PTPA tim prati situaciju u vezo Đokovića

Asocijacija profesionalnih tenisera /PTPA/, čiji je jedan od osnivač Novak Đoković, saopštila je da se Đoković nalazi u dobrom stanju i da je zatražio da lično podijeli činjenice u vezi sa njegovim pritvorom u Australiji, kada to odluči.

Tenis 07.01.2022 | 10:09
PTPA tim prati situaciju u vezo Đokovića

Đoković se nalazi u izbjegličkom hotelu u Melburnu, gdje čeka ponedjeljak i odluku federalnog okružnog i porodičnog suda, pošto mu je ukinuta viza za Australiju i naloženo mu je da napusti zemlju.

Poslije cijele noći provedene na ispitivanju na aerodromu Đoković ostao bez vize jer, kako su australijske vlasti saopštile, nije predao adekvatne dokaze za izuzeće od obavezne vakcinacije, ali je odlukom suda ročište na kojem će biti razmatrana deportacija pomjereno za ponedjeljak.

PTPA tim povodom istakla je da pomno prati situaciju u vezi sa pritvorom u kom se nalazi Đoković od strane australijskih vlasti.

"Asocijacija je u bliskom kontaktu sa Đokovićem, njegovom porodicom, savjetnicima, zvaničnicima vlade i čelnicima Australijan opena. Đoković nam je potvrdio da se nalazi u dobrom stanju, a takođe je zatražio da mu dopustimo da on lično podeli činjenice oko njegovog pritvora, kada on to odluči", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da bi, s punim poštovanjem prema svima koji imaju svoj pogled na vakcinaciju, vakcinisanim i nevakcinisanima kojima je odobreno medicinsko izuzeće, trebalo da bude dozvoljeno da se slobodno takmiče.

"Nastavićemo da podržavamo naše članove, naše igrače. Na pravoslavni Božić srećni smo što smo imali šansu da komuniciramo s njim. Nastavićemo da pratimo njegovo zdravstveno stanje i bezbjednost. Nadamo se da ćemo ga uskoro vidjeti na terenu", naglašava se u saopštenju.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Realno

07.01.2022 09:41

Australska ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews rekla je da Novak Đoković može napustiti Australiju kad god poželi.

ODGOVORITE
Name

ČISTI BEZOBRAZLUK

07.01.2022 10:05

Jergović je u pravu. Arogancija i bezobrazluk. Iživljavanje političara i bezobraznih novinara po sistemu "šta ti misliš ko si ti". 1. otkud to da je dobio jednu vizu na medicinske dokumente, ali kao pogrešnu, a ne može ispravnu vizu. Otkud to da se vize razlikuju kad su u pitanju medicinski dokumenti. 2. grešku nije napravio on nego oficijalni organi Australije. Pa neka je oni i isprave. Zašto bi ja ili bilo ko ko putuje iu stranu zemlju ispravljao greške njihovih organa. 3. na osnovu greške domicilnih organa ne može se nikome zabraniti ulaz u zemlju. Postoje procedure i za ispravku greške, osim ako zbog bezobrazluka neko neće da ispravi grešku. 4. Otkud to da je Novak arogantan. Ne znam da ga iko u svijetu zna baš kao arogantnu osobu. To je baš posebno australijsko otkriće. Je li u Australiji arogancija dati svoj novac za borbu protiv vatrene stihije. 5. deportaciju oni i ne smiju napraviti jer je deportacija vezana za medjunaodne konvencije u kojima nema ništa u vakcini. Nema ni u domicilnim zakonima koji regulišu pitanje deportacije. Deportacija se ne može napraviti na pravilnicima i procedurama. Na kraju običan idiotluk australijskih političara, nečuvena drskost i bezobrazluk.

ODGOVORITE
Name

Nole,

07.01.2022 10:34

najbolji si u svemu, ti si mnogo, mnogo jak i dobar covjek?????????? ti na svemu sto cinis!

ODGOVORITE
Name

Tja

07.01.2022 10:41

Bio im je dobar tokom požara koji su se događali u Australiji,doniravši novac i pomoć državi koja ga sada smatra kao zločinca.ovo nije uopšte zdravstveni problem već čisti politički obračun.Srbija bi trebalo njihovog ambasadora proglasiti persona non grata.

ODGOVORITE