Данас снијег на планинама, на југу падаће киша

 У Републици Српској данас ће бити хладно вријеме са мразем, снијег се очекује у вишим предјелима, а киша на југу.

Босна и Херцеговина 08.01.2022 | 09:06
Данас снијег на планинама, на југу падаће киша

На планинама ће доћи и до мањег пораста сњежног покривача. У централним и источним крајевима увече се очекује слабо провијавање снијега, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, на сјеверу западни, на југу сјеверни.

Максимална температура ваздуха од минус један до два, на југу до седам, а у вишим предијелима од минус три степена Целзијуса.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос у централним и источним подручјима пада слаб снијег, а на југу киша.

Температуре зрака измјерене у 07:00 сати (°Ц): Бјелашница -4; Иван-седло -3; Ливно и Соколац -2; Бихаћ, Градачац и Сребреница -1; Бања Лука, Приједор, Сански Мост и Тузла 0; Бијељина, Бугојно, Добој, Сарајево и Зеница 1; Широки Бријег 3; Груде 4; Мостар и Требиње 6; Неум 8°Ц.

Температура ваздуха у Републици Српској јутрос у 7.00 часова: Мраковица минус пет, Хан Пијесак и Бјелашница минус четири, Мркоњић Град и Иван-седло минус три, Соколац и Ливно минус два, Бијељина, Рибник, Сребреница, Бихаћ, Градачац и Шипово минус један, Бањалука, Гацко, Нови Град, Приједор, Сански Мост и Тузла нула, Добој, Сарајево, Зеница и Бугојно један, Широки Бријег три, Билећа и Груде четири и Требиње и Мостар шест степени Целзијусових.

На Мраковици је јутрос највише снијега, 25 центиметара, затим у Мркоњић Граду 15, на Хан Пијеску 13, у Шипову 10, на Сокоцу и Рибнику седам и у Сребреници три центиметра. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар