Министарка спорта Француске: Новак може да игра!

Здравствени протоколи наметнути за велике спортске догадјаје у Француској, посебно здравствени "мехури", омогућили би "некоме попут Новака Ђоковића да удје у земљу" и учествује на Ролан Гаросу, изјавила је данас француска министарка спорта Роксана Марасинеану.

Спорт 07.01.2022 | 17:02
Министарка спорта Француске: Новак може да игра!

У Француској ће спортиста "који није вакцинисан" моћи да учествује на такмичењу јер ће то дозволити протокол и здравствени "мехур", објаснила је она одговарајући на питање о светском броју 1 и Ролан Гаросу.

"Постоје здравствени протоколи које за велике догадјаје намећу дотичне федерације, који се додају протоколима земље и то је оно што ће некоме попут Новака Ђоковића омогућити да уђе на територију Француске", рекла је министарка Марасинеану.

Десет дана пре почетка Аустралијан опена, деветостуки шампион тог гренд слем турнира налази се у хотелу у којем су смештене избеглице и тражиоци азила.

Ђоковић је у среду допутовао у Мелбурн, али му није дозвољен улазак у Аустралију пошто му је одбијена виза.

Он је кренуо за Аустралију пошто је добио медицинско изузеће за учешће на првом гренд слему сезоне иако није вакцинисан против корона вируса. До раних јутарњих сати био је у изолацији на аеродрому, а потом је пребачен у хотелски карантин.

(Курир)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Приједорцанин М.

07.01.2022 17:18

Хвала министарки Француске на подрсци Новаку

ОДГОВОРИТЕ