Јоаникије саопштио: Темељни уговор ће бити потписан

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је да ће Темељни уговор Српске православне цркве (СПЦ) и Владе Црне Горе бити потписан, јер је то важан документ и цивилизацијско достигнуће.

Регион 04.01.2022 | 15:58
Јоаникије саопштио: Темељни уговор ће бити потписан

Митрополит Јоаникије је истакао да ће иницијатива трајати све док не буде потписан Темељни уговор, али да не може говорити о роковима када би могло доћи до потписивања.

– Оно што је битно јесте да Црква живи и са и без уговора, али понављам то је једно цивилизацијско достигнуће и не видим никакав разлог зашто би се та иницијатива прекинула и зашто се Темељни уговор не би потписао – истакао је митрополит Јоаникије.

Према ријечима митрополита, сигурно је да би положај СПЦ био још боље дефинисан, јер би држава и Црква усвојиле заједнички документ о међусобном уважавању и подјели надлежности, као на пример што је регулисано са Римокатоличком црквом.

– То треба свакој цивилизованој држави – изјавио је митрополит Јоаникије за Телевизију Никшић.

Митрополит је истакао да је коректна сарадња са Владом Црне Горе, али да Црква не жели да се мијеша у послове Владе.

– Видимо недостатке и проблеме у данашњој власти, не желимо да доприносимо продубљивању већ постојеће политичке кризе у Црној Гори. Нека политичари сами рјешавају своје проблеме, нека нађу рјешење – истакао је владика Јоаникије.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тито

05.01.2022 04:49

Вјеру треба законски забранити. Ништа се човјечанству горе није могло десити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

05.01.2022 07:02

Здравко Кривокапић трпи нападе политичке мафије из Црне Горе,Србије,Републике Српске и Албаније што говори да исправно ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

05.01.2022 08:34

Има логике у томе што кажете! Истина је да се у неким ситуацијама није добро снашао али генерално није му било лако остати на ногама послије низ удараца које је задобио од ДПС мафије али неких партија које су га изабрале, те и из Србије од Вучићевог режима који настоји да Ђукановића одржи у животу, без обзира што то може изгледати апсурдно!!!