Највеће провале наших политичара у 2021. години

Ако погледате слоган „Купујмо домаће и улажимо у Српску“, видјећете да су то двије одвојене поруке. Једна позива да купујемо домаће, а друга да улажемо у Републику Српску.

Босна и Херцеговина 01.01.2022 | 10:22
Највеће провале наших политичара у 2021. години

Ова изјава предсједника Владе Републике Српске, Радована Вишковића, била је у августу, али се, као да је било јуче, сјећамо те "дубокоумне" и надасве "проницљиве" изјаве која најбоље осликава какву смо 2021. преживјели.

У рубрици „Хит дана“ портал Српскаинфо објавио је бројна остварења још бројнијих аутора, а на самом врху топ-листе нашао се управо премијер РС.

Који је чак и за новембарске поплаве имао разумијевање и оправдање: „Морамо мало гледати и у оног ко нам командује, а то је Бог. И зато нам је све ово приредио. Вјероватно смо све ово заслужили неким дјелом.“

Премијера, како и доликује, новинари су питали све и свашта. Ако није одговарао у виду хит изјава, онда нам је често замјерио, ријечима: "Ви новинари од мене очекујете да сам неки компјутер, па да ви само притиснете дугме и да одмах искочи податак".

Није тачно! Очекујемо хитове, попут оног с краја 2020. када сте оборили све познате свјетске теорије о људској издржљивости: "Свашта се може издржати, човјек без хране, воде и пића може преживјети месец и по дана“

Када су веселог Фадила Новалића питали за поскупљења основних животних намирница, он је мртав озбиљан поручио народу: "Купујте мање. Ако сте куповали 100 литара уља, сада купујте 60".

То је исти онај Фадил који је имао објашњење и због чега је у БиХ најмање вакцинисаних против короне у Европи: „Нисмо потрчали да масовном вакцинацијом будемо, на неки начин, покусни кунићи у глобалном свијету“.

Изгледа да нема хита без премијера.

Ако сте мислили да су овакве изјаве за осуду СДА, грдно се варате. Фадилов шеф, Бакир Изетбеговић, тврди да „Фадил зна дати неспретну изјаву, али је важно шта ради“. Истина, како очекивати другачији реакцију Изетбеговића када се и сам прославио бисерима, а овоме се смијало пола Европе: „БиХ је вјероватно најуспјешнија земља у региону, и нешто боља од просјека ЕУ, у борби против пандемије корона вируса“.

"Не требамо ми из опозиције много радити, само пустити Изетбеговића и Новалића да говоре јавно", примјетио је Саша Магазиновић из СДП БиХ.

Слажемо се с њим!

Једна од највећих мистерија протекле године остао је састанак члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика, и руског предсједника Владимира Путина, из разлога што није објављена никаква фотографија из Кремља. Умјесто тога, Додик се потрудио да нам потанко дочара атмосферу из Москве: "Када сам био у посјети предсједнику Русије, укупно шест пута сам морао да се тестирам, да се утврди да не преносим заразу, али сам се руковао с предсједником Путином и причали смо сат времена насамо, највише о оном што није за јавност“.

Немој да мислите да Додик нешто измишља, јер је, када је у Предсједништво довео хармоникаша и наздравио чашицом ракије, изјавио: "Потпуно сам тријезан, стабилан, као што видите и шармантан".

У међувремену, Додик се забринуо за своје политичке противнике, твитераше, ако случајно остану без напајања: "Опозиција стане у два аутобуса и раде на мрежама. Ја се питам, пошто сам ја најстаромоднији, како раде кад нестане струје".

"Милорад Додик је шеф КОС-а, односно комшијске обавјештајне службе", дефинисала је Додика економисткиња Светлана Ценић.

"Цијели дан у Сарајеву; осјећам се к’о Додик", описао је осјећај у главном граду БиХ психолог из Бањалуке Срђан Пухало, који сматра да између Сарајева и Брисела постоји нека тајна веза: „Прије пет година БиХ предала захтјев за чланство у ЕУ и сад једни другима ударамо чежњу“.

Ако се питате шта у Републици Српској још ради тзв. кризни штаб, нисте једини. "Кризни штаб већ цијелу годину ради без кризе", примјетио је Рајко Васић.

