Procurilo pismo: Znalo se da Novak ne može da igra

Novak Đoković je centralna tema u svim svetskim medijima, a britanski Dejli Mejl je objavio ovog popodneva vrlo zanimljive detalje iz pisma koje je federalni ministar zdravlja Austalije poslao Teniskom savezu i organizatorima Australijan opena.

Sport 06.01.2022 | 20:31
Procurilo pismo: Znalo se da Novak ne može da igra

U tom mejlu jasno piše da preležana kovid infekcija nije dovoljna da bi teniseri dobili izuzeće od vakcinacije, što je naparavilo problem Novaku Đokoviću i sprečilo njegov ulazak u zemlju.

Najbolji teniser sveta je u sredu kasno uveče stigao u Melburn kako bi branio šampionsku titulu, ali su ga na ulazu u zemlju zaustavili sa tvrdnjom da njegovo medicinsko izuzeće nije odobreno, iako je ranije dobio garancije od organizatora i prošao dva panela.

Pismo koje je ministar Greg Hant poslao izvršnom direktoru Australijan opena Krejgu Tiliju krajem novembra isplivalo je u javnost i ono pokazuje da su organizatori na vreme upozoreni da igrači neće moći da uđu u zemlju iako su nedavno preležali korona virus.

- Pogranične snage Australije savetuju ljude da budu potpuno vakcinisani, kao što preporučuje ATAGI (nacionalno telo za vakcine) kako bi mogli da uđu u zemlju slobodno i bez karantina - navodi se u pismu i nastavlja:

- Što se tiče vašeg konkretnog pitanja, mogu da potvrdim da osobe koje su imale koronu u proteklih šest meseci i žele da dođu u Australiju sa drugih kontinenata, ali nisu primili dve doze u našoj zemlji odobrene vakcine, neće se smatrati potpuno vakcinisanim - upozorio je Hant.

Ovo pismo, podvlači Dejli Mejl, ujedno je trebalo da na vreme omogući Australijan openu da obavesti i Đokovića i ostale tenisere koji nameravaju da dođu na Australijan open nevakcinisani, da bi mogli da imaju probleme na ulazu u zemlju.

Prema njihovim navodima, Đoković je bio ubeđen da će potvrda da je imao koronu u proteklih šest meseci biti dovoljna da uđe u Australiju bez vakcine, ali, kao što smo videli, to se nije dogodilo.

Da li su Krejg Tili i rukovodstvo Australijan opena predočili sve ovo Novaku na vreme, ostaje nedoumica. Sigurno je samo da je imidžu najboljeg tenisera sveta nanesena poprilična šteta.

(Kurir)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Mabi

06.01.2022 20:41

Ma hajde molim te ,mi ljetos kad smo putovali deset puta sam provjeravao za zemlje kroz kpje idem sta je potrebno a oni nisu provjerili.U to ne mogu da vjerujem .Ili su veoma neorganizovani ili bahati.

ODGOVORITE
Name

Сарајлија

06.01.2022 20:41

Каква штета је нанесена Новаку? Постао је тениски (и не само тениски) бесмртник, Светац кога је било немогуће побједити на терену, и тако обиљежити најважнији догађај на почетку 21-ог вијека, и највећа бламажа једног континента (англо-саксонског) у историји!

ODGOVORITE
Name

Re

07.01.2022 06:52

Sta ima Sarajlija? Ti si Sarajevo znas samo preko razglednice. Jesi vidio sta ti je drzava Australija, zakoni i pravila jednaki za sve, pa i za tvog "besmrtnika" Djoleta...

Name

Robin Hood

06.01.2022 21:17

Kakva steta pa to mu je plus a stetu su nanijeli sami sebi Novak je sve odradio posteno i kako treba,a to im najvise smeta.

ODGOVORITE
Name

Re

07.01.2022 07:11

I vakcinisao se?

Name

M.S.

07.01.2022 16:15

I vakcinisao se?

Name

XAXAXA

06.01.2022 23:08

Imidžu Australije je nanesena šteta... Tol'ko o tom'!

ODGOVORITE
Name

Tatar

07.01.2022 04:33

Rivalstvo je danas malo nezgodna stvar.Neko je jedva cekao da Novak ne dodje inace ne bi pored njega imao nikakve sanse.A veliki je novac u igri.

Name

Re

07.01.2022 06:20

Ja baš mislim suprotno, pokazali su da je Zakon isti za sve...

Name

Re

07.01.2022 06:53

Sram ih bilo sto imaju zakone i pravila koja vaze za sve...

Name

Tale...

06.01.2022 23:15

Naš mentalitet...Znate li vi ko sam ja?

ODGOVORITE
Name

Buraz

07.01.2022 00:00

Sledeci pozar Australije Novace nemoj gasiti milionima vec polivaj ih benzinom. Neka ti ovo bude skola da gmazovima nikad ne treba pomoci neka gore sa Kirjosom zajedno.

ODGOVORITE
Name

Vule

07.01.2022 05:59

Zalosno za tako vrhunskog sportistu ali ljudi moji PRAVILA SU PRAVILA i trebala bi da vrede za svihu podjednako bez obzira na to dali je neko veliki ili mali. Svi koji se ne zele vakcinisati trebali bi da imaju savjest i da za tako nesto snose vlastite POSLEDICE!!!

ODGOVORITE
Name

Ma da.

07.01.2022 06:32

Novak kao antivakser je sam sebi najeo veliku štetu. Eto, kao, žele da ga spriječe da obori rekord... Pa nisu debili! Zašto ga Englezi, Francuzi ili Amerikanci nisu spriječili da obara rekorde? Nisu li oni "mrski nam" neprijatelji (a Srbadije pune te zemlje) ? Mogli si, a nisu htjeli, da Novaka spriječe da pretekne Rafu i Rogera, zar ne? Mogli su naći neki način. Pa nije svijet toliko zao, ali smo mi pokvaren narod.

ODGOVORITE