Тениски савез Аустралије погрешно информисао играче

Национални тениски савез Аустралије, који води директор Аустралијан опена Крег Тајли, могао би бити одговоран за проблеме и ситуацију са Новаком Ђоковићем.

Спорт 07.01.2022 | 20:21
Тениски савез Аустралије погрешно информисао играче

То произлази из докумената које су објавили аустралијски медији.

Аустралијски медији Код, Ејџ и Хералд сан објавили су, наиме, доказе да је Национални тениски савез Аустралије послао свим играчима, укључујући и Ђоковића, погрешне информације о медицинском изузећу и могућности да учествују на турниру Аустралијан опен.

Документ Тениског савеза је послат 7. децембра прошле године и у њему се наводи а заражавање ковидом у претходних шест месеци јесте основ за изузеће од вакцине, без обзира на то што је још у новембру Савез добио налог Федералне владе да то неће бити довољно.

Медији су дошли до доказа да је Тениски савез Аустралије свесно послао играчима погрешне информације, а, како се наводи, Крег Тајли је главни кривац за ђоковићеву ситуацију, јер је погрешно информисао будуће учеснике турнира, па су сада под истрагом још најмање три играча чији идентитет није познат.

Ђоковић је као разлог за изузеће навео чињеницу да је имао ковид у претходних шест месеци, али осим тога мора да има доказ да је примио две дозе вакцине.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Цар

07.01.2022 22:21

Ноле, имаш безрезервну подршку у добру и злу?? Сретан Божић! Живио!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сад

07.01.2022 22:27

треба свалити кривицу на неког другога. Само како то извести да је неко други крив, а не савез ?! Аустралија у дилеми ??‍♂️ а СВИЈЕТ то све посматра и ? велика БРУКА АО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

07.01.2022 23:29

Очигледно да се долијева уље на ватру и да нема добре воље да се проблем ријеси.Нека му изваде антитела,па ако их има нека га пусте.Можда је ово једини начин да се спријеци да освоји још титула.Сада нека тражи милионску одштету и нека се вакцинише неком вакцином и нека је рекламира за добре паре.У сваком случају није му лако.

ОДГОВОРИТЕ