Опозиционарима, који већ мјесецима имају проблем с кандидатима, дао је бесплатан савјет: „Ако опозиција има превише кандидата за члана Предсједништва и предсједника Српске, а не може да се одлучи, нека их, сваког, насади на јаја. Па, ко излеже пилиће, нека буде кандидат.“

И за крај, још један његов савјет: „Никада не трчи за женом, аутобусом и вакцином“.

У опозиционом надгорњавању Небојша Вукановић је признао да се често осјећа „одбачено као тринаесто прасе“.

"Када власт доживљаваш као сису, логично да ћеш се осјећати као тринаесто прасе", одговорио му је Срђан Мазалица из СНСД.

Али,Вукан има још проблема. Каже, када купи чарапе и каиш одмах питају одакле му новац и траже рачун. Ипак, захваљујући Влади РС, имао је разлога за славље: "Ред је да се прослави ова побједа у Лондону, гдје смо разбили Енглеску успјешно се задужујући на берзи".

Потезе власти описао је на себи својствен начин: „Именовање Милимира Говедарице за правобраниоца РС је као да вежете козу у купус да га чува“ и „Најезда комараца кад наиђе нешто остане, а иза ове власти не остане ништа“.

Драшко Станивуковић за себе каже да је „градоначелник за кошење траве“, „градоначелник који је загрлио највише људи“ и „мироточиви Драшко“, а када је на дневни ред Скупштине дошао ребаланс буџета, ипак се примирио: „Тихо ћу причати на сједницама, да не бих узнемирио скупштинску већину. Припремићу им и тлакомјере, само да дођу на посао“.

Стање и поштење у градској Скупштини можда је најбоље описао одборник Драган Бањац.

"Враћен ми је изгубљени новчаник. Срећа па није наишао неко од колега из Скупштине града с обзиром да је било и новца", рекао је у полушали, али је зато други пут био озбиљан: „Ја бих волио да се ми овдје бавимо својим послом, а не глупостима. Не би ме чудило да неко током сједнице Скупштине каже да сам запослио момка свог мужа.“

У бањалучкој скупштини протекле године било је свега и свачега, и мимо „момака од мужева“. Тако је одборница ПДП, Смиљана Моравац Бабић, из ПДП на трен изгубила осјећај гдје се налази.

"Од исцрпљености сам заспала на скупштини. Крсто ме ударио у раме да гласам, а ја заспала", признала је Смиљана, по чијем имену је касније српски језик, захваљујући виспрености Горана Вртунића, добио нови глагол – смиљити: „Успаванка се од сада каже усмиљинка, настала од новог глагола смиљити, који коријен вуче од одборнице Смиље“.

Предсједник СДС, Мирко Шаровић, сматра да „овдје рат може да изазове десет будала“ и да ће „тешко нама бити са Шмитом, а и њему са нама“.

Али, од РС непризнати високи представник има искуства с компликованим стварима, попут риболова.

"Немојте мислити да сам наиван, знам како ствари у политици могу бити компликоване. Најдужа засиједања у Европском савјету су била када смо разговарали о риболову", оцијенио је Шмит.

Ако се питате зашто се у Бањалуци отимају за станове на што бучнијим локацијама, Саша Тривић има одговор.

"Купи човјек стан са балконом на транзиту. Стигао сељак у град, доста му тишине", опаска је човјека који је аутор и сљедеће изјаве: "Прије је било фора украсти и да се не зна, а данас, ако ниси украо да сви знају, ниси ништа ни урадио“.

На крају, не преостаје нам ништа друго него да цитирамо новинара Синишу Вукелића: „Републици Српској треба неко да је снажно загрли, да му се исплаче и каже јој: ’Биће то све у реду’“.

Протекле године, домаћем политичком циркусу значајно су допринијеле и изјаве хрватског предсједника Зорана Милановића, који је Бакира Изетбеговића назвао „хасанагом“, Шефика Џаферовића „удбашем из Зенице“, а професора Дејана Јовића „ескорт дамом“ Милорада Пуповца.

"Све су владе једнако успјешне и неуспјешне у борби против вируса корона. Наравно, најуспјешнији су у БиХ. Тамо нити је ко болестан, нити ко умире, нити је ко у болницама, нити ко прича о томе, нити се ко вакцинише