ПТПА тим прати ситуацију у везо Ђоковића

Асоцијација професионалних тенисера /ПТПА/, чији је један од оснивач Новак Ђоковић, саопштила је да се Ђоковић налази у добром стању и да је затражио да лично подијели чињенице у вези са његовим притвором у Аустралији, када то одлучи.

Тенис 07.01.2022 | 10:09
ПТПА тим прати ситуацију у везо Ђоковића

Ђоковић се налази у избјегличком хотелу у Мелбурну, гдје чека понедјељак и одлуку федералног окружног и породичног суда, пошто му је укинута виза за Аустралију и наложено му је да напусти земљу.

Послије цијеле ноћи проведене на испитивању на аеродрому Ђоковић остао без визе јер, како су аустралијске власти саопштиле, није предао адекватне доказе за изузеће од обавезне вакцинације, али је одлуком суда рочиште на којем ће бити разматрана депортација помјерено за понедјељак.

ПТПА тим поводом истакла је да помно прати ситуацију у вези са притвором у ком се налази Ђоковић од стране аустралијских власти.

"Асоцијација је у блиском контакту са Ђоковићем, његовом породицом, савјетницима, званичницима владе и челницима Аустралијан опена. Ђоковић нам је потврдио да се налази у добром стању, а такође је затражио да му допустимо да он лично подели чињенице око његовог притвора, када он то одлучи", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да би, с пуним поштовањем према свима који имају свој поглед на вакцинацију, вакцинисаним и невакцинисанима којима је одобрено медицинско изузеће, требало да буде дозвољено да се слободно такмиче.

"Наставићемо да подржавамо наше чланове, наше играче. На православни Божић срећни смо што смо имали шансу да комуницирамо с њим. Наставићемо да пратимо његово здравствено стање и безбједност. Надамо се да ћемо га ускоро видјети на терену", наглашава се у саопштењу.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Реално

07.01.2022 09:41

Аустралска министрица унутарњих послова Карен Андреwс рекла је да Новак Ђоковић може напустити Аустралију кад год пожели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧИСТИ БЕЗОБРАЗЛУК

07.01.2022 10:05

Јерговић је у праву. Ароганција и безобразлук. Иживљавање политичара и безобразних новинара по систему "шта ти мислиш ко си ти". 1. откуд то да је добио једну визу на медицинске документе, али као погрешну, а не може исправну визу. Откуд то да се визе разликују кад су у питању медицински документи. 2. грешку није направио он него официјални органи Аустралије. Па нека је они и исправе. Зашто би ја или било ко ко путује иу страну земљу исправљао грешке њихових органа. 3. на основу грешке домицилних органа не може се никоме забранити улаз у земљу. Постоје процедуре и за исправку грешке, осим ако због безобразлука неко неће да исправи грешку. 4. Откуд то да је Новак арогантан. Не знам да га ико у свијету зна баш као арогантну особу. То је баш посебно аустралијско откриће. Је ли у Аустралији ароганција дати свој новац за борбу против ватрене стихије. 5. депортацију они и не смију направити јер је депортација везана за медјунаодне конвенције у којима нема ништа у вакцини. Нема ни у домицилним законима који регулишу питање депортације. Депортација се не може направити на правилницима и процедурама. На крају обичан идиотлук аустралијских политичара, нечувена дрскост и безобразлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле,

07.01.2022 10:34

најбољи си у свему, ти си много, много јак и добар цовјек?????????? ти на свему сто цинис!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тја

07.01.2022 10:41

Био им је добар током пожара који су се догађали у Аустралији,дониравши новац и помоћ држави која га сада сматра као злочинца.ово није уопште здравствени проблем већ чисти политички обрачун.Србија би требало њиховог амбасадора прогласити персона нон грата.

ОДГОВОРИТЕ