Teniski savez Australije pogrešno informisao igrače

Nacionalni teniski savez Australije, koji vodi direktor Australijan opena Kreg Tajli, mogao bi biti odgovoran za probleme i situaciju sa Novakom Đokovićem.

Sport 07.01.2022 | 20:21
Teniski savez Australije pogrešno informisao igrače

To proizlazi iz dokumenata koje su objavili australijski mediji.

Australijski mediji Kod, Ejdž i Herald san objavili su, naime, dokaze da je Nacionalni teniski savez Australije poslao svim igračima, uključujući i Đokovića, pogrešne informacije o medicinskom izuzeću i mogućnosti da učestvuju na turniru Australijan open.

Dokument Teniskog saveza je poslat 7. decembra prošle godine i u njemu se navodi a zaražavanje kovidom u prethodnih šest meseci jeste osnov za izuzeće od vakcine, bez obzira na to što je još u novembru Savez dobio nalog Federalne vlade da to neće biti dovoljno.

Mediji su došli do dokaza da je Teniski savez Australije svesno poslao igračima pogrešne informacije, a, kako se navodi, Kreg Tajli je glavni krivac za đokovićevu situaciju, jer je pogrešno informisao buduće učesnike turnira, pa su sada pod istragom još najmanje tri igrača čiji identitet nije poznat.

Đoković je kao razlog za izuzeće naveo činjenicu da je imao kovid u prethodnih šest meseci, ali osim toga mora da ima dokaz da je primio dve doze vakcine.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Car

07.01.2022 22:21

Nole, imaš bezrezervnu podršku u dobru i zlu?? Sretan Božić! Živio!?

ODGOVORITE
Name

Sad

07.01.2022 22:27

treba svaliti krivicu na nekog drugoga. Samo kako to izvesti da je neko drugi kriv, a ne savez ?! Australija u dilemi ??‍♂️ a SVIJET to sve posmatra i ? velika BRUKA AO.

ODGOVORITE
Name

Voxpopuli

07.01.2022 23:29

Očigledno da se dolijeva ulje na vatru i da nema dobre volje da se problem rijesi.Neka mu izvade antitela,pa ako ih ima neka ga puste.Možda je ovo jedini način da se sprijeci da osvoji još titula.Sada neka traži milionsku odštetu i neka se vakciniše nekom vakcinom i neka je reklamira za dobre pare.U svakom slučaju nije mu lako.

ODGOVORITE