Niko nema pravo da se poigrava Republikom Srpskom

"Zato niko nema monopol na patriotizam i niko nema pravo da se poigrava njenom budućnošću".

Republika Srpska 08.01.2022 | 10:22
Niko nema pravo da se poigrava Republikom Srpskom

Povodom Dana Republike Srpske, predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić čestitao je svim građanima  30. rođendan Republike Srpske i poželio da ovaj jubilarni praznik provedu u miru, zdravlju i sreći sa svojim porodicama.

U čestitki predsjednik Nešić naglašava:
 
- Poštovani građani, 

u ove radosne praznične dane želim prije svega da vam poželim mnogo zdravlja i sreće, da u miru praznujete i da u radosti svi zajedno nastavimo da razvijamo i gradimo našu Republiku Srpsku!

Deveti januar je dan kada se prvo moramo sjetiti svih onih koji su postavili temelje Republike Srpske i, zavještavajući svoje živote za našu slobodu, ispisali prve stranice njene istorije. U istom stroju, složni i svjesni da nam bez Republike Srpske nema ni opstanka na vjekovnim ognjištima, zajedno su je stvarali radnici, seljaci i intelektualci. Svoje živote nesebično su žrtvovali za našu budućnost! Neka im je vječna slava i hvala!

Mi, imamo obavezu da svakog dana pokazujemo da smo dostojni njihove žrtve. Republika Srpska u svojoj istoriji suočavala se sa mnogo izazova, pritisaka, nasrtaja na svoj Ustav i svoju autonomiju. Mnogo je bilo onih koji su željeli da ona nestane, ali sačuvao ju je narod! Nastala je kao plod volje naroda, njegove samoodbrane i borbe za slobodu, i zato je vječna i neuništviva!

Zato niko nema monopol na patriotizam i niko nema pravo da se poigrava njenom budućnošću.

Naša obaveza danas, kada slavimo 30-ti rođendan naše Republike, jeste da i mi mislimo na buduće generacije, kao što su naši preci mislili na nas. Republika Srpska mora biti iznad sitnih sujeta i još sitnijih stranačkih trvenja, jer ona jeste važnija i iznad svih nas! Naše međusobne bitke nikada ne smiju biti na štetu Republike Srpske, nego isključivo za bolju, instuticionalno snažniju, ekonomski i socijalno napredniju, i demokratski razvijenu Republiku Srpsku!

Кao slobodarski narod koji je najviše stradao u Evropi u prošlom vijeku, svima nudimo ruku mira i iskrenog prijateljstva. Želimo da ovaj vijek bude vijek ekonomskog razvoja, kulturnog napretka, izgradnje dobrosusjedskih odnosa i regionalnih integracija.

Gradimo i razvijajmo našu Republiku Srpsku tako da naši praunuci budu ponosni na nas, kao što smo mi na naše pretke!

Živjela nam Republika Srpska!

(BN Foto: fejzbuk)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

bg

08.01.2022 10:10

Nema niko pravo da se poigrava sa BiH.To ti je teško izgovorit.

ODGOVORITE
Name

Radivoje

08.01.2022 10:27

Svi je gradimo, a pojedinci to koriste obilato, trpajući novac u svoje džepove. Nešiću da ti zavirimo u imovinski. Nadam se da je afera so aktivna.

ODGOVORITE
Name

Srpski

08.01.2022 10:30

Narod je ponosan i patriotski jako nastrojen. Onaj ko zeli uspjeti mora biti jaci i agresivniji u ocuvanju Republike Srpske od Dodika.

ODGOVORITE
Name

Zv

08.01.2022 10:32

Jel ima neko da ga je briga sta ovaj prica... Lopov nad lopovima

ODGOVORITE
Name

DNS

08.01.2022 10:38

OVAJ SAM SEBE REKLAMIRA STALNO A NIKO GA NISTA NE PITA. UMISLIO DA JE NEKO I NESTO. COVJECE IZIDJI IZ OOZICIJE, KANDIDUJ SVOJE ZA PRESJEDNIKA I CLANA U SARAJEVU I POKAZI KO SI. VIDJET CES ,NIKO I NISTA..

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

08.01.2022 11:29

Pa zasto mnogi visoki rukovodioci kradu i pljackaju RS i slobodarski narod

ODGOVORITE
Name

Srbac

08.01.2022 11:39

Obući ćeš ti prugasto odijelo, uskoro. Ne sekiraj za Republiku Srpsku. Hvala Bogu pa ne zavisi od takvih.

ODGOVORITE
Name

Boki

08.01.2022 12:25

Niko nema pravo da je pljačka i raseljava pa se i to dešava.

ODGOVORITE
Name

Šefe

08.01.2022 12:48

Ne ide ti, ne valja ti harizma, skloni se, upravljaj s tim što imaš, raspolažeš, mani se politike…

ODGOVORITE
Name

Ja

08.01.2022 14:27

Prodajem RS da sacuvam svoje bogastvo a ovce koje bleje ce glasati za mene PAMETNOM DOSTA.

ODGOVORITE