Ministarka sporta Francuske: Novak može da igra!

Zdravstveni protokoli nametnuti za velike sportske dogadjaje u Francuskoj, posebno zdravstveni "mehuri", omogućili bi "nekome poput Novaka Đokovića da udje u zemlju" i učestvuje na Rolan Garosu, izjavila je danas francuska ministarka sporta Roksana Marasineanu.

Sport 07.01.2022 | 17:02
Ministarka sporta Francuske: Novak može da igra!

U Francuskoj će sportista "koji nije vakcinisan" moći da učestvuje na takmičenju jer će to dozvoliti protokol i zdravstveni "mehur", objasnila je ona odgovarajući na pitanje o svetskom broju 1 i Rolan Garosu.

"Postoje zdravstveni protokoli koje za velike dogadjaje nameću dotične federacije, koji se dodaju protokolima zemlje i to je ono što će nekome poput Novaka Đokovića omogućiti da uđe na teritoriju Francuske", rekla je ministarka Marasineanu.

Deset dana pre početka Australijan opena, devetostuki šampion tog grend slem turnira nalazi se u hotelu u kojem su smeštene izbeglice i tražioci azila.

Đoković je u sredu doputovao u Melburn, ali mu nije dozvoljen ulazak u Australiju pošto mu je odbijena viza.

On je krenuo za Australiju pošto je dobio medicinsko izuzeće za učešće na prvom grend slemu sezone iako nije vakcinisan protiv korona virusa. Do ranih jutarnjih sati bio je u izolaciji na aerodromu, a potom je prebačen u hotelski karantin.

(Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Prijedorcanin M.

07.01.2022 17:18

Hvala ministarki Francuske na podrsci Novaku

ODGOVORITE