Нико нема право да се поиграва Републиком Српском

"Зато нико нема монопол на патриотизам и нико нема право да се поиграва њеном будућношћу".

Република Српска 08.01.2022 | 10:22
Нико нема право да се поиграва Републиком Српском

Поводом Дана Републике Српске, предсједник Демократског народног савеза Ненад Нешић честитао је свим грађанима  30. рођендан Републике Српске и пожелио да овај јубиларни празник проведу у миру, здрављу и срећи са својим породицама.

У честитки предсједник Нешић наглашава:
 
- Поштовани грађани, 

у ове радосне празничне дане желим прије свега да вам пожелим много здравља и среће, да у миру празнујете и да у радости сви заједно наставимо да развијамо и градимо нашу Републику Српску!

Девети јануар је дан када се прво морамо сјетити свих оних који су поставили темеље Републике Српске и, завјештавајући своје животе за нашу слободу, исписали прве странице њене историје. У истом строју, сложни и свјесни да нам без Републике Српске нема ни опстанка на вјековним огњиштима, заједно су је стварали радници, сељаци и интелектуалци. Своје животе несебично су жртвовали за нашу будућност! Нека им је вјечна слава и хвала!

Ми, имамо обавезу да сваког дана показујемо да смо достојни њихове жртве. Република Српска у својој историји суочавала се са много изазова, притисака, насртаја на свој Устав и своју аутономију. Много је било оних који су жељели да она нестане, али сачувао ју је народ! Настала је као плод воље народа, његове самоодбране и борбе за слободу, и зато је вјечна и неуништвива!

Зато нико нема монопол на патриотизам и нико нема право да се поиграва њеном будућношћу.

Наша обавеза данас, када славимо 30-ти рођендан наше Републике, јесте да и ми мислимо на будуће генерације, као што су наши преци мислили на нас. Република Српска мора бити изнад ситних сујета и још ситнијих страначких трвења, јер она јесте важнија и изнад свих нас! Наше међусобне битке никада не смију бити на штету Републике Српске, него искључиво за бољу, инстутиционално снажнију, економски и социјално напреднију, и демократски развијену Републику Српску!

Као слободарски народ који је највише страдао у Европи у прошлом вијеку, свима нудимо руку мира и искреног пријатељства. Желимо да овај вијек буде вијек економског развоја, културног напретка, изградње добросусједских односа и регионалних интеграција.

Градимо и развијајмо нашу Републику Српску тако да наши праунуци буду поносни на нас, као што смо ми на наше претке!

Живјела нам Република Српска!

(БН Фото: фејзбук)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

бг

08.01.2022 10:10

Нема нико право да се поиграва са БиХ.То ти је тешко изговорит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радивоје

08.01.2022 10:27

Сви је градимо, а појединци то користе обилато, трпајући новац у своје џепове. Нешићу да ти завиримо у имовински. Надам се да је афера со активна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српски

08.01.2022 10:30

Народ је поносан и патриотски јако настројен. Онај ко зели успјети мора бити јаци и агресивнији у оцувању Републике Српске од Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зв

08.01.2022 10:32

Јел има неко да га је брига ста овај прица... Лопов над лоповима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС

08.01.2022 10:38

ОВАЈ САМ СЕБЕ РЕКЛАМИРА СТАЛНО А НИКО ГА НИСТА НЕ ПИТА. УМИСЛИО ДА ЈЕ НЕКО И НЕСТО. ЦОВЈЕЦЕ ИЗИДЈИ ИЗ ООЗИЦИЈЕ, КАНДИДУЈ СВОЈЕ ЗА ПРЕСЈЕДНИКА И ЦЛАНА У САРАЈЕВУ И ПОКАЗИ КО СИ. ВИДЈЕТ ЦЕС ,НИКО И НИСТА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

08.01.2022 11:29

Па засто многи високи руководиоци краду и пљацкају РС и слободарски народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

08.01.2022 11:39

Обући ћеш ти пругасто одијело, ускоро. Не секирај за Републику Српску. Хвала Богу па не зависи од таквих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

08.01.2022 12:25

Нико нема право да је пљачка и расељава па се и то дешава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шефе

08.01.2022 12:48

Не иде ти, не ваља ти харизма, склони се, управљај с тим што имаш, располажеш, мани се политике…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

08.01.2022 14:27

Продајем РС да сацувам своје богаство а овце које блеје це гласати за мене ПАМЕТНОМ ДОСТА.

ОДГОВОРИТЕ