Srbija je uz narod, veliki izazovi stoje pred Srpskom

"Poštujući BiH, Srbija mora da ima posebne veze sa Srpskom, jer je to naš narod tamo", rekla je Brnabićeva, koja je ocijenila da je u BiH teška, kompleksna i komplikovana situacija, kao i da su veliki izazovi pred Republikom Srpskom.

Srbija 08.01.2022 | 11:22
Srbija je uz narod, veliki izazovi stoje pred Srpskom

 - Srbi u Republici Srpskoj treba da znaju da je Srbija uz njih i da ni pod kojim uslovima i pritiscima neće razmatrati uvođenje sankcija srpskom narodu i njegovim legitimnim predstavnicima, izjavila je premijer Srbije Ana Brnabić.

"Poštujući BiH, Srbija mora da ima posebne veze sa Srpskom, jer je to naš narod tamo", rekla je Brnabićeva, koja je ocijenila da je u BiH teška, kompleksna i komplikovana situacija, kao i da su veliki izazovi pred Republikom Srpskom.

Ona je navela da danas ide u Banjaluku, gdje će prisustvovati obilježavanju Dana Republike Srpske, navodeći da je sutrašnji dan, 9. januar, 30 godina od osnivanja Srpske, veliki i važan jubilej, te da će dio Vlade Srbije biti sutra u Banjaluci.

"Uvek se radujem kada idem u Republiku Srpsku, kada idem u Banjaluku. Uvek mi je prelepo tamo i uvek mi je posebno kada idem baš na Dan Republike Srpske. Stvarno volim da 9. januar provedem tamo. Ovaj put ću ići danas, 8. januara, zato što je tada svečana akademija", dodala je Brnabićeva.

Ona je napomenula da Srbija nikada, ni pod kojim uslovima i ni pod kakvim pritiscima neće razmatrati uvođenje sankcija srpskom narodu i njegovim legitimnim predstavnicima u Srpskoj, kao što je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Vjeruje, kaže, da će odnosi Srbije prema Republici Srpskoj biti jedna od tema predstojećih izbora u Srbiji, 3. aprila, zato što i na političkoj sceni u Srbiji postoje u potpunosti suprotna gledišta na to pitanje.

"Imamo političke snage koje predstavlja /opozicionar/ Marinika Tepić koje govore da je Republika Srpska genocidna tvorevina, da je u Srebrenici počinjen genocid, da je taj genocid počinjen u naše ime i da mi to treba da prihvatimo i priznamo i da Skupština Srbije treba da usvoji rezoluciju o genocidu", navela je Brnabićeva za TV Pink.

Brnabićeva je naglasila da za sadašnju vlast u Srbiji Republika Srpska nije genocidna tvorevina i da je Srpska nastala kao jasan izraz Srba da budu bezbjedni, da sačuvaju sebe, svoju djecu, svoje porodice.

Ona je podsjetila da je Srbija potpisnik i jedan od garanata Dejtonskog sporazuma, kao i da poštuje BiH, ali i integritet Republike Srpske sa kojom ima specijalne i paralelne veze.

Ona je podsjetila je da je Republika Srpska nastala 1992. godine, prije rata u BiH kao jasan izraz Srba u BiH da budu bezbjedni i žive u miru i stabilnosti, i kao njihov strah da se ne ponovi genocid koji je izvršen nad srpskim narodom tokom Drugog svjetskog rata.

(Srna) 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Dr

08.01.2022 10:36

Divna žena

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

08.01.2022 10:43

Pravi političar, odmjeren realan. Nije Srbija kriva što smo Mi "izabrali" krkana da nas predstavlja i dozvolili da nas uzme pod svoje i mlati sa nama kao sa stadom. Srbija štiti Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

Ljubo

11.01.2022 11:35

Mile,ona ti pravi političar,ti nemaš pojma šta je pravi političar

Name

Milan

08.01.2022 10:44

Ne interesuje vas narod vas samo interesuje dodik.

ODGOVORITE
Name

Nečuveno!

08.01.2022 10:58

Zašto je ovako detaljno objavila šta je Tepićka rekla o RS i Srebrenici te da se i u samoj Srbiji ne slažu svi oko RS, što je za mene poražavajuće! Stvarno sam razočaran! RS treba da je svakom Srbinu svetinja, kada već više nemamo Kosovo. Zašto je uopšte govorila o tome!? Nešto se sprema i Ana Brnabić je to na ovaj način najavila. Sve drugo što je do tada rekla , palo je u vodu. Potpuno sam razočaran!

ODGOVORITE
Name

Bingo

08.01.2022 11:17

E moja lezibezi moras ti u skolu ic da naucis stagod iz Historije

ODGOVORITE
Name

maki

08.01.2022 11:19

Ljudi , otidjite na YT i pogledajte Kesica , da vidite koja je sifra doticna ..niko ne znam gjde skolu zavrsila , ima putovnicu , i nikakav CV da je ista radila ...cisto informativno , da znate ko je i sta je .

ODGOVORITE
Name

Bl

08.01.2022 11:31

Koji narod. Sa vama mi nikad nećemo biti Evropa. Vječito izolovani i prevareni.

ODGOVORITE
Name

Gdjo premijerka

08.01.2022 11:33

Nisu sankcije uvedene R.Srpskoj niti njenim legitimnim predstavnicima, predsjedniku RS ili premijeru...

ODGOVORITE
Name

4d

08.01.2022 11:44

Niste vi uz narod,vec ste uz dodiga,koji nas je unistio.

ODGOVORITE
Name

Xxy

08.01.2022 12:00

Srbija je uz Dodika.Da je ista za narod pitala bi gdje su utrošene silne pare koje su dali ne narodu za pomoć,nego Dodiku za opstanak.

ODGOVORITE
Name

Max

08.01.2022 12:51

Vi izaberite drugog, pa će biti uz njega.