"Русија одузела шансе Украјини да се придужии НАТО-у"

Пре ц́е НАТО престати да постоји него што ц́е Украјина приступити алијанси, изјавио је бивши саветник председника Украјине Валериј Ивасјук за телевизију „Наш“.

Свијет 02.01.2022 | 12:42
"Русија одузела шансе Украјини да се придужии НАТО-у"

„Дубоко сам уверен да, док Русија буде постојала у том формату у коме постоји данас, пре ц́е НАТО престати да постоји него што ц́е Украјина бити члан Алијансе“, рекао је експерт.

Ширење НАТО-а на исток и размештање офанзивног наоружања у Украјини су црвене линије за Москву. Ово је више пута изјавио председник Русије Владимир Путин. За решавање постојец́е забринутости, руске власти су Сједињеним Америчким Државама и Северноатлантској алијанси предложиле да се закључе договори и споразуми о безбедносним гаранцијама. Документи су вец́ предати на разматрање. Москва, Вашингтон и Брисел ц́е у јануару разговарати о овој иницијативи у различитим форматима.
После државног преврата у фебруару 2014. Украјина је наставила своју политику ка чланству у НАТО.

Телевизија "Наш" је такође, позивајући се на Алексеја Данилова, јавила да извештаји о концентрисању руских трупа на границу са Украјином не одговарају стварности.

"Ако говоримо о великом нагомилавању на којем инсистирају медији у иностранству, ми то не видимо... Ми све пратимо и свесни смо шта се дешава. Данас не видимо претње о отвореној агресији из Русије", објаснио је политичар.

Ипак, Данилов је позвао да се прати развој ситуације убудуће. 

Подсетимо, Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног интензивирања "агресивних дејстава" Русије у близини граница Украјине. У Москви наглашавају да се премештање трупе врши у складу са Уставом и унутар територије Русије а да западне земље ту тезу користе као изговор за даље ширење НАТО.

(Спутњик/<а стyле="цолор: #3598дб;" хреф="хттпс://рс-лат.спутникнеwс.цом/20220102/украјина-демантовала-концентрисање-руских-трупа-на-граници-1132985437.хтмл">Спутњик/ фото: Спутник/Владимир Трефилов/ ЕПА-ЕФЕ/Пхилипп Гуелланд)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Милојко

02.01.2022 12:09

Тако то ради Мајка-Русија! Која независност суверених Дрзава !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро

02.01.2022 12:18

Колико пута си ишао на запад,а колико у мајку Русију?

Name

Татар

02.01.2022 12:40

Није то мајка то је мацеха која породицу дрзи на окупу само да би се имала с ким свадјат и проблеме правити

Name

Ре Милојко

02.01.2022 13:18

Браво. Прави патриоте користе руске мобилне телефоне, возе руски ауто и не воле Еуро него искључиво рубљу. Нити гледају америчке филмове, него искључиво руске.

Name

Бинго

02.01.2022 15:55

Е мој Миленко требас ти отиц у Русију да видис како је

Name

Борис Јессо

02.01.2022 16:32

Колико ратова је започела Русија задњих 200 година? Колико знам Америка је започела преко 200 ратова задњих 200 година, и зато је Русија агресивна а Америка мирољубива.

Name

Какав идиотозам на здрав разум

02.01.2022 13:02

Па неце Русија нагомилавати војску у Москви, наравно да це на својим гранацима, јос поготово када је непријатељска ту са намјером и досла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта Рећи

02.01.2022 13:32

Она Медлин Олбрајт, једне прилике је изјавила : "одакле Русији право да толика пространства и природне богатства задржава само за себе" ! Њој није битно, што све Државе својом имовином управљају на тај начин, али ето, по њој , Русија нема то право. Коме није јасно, ваљда му је мало јасније, о чему се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незнам

02.01.2022 13:34

Ко управља Украинском вољом Руси или Украинци`?Могу да иду гдје зеле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзомба

02.01.2022 14:29

Много воле Русију,а сви у Европским земљама раде и живе.Толико о русофилима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небески народ

02.01.2022 16:57

Нема ти везе ни гдје радис или било по каквој другој основи осим истине и правде,ма који народ да је у питању. Све другације је лицемјерје "полтронство итд. "!

Name

Дрехергуру

02.01.2022 17:05

Није то проблем, мозе се вољети Русија, Уганда или с. Кореја али треба знати, бити свјестан ко то влада задњих 100 година Русијом или у Ссср-ом и колико је то фатално било и за Русе и за свијет, диктатуре од Берлина до Камцатке. Али слазем се, зиве западни зивот и вриједности а глуме тамо неку брацу Русима који су њихови владари десетковали их. Волим и ја Русе али не њихов резим.

Name

Ре: Дрехергуру

02.01.2022 22:30

А Западни резим? Квазидемократију у којој јаци и веци тлаци мање, ако треба санкцијама, а мозе и наметањем власти, подрском револуцијама, финансирањем наводних невладиних организација, те глобалним корпорацијама? На крају и Нато агресијом? Да ли Амери стите америцке егзистенционалне или финансијске интересе базама по Њемацкој, Норвеској, Турској, Грцкој, Јапану, Кореји...? Ко то силом из Звецана угрозава невине америцке градјане? Да ли је Монсанто, Басф, Пфизер, Пепси, КФЦ, Мцдоналдс...стигао из Русије? Или нас трују и униставају нам здравље западне компаније, углавном америцког поријекла, то је врста орузја, глобализам једино западној политици доноси корист, границе губе смисао, а компаније изврсавају онај дио сто је некад радила војска...ако један из масе, а довољно испрацен масмедијима казе да пријети нестасица енергената, да су резерве по процјени мање од оцекиваних, цитав свијет се следеци дан потресе под притиском цијена на берзама, а Брисел и Васингтон деценијама стампају паре без покрица...нема система на западу, све ово благостање поцива на тактици, лазно и привидно, осим за мало боље информисане економисте...на залост

Name

Недо

02.01.2022 16:28

Русија као велика сила мора да има своје зоне одбране. У противном, не би била велика сила. Кубанска криза 1963 године је била данасња Украјина, само на америцки нацин. Бајден се као стар цовјек тога добро сјеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.01.2022 18:56

На жалост, Бајден се тога не сјећа, а ови што овде коментаришу, праве се будале, можда и не праве, они ће рећи да то није исто, безобразлук и идиотизам је куд и камо гори од лудила.

Name

Прњавор

02.01.2022 19:36

Цццццц,неће нама руси одређиват хоћемо ли ми,и где ћемо.Као што ни ви нећете нама у БиХ одређивати..вас ни 500.000 да јб у здрав мозак нас 2,5 милиона???неће да може роďо.Тако руси који немају куд,немају пара,живе од оно мали плина и нафте сто им амери дозвоке да извезу,и још им амери и цјену одређују,по којој могу извозит,има да шуте и непричају пуно,јер амери већ увелико размишљЈу да им забране извоз плина,да их избаце из монетарног система и искључе из телекомуникација(ништа интернет,телефонија,тв).А амери су давних дана послали своје инструкторе у Украјину,некидан стигло 600 САСоваца,преко 8 милијарди долара опреме им дали,и само се чека Путлер да прдне и биће све спрзено до Москве

ОДГОВОРИТЕ
Name

за прњавор

02.01.2022 23:35

Благо теби у твоме мраку.Коју си ти сколу зврсио,ко те то тако паметно уцио?

Name

Раша

02.01.2022 22:40

Ово је за оне што стално говоре да се ради на запад и трчи се на запад а не у русију. Ето ја већ седам година радим у Сочију имам плату као у њемачкој а цјене су мање него у европи. Народ је као и код нас,весео,блесав и гостољубив за разлику од хладних европејаца. Знам по доста стручњака који овдје раде из еxYу регије и сви су задовољни. И не кењајте више о ономо што незнате,ви који мислите да је свет,немачка,аустрија итд. Додјите и увјерите се...

ОДГОВОРИТЕ