред Републиком Српском.

Она је навела да данас иде у Бањалуку, гдје ће присуствовати обиљежавању Дана Републике Српске, наводећи да је сутрашњи дан, 9. јануар, 30 година од оснивања Српске, велики и важан јубилеј, те да ће дио Владе Србије бити сутра у Бањалуци.

"Увек се радујем када идем у Републику Српску, када идем у Бањалуку. Увек ми је прелепо тамо и увек ми је посебно када идем баш на Дан Републике Српске. Стварно волим да 9. јануар проведем тамо. Овај пут ћу ићи данас, 8. јануара, зато што је тада свечана академија", додала је Брнабићева.

Она је напоменула да Србија никада, ни под којим условима и ни под каквим притисцима неће разматрати увођење санкција српском народу и његовим легитимним представницима у Српској, као што је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Вјерује, каже, да ће односи Србије према Републици Српској бити једна од тема предстојећих избора у Србији, 3. априла, зато што и на политичкој сцени у Србији постоје у потпуности супротна гледишта на то питање.

"Имамо политичке снаге које представља /опозиционар/ Мариника Тепић које говоре да је Република Српска геноцидна творевина, да је у Сребреници почињен геноцид, да је тај геноцид почињен у наше име и да ми то треба да прихватимо и признамо и да Скупштина Србије треба да усвоји резолуцију о геноциду", навела је Брнабићева за ТВ Пинк.

Брнабићева је нагласила да за садашњу власт у Србији Република Српска није геноцидна творевина и да је Српска настала као јасан израз Срба да буду безбједни, да сачувају себе, своју дјецу, своје породице.

Она је подсјетила да је Србија потписник и један од гараната Дејтонског споразума, као и да поштује БиХ, али и интегритет Републике Српске са којом има специјалне и паралелне везе.

Она је подсјетила је да је Република Српска настала 1992. године, прије рата у БиХ као јасан израз Срба у БиХ да буду безбједни и живе у миру и стабилности, и као њихов страх да се не понови геноцид који је извршен над српским народом током Другог свјетског рата.

(Срна) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Др

08.01.2022 10:36

Дивна жена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

08.01.2022 10:43

Прави политичар, одмјерен реалан. Није Србија крива што смо Ми "изабрали" кркана да нас представља и дозволили да нас узме под своје и млати са нама као са стадом. Србија штити Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубо

11.01.2022 11:35

Миле,она ти прави политичар,ти немаш појма шта је прави политичар

Name

Милан

08.01.2022 10:44

Не интересује вас народ вас само интересује додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нечувено!

08.01.2022 10:58

Зашто је овако детаљно објавила шта је Тепићка рекла о РС и Сребреници те да се и у самој Србији не слажу сви око РС, што је за мене поражавајуће! Стварно сам разочаран! РС треба да је сваком Србину светиња, када већ више немамо Косово. Зашто је уопште говорила о томе!? Нешто се спрема и Ана Брнабић је то на овај начин најавила. Све друго што је до тада рекла , пало је у воду. Потпуно сам разочаран!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бинго

08.01.2022 11:17

Е моја лезибези морас ти у сколу иц да науцис стагод из Хисторије

ОДГОВОРИТЕ
Name

маки

08.01.2022 11:19

Људи , отидјите на YТ и погледајте Кесица , да видите која је сифра дотицна ..нико не знам гјде сколу заврсила , има путовницу , и никакав ЦВ да је иста радила ...цисто информативно , да знате ко је и ста је .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

08.01.2022 11:31

Који народ. Са вама ми никад нећемо бити Европа. Вјечито изоловани и преварени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдјо премијерка

08.01.2022 11:33

Нису санкције уведене Р.Српској нити њеним легитимним представницима, предсједнику РС или премијеру...

ОДГОВОРИТЕ
Name

08.01.2022 11:44

Нисте ви уз народ,вец сте уз додига,који нас је унистио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxy

08.01.2022 12:00

Србија је уз Додика.Да је иста за народ питала би гдје су утрошене силне паре које су дали не народу за помоћ,него Додику за опстанак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

08.01.2022 12:51

Ви изаберите другог, па ће бити уз њега.