"Otvoreni Balkan" šansa za narode u da prevaziđu podjele

- Inicijativa za regionalnu saradnju „Otvoreni Balkan“, koja je zaživjela krajem prošle godine, a u kojoj su već Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija, istorijska je šansa za narode u BiH da prevaziđu podjele i da se okrenu ekonomskom prosperitetu, poručio je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

Republika Srpska 05.01.2022 | 09:56
"Otvoreni Balkan" šansa za narode u da prevaziđu podjele

Radović kaže da lideri Vučić, Zaev i Rama zaslužuju svaku pohvalu što su u ovako turbulentnim vremenima pokrenuli ovu inicijativu.

„U ovom trenutku je najvažnije da se inicijativa ne zaustavi na ove tri zemlje i da pridruživanje Otvorenom Balkanu bude strateški interes BiH, jer je ovo veliki korak ka evropeizaciji regiona“, navodi Radović.

On ističe da će slobodan protok roba, ljudi, kapitala i usluga, jedinstveno tržište donijeti ekonomsku korist običnom balkanskom čovjeku.

„Nažalost, aktuelna vlast u BiH još nije prepoznala u pozivima predsjednika Vučića i drugih lidera da se priključi Otvorenom Balkanu, dobru namjeru, viziju, želju da se naš region iz prostora u kojima dominiraju podjele, nestabilnost, iseljavanje pretvori u prostor u kojem će vladati investicije i koji će biti neka vrsta predvorja za članstvo u EU“ , napominje Radović.

Prema njegovim riječima krajnje je vrijeme da se narodi u regionu udruže za bolju zajedničku budućnost i da našoj djeci damo nadu i šansu da žive kao sav normalan svijet.

„Jednostavno, svi moramo biti svjesni činjenice da sa Otvorenim Balkanom počinje nova istorijska era našeg regiona. Stoga, BiH u Otvorenom Balkanu – mora da bude jedan od naših strateških ciljeva u 2022. SDS i ja lično ćemo snažno nastojati da taj cilj i ostvarimo“, poručio je Radović.

(BN) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Milan Bibić

05.01.2022 09:31

Ja podržavam što prije to bolje.

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

05.01.2022 10:10

Aj Milane kad ces vise preuzeti kormilo i da nas cupas iz ovog belaja.

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

05.01.2022 10:16

Nije nam u interesu da nam se po BiH šetaju srbijanski,makedonski cigani,a druga stvar,mi smo bili 1 u zajednici sa srbijom,jedva smo izišli,i nikad više..

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

05.01.2022 11:25

Prnjavor vidi se da nisi makao dalje od svoga tora i ostali koji kritikuju povezivanje drzava i naroda ovo nije stvaranje nove yge i velike Srbije nova pravila i zakoni koji su jednaki svima sve torove ce srusiti ekonomija i normalni ljudi e pa neka je sa srecom

Name

Mostarac

05.01.2022 10:19

Evo sad će svi potrčati tamo, ja kad vidim vulina i onog dačića sa našim dodom još DODJE MI MUKA, SA NJIMA NIKO NEĆE, budimo realni nema ništa od toga

ODGOVORITE
Name

Radovicu

05.01.2022 10:25

Nemaš kome pričati u BiH jer je ta Bosna i Hercegovina puna neosudjenih zlocinaca iz poslednjeg rata. Mnogi se ovdje boje prelaska granica i čuvaju cauru kao bezbjedno mjesto za sebe. Dok Naser Oric i njemu slični hodaju ovom zemljom kao nekažnjeni nema napretka niti bilo kakvog otvorenog Balkana. Srpska Demokratska Stranka mora osvjestiti Srpski narod a i sebe i ne dozvoliti nikakvo stapanje niti bratstvo i jedinstvo. Te floskule za propast Srpskog naroda vječno izbrisati kao mogućnost. To su nam nametali u istoriji i mi smo naivno nasijedali i nestajali. Čast svakome ali možemo biti samo komšije i ništa više. Otvoreni Balkan je opet uvlačenje Srba u nekakve zajednice i igranje sa suverenitetom. Niko nije narod ništa pitao jer Soros je pokretač tog projekta a srpski seljak o svemu nema pojma niti ga iko ista pita. Toliko od mene Hrvata iz Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Tatar

05.01.2022 10:48

Ovi narodi nece prevazici nacionalne podele dok se u sva tri naroda ne pojave lideri koji ce ih povesti u tom smeru. Narod je zatrovan nacionalizmom i to se nece lako ispraviti

Name

Nole

05.01.2022 15:22

Re radovicu:svaka ti cast za komentar...