Власт ништа није урадила, људи остављени на цједилу

Михајилица каже да власт у БиХ ништа није урадила да се заустави угрожавање здравља 250.000 људи у сливу ријеке Уне и да су ти људи потпуно остављени на цједилу. 

Република Српска 05.01.2022 | 12:44
Власт ништа није урадила, људи остављени на цједилу

- Невјероватно је да предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија каже да тек уколико Хрватска направи одлагалиште радиоактивног отпада на Трговској гори, да се може очекивати контра реакција БиХ. Питам отворено предсједавајућег Тегелтију – а шта тада постижете? Шта сте урадили за све ове године мандата? Да ли стварно планирате чекати тај потез Хрватске да би онда као нешто покушали да урадите, када је већ касно?, рекао је члан Предсједништва ПДП-а и одборник у Скупштини општине Нови Град Миланко Михајилица. 

Михајилица каже да власт у БиХ ништа није урадила да се заустави угрожавање здравља 250.000 људи у сливу ријеке Уне и да су ти људи потпуно остављени на цједилу. 

- Јесу формирани експертски и правни тим, али они немају ни средства да функционишу. Судећи по скандалозним изјавама предсједавајућег Тегелтије да није за јаке реципрочне мјере, видимо да је на дјелу уобичајени сервилни однос према Хрватској, какав и иначе имају представници СНСД-а којем и сам припада, те политика нечињења и незамјерања Хрватској и њиховим стратешким партнерима из ХДЗ.

Свједочили смо и недавном гостовању члана Предсједништва БиХ Милорада Додика на ХТВ, гдје нити једном ријечју није поменуо Трговску гору, а то је горуће питање. Једноставно, није га брига - каже Михајилица. 

Он каже да, док се тобоже препиру по медијима, коалиција СНСД-СДА-ХДЗ је сложна и по питању Трговске горе, јер се не зна ко је мање урадио за рјешавање тог проблема: 

- Тегелтијина политика се своди на прећутну сагласност, Додикова такође, ХДЗ наравно ћути, а Бисера Турковић никада није послала дипломатску ноту Хрватској којом се тражи обустављање изградње одлагалишта. Резултат њиховог нерада и небриге може бити и питање здравља, али и економско слабљење и на крају додатно исељавање народа са овог простора.

Још једном тражим да се у Новом Граду одржи хитна сједница експертског и правног тима и да институције коначно почну да дјелују. У супротном, не преостаје нам ништа друго него протести и други облици грађанског дјеловања у циљу заштите наше околине и народа, рекао је Михајилица. 

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Брцај

05.01.2022 11:55

Зато је влас много урадили на подрзци за Пељески мост!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

д

05.01.2022 13:11

Власт ради за новце, овдије нама пара за њих, искрено нема ни људи да одбране овај процес. Ово нису политичари да заступају народне проблеме, они се боре за себе и своје богаћење. Касно народе. На власти су људи смосвоји, ништа народ.

Name

НР

05.01.2022 14:37

Није ми јасно шта грађани чекају. Одавно је јасно да власт ништа не подузима. На западу масовни протести против маски, а код нас чекају радијацију у дневном боравку.

Name

Која Власт

05.01.2022 11:59

Па снсд неће у институције да се ово заустави, хрватски играч 1000%

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

05.01.2022 12:01

Па г Михаљица гдје си био кад се Пељешки мост означавао као српски интерес???И сад очекујеш од истог пресједништва да реагује на Трговску Гору...??јел ти то озбиљно милиш.Па и Печјечки Мост и Трговска Гора је витални државни интерес БИХ??или се варамМи срби би да узимамо све што нама одговара а за остало нас није брига???не иде то тако....

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

05.01.2022 12:25

А како мислиш да се ријеши кад ни СНСД ни Додик нече да учествују у доношењу било којих одлука?????јел теби то познато или се правиш луд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

05.01.2022 12:36

Шта сте дигли дреку без везе Има у догледно вријеме да будемо атракција у свијету кад нам се дјеца почну рађати с три ноге четири руке....а да не говорим о свињама са шест ногу двије главе Бит че пршуте на извоз...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехехе

05.01.2022 13:03

Тегелтија не зна гдје је супаљ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.01.2022 20:11

Зна само када је у wц-у

Name

Који

05.01.2022 13:13

250000 људи .па на крају ове године толико неће бити становника у рс,осим викендом и благданима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако

05.01.2022 13:19

А ви наставите да опструисете и негирате дрзаву Бих ионако је само вама главоњама добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

05.01.2022 13:28

Под хитно организовати масовне протесте у БиХ против одлагања нуклеарног отпада на границама БиХ, за очување животне средине и здравља људи. Бања Лука, Сарајево, Мостар итд. Сви да се дигну. Ово је невјероватно колико су наши представници незаинтересирани и неспособни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хана

05.01.2022 17:00

Ево све трцимо :Д јел као сто је било за Пељески мост? Ријесите то с Цовицем, он вам је најмилији брат и вас представник, нека ургира код ХДЗ у Хрватској ;)

Name

Ре,Миле

07.01.2022 17:29

Политичари су заинтересовани за лични профит,а за шта су заинтересовани грађани???

Name

Милан

05.01.2022 13:31

Господине Михаљица на сједници Народне скупштине на којој се расправљало о покретању виталног националног интереса у вези изградње Пељешког моста ви из ПДП-а и СДС-а сте на сва уста пљували потез Милорада Додика који је покренуо витални национални интерес протов одлуке Џаферовића и Комшића. Умјесто да сте то похвалили на сва уста ви сте свјесно довели у ризик Републику Српску да Република Хрватска примијени енергичне контра мјере по питању одлагања отпада у Трговској гори и да то раде без икаквих мјера заштите за животну средину. Овако захваљући Милораду Додику који је препознао ту опасност у вези Трговске горе и који је препознао ризик да би се могла обуставити градња моста на Сави у Градишци приволили смо Републику Хрватску да бар примјењује све процедуре заштите животне средине када је у питању Трговска гора јер не постоји било који други правни и политички механизам да се заштитимо. Зато када се почне причати о Трговској гори ви из ПДП-а и СДС-а треба да од те приче бјежите као ђаво од крста и да се стидите свега изреченог у колики сте још додатни ризик могли да увучете Републику Српску када је у питању одлагање отпада у Трговској гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ

05.01.2022 13:43

Додик је увијек био за Хрватски интерес и он ће увијек остати чувар Хрватски интереса

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 Британских обавештајаца...

06.01.2022 18:49

Која власт, они су илегално у власти, крађа избора, куповина папака,они су окупатори а не слободном вољом грађана изабрана власт!

ОДГОВОРИТЕ