Процурило писмо: Знало се да Новак не може да игра

Новак Ђоковић је централна тема у свим светским медијима, а британски Дејли Мејл је објавио овог поподнева врло занимљиве детаље из писма које је федерални министар здравља Аусталије послао Тениском савезу и организаторима Аустралијан опена.

Спорт 06.01.2022 | 20:31
Процурило писмо: Знало се да Новак не може да игра

У том мејлу јасно пише да прележана ковид инфекција није довољна да би тенисери добили изузеће од вакцинације, што је напаравило проблем Новаку Ђоковићу и спречило његов улазак у земљу.

Најбољи тенисер света је у среду касно увече стигао у Мелбурн како би бранио шампионску титулу, али су га на улазу у земљу зауставили са тврдњом да његово медицинско изузеће није одобрено, иако је раније добио гаранције од организатора и прошао два панела.

Писмо које је министар Грег Хант послао извршном директору Аустралијан опена Крејгу Тилију крајем новембра испливало је у јавност и оно показује да су организатори на време упозорени да играчи неће моћи да уђу у земљу иако су недавно прележали корона вирус.

- Пограничне снаге Аустралије саветују људе да буду потпуно вакцинисани, као што препоручује АТАГИ (национално тело за вакцине) како би могли да уђу у земљу слободно и без карантина - наводи се у писму и наставља:

- Што се тиче вашег конкретног питања, могу да потврдим да особе које су имале корону у протеклих шест месеци и желе да дођу у Аустралију са других континената, али нису примили две дозе у нашој земљи одобрене вакцине, неће се сматрати потпуно вакцинисаним - упозорио је Хант.

Ово писмо, подвлачи Дејли Мејл, уједно је требало да на време омогући Аустралијан опену да обавести и Ђоковића и остале тенисере који намеравају да дођу на Аустралијан опен невакцинисани, да би могли да имају проблеме на улазу у земљу.

Према њиховим наводима, Ђоковић је био убеђен да ће потврда да је имао корону у протеклих шест месеци бити довољна да уђе у Аустралију без вакцине, али, као што смо видели, то се није догодило.

Да ли су Крејг Тили и руководство Аустралијан опена предочили све ово Новаку на време, остаје недоумица. Сигурно је само да је имиџу најбољег тенисера света нанесена поприлична штета.

(Курир)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Маби

06.01.2022 20:41

Ма хајде молим те ,ми љетос кад смо путовали десет пута сам провјеравао за земље кроз кпје идем ста је потребно а они нису провјерили.У то не могу да вјерујем .Или су веома неорганизовани или бахати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

06.01.2022 20:41

Каква штета је нанесена Новаку? Постао је тениски (и не само тениски) бесмртник, Светац кога је било немогуће побједити на терену, и тако обиљежити најважнији догађај на почетку 21-ог вијека, и највећа бламажа једног континента (англо-саксонског) у историји!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.01.2022 06:52

Ста има Сарајлија? Ти си Сарајево знас само преко разгледнице. Јеси видио ста ти је дрзава Аустралија, закони и правила једнаки за све, па и за твог "бесмртника" Дјолета...

Name

Робин Хоод

06.01.2022 21:17

Каква стета па то му је плус а стету су нанијели сами себи Новак је све одрадио постено и како треба,а то им највисе смета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.01.2022 07:11

И вакцинисао се?

Name

М.С.

07.01.2022 16:15

И вакцинисао се?

Name

XАXАXА

06.01.2022 23:08

Имиџу Аустралије је нанесена штета... Тол'ко о том'!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

07.01.2022 04:33

Ривалство је данас мало незгодна ствар.Неко је једва цекао да Новак не додје инаце не би поред њега имао никакве сансе.А велики је новац у игри.

Name

Ре

07.01.2022 06:20

Ја баш мислим супротно, показали су да је Закон исти за све...

Name

Ре

07.01.2022 06:53

Срам их било сто имају законе и правила која вазе за све...

Name

Тале...

06.01.2022 23:15

Наш менталитет...Знате ли ви ко сам ја?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бураз

07.01.2022 00:00

Следеци позар Аустралије Новаце немој гасити милионима вец поливај их бензином. Нека ти ово буде скола да гмазовима никад не треба помоци нека горе са Кирјосом заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуле

07.01.2022 05:59

Залосно за тако врхунског спортисту али људи моји ПРАВИЛА СУ ПРАВИЛА и требала би да вреде за свиху подједнако без обзира на то дали је неко велики или мали. Сви који се не зеле вакцинисати требали би да имају савјест и да за тако несто сносе властите ПОСЛЕДИЦЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма да.

07.01.2022 06:32

Новак као антиваксер је сам себи најео велику штету. Ето, као, желе да га спријече да обори рекорд... Па нису дебили! Зашто га Енглези, Французи или Американци нису спријечили да обара рекорде? Нису ли они "мрски нам" непријатељи (а Србадије пуне те земље) ? Могли си, а нису хтјели, да Новака спријече да претекне Рафу и Рогера, зар не? Могли су наћи неки начин. Па није свијет толико зао, али смо ми покварен народ.

ОДГОВОРИТЕ