"Отворени Балкан" шанса за народе у да превазиђу подјеле

- Иницијатива за регионалну сарадњу „Отворени Балкан“, која је заживјела крајем прошле године, а у којој су већ Србија, Сјеверна Македонија и Албанија, историјска је шанса за народе у БиХ да превазиђу подјеле и да се окрену економском просперитету, поручио је Милан Радовић, замјеник предсједника СДС.

Република Српска 05.01.2022 | 09:56
"Отворени Балкан" шанса за народе у да превазиђу подјеле

Радовић каже да лидери Вучић, Заев и Рама заслужују сваку похвалу што су у овако турбулентним временима покренули ову иницијативу.

„У овом тренутку је најважније да се иницијатива не заустави на ове три земље и да придруживање Отвореном Балкану буде стратешки интерес БиХ, јер је ово велики корак ка европеизацији региона“, наводи Радовић.

Он истиче да ће слободан проток роба, људи, капитала и услуга, јединствено тржиште донијети економску корист обичном балканском човјеку.

„Нажалост, актуелна власт у БиХ још није препознала у позивима предсједника Вучића и других лидера да се прикључи Отвореном Балкану, добру намјеру, визију, жељу да се наш регион из простора у којима доминирају подјеле, нестабилност, исељавање претвори у простор у којем ће владати инвестиције и који ће бити нека врста предворја за чланство у ЕУ“ , напомиње Радовић.

Према његовим ријечима крајње је вријеме да се народи у региону удруже за бољу заједничку будућност и да нашој дјеци дамо наду и шансу да живе као сав нормалан свијет.

„Једноставно, сви морамо бити свјесни чињенице да са Отвореним Балканом почиње нова историјска ера нашег региона. Стога, БиХ у Отвореном Балкану – мора да буде један од наших стратешких циљева у 2022. СДС и ја лично ћемо снажно настојати да тај циљ и остваримо“, поручио је Радовић.

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Милан Бибић

05.01.2022 09:31

Ја подржавам што прије то боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

05.01.2022 10:10

Ај Милане кад цес висе преузети кормило и да нас цупас из овог белаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

05.01.2022 10:16

Није нам у интересу да нам се по БиХ шетају србијански,македонски цигани,а друга ствар,ми смо били 1 у заједници са србијом,једва смо изишли,и никад више..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

05.01.2022 11:25

Прњавор види се да ниси макао даље од свога тора и остали који критикују повезивање дрзава и народа ово није стварање нове yге и велике Србије нова правила и закони који су једнаки свима све торове це срусити економија и нормални људи е па нека је са срецом

Name

Мостарац

05.01.2022 10:19

Ево сад ће сви потрчати тамо, ја кад видим вулина и оног дачића са нашим додом још ДОДЈЕ МИ МУКА, СА ЊИМА НИКО НЕЋЕ, будимо реални нема ништа од тога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радовицу

05.01.2022 10:25

Немаш коме причати у БиХ јер је та Босна и Херцеговина пуна неосудјених злоцинаца из последњег рата. Многи се овдје боје преласка граница и чувају цауру као безбједно мјесто за себе. Док Насер Ориц и њему слични ходају овом земљом као некажњени нема напретка нити било каквог отвореног Балкана. Српска Демократска Странка мора освјестити Српски народ а и себе и не дозволити никакво стапање нити братство и јединство. Те флоскуле за пропаст Српског народа вјечно избрисати као могућност. То су нам наметали у историји и ми смо наивно насиједали и нестајали. Част свакоме али можемо бити само комшије и ништа више. Отворени Балкан је опет увлачење Срба у некакве заједнице и играње са суверенитетом. Нико није народ ништа питао јер Сорос је покретач тог пројекта а српски сељак о свему нема појма нити га ико иста пита. Толико од мене Хрвата из Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

05.01.2022 10:48

Ови народи неце превазици националне поделе док се у сва три народа не појаве лидери који це их повести у том смеру. Народ је затрован национализмом и то се неце лако исправити

Name

Ноле

05.01.2022 15:22

Ре радовицу:свака ти цаст за коментар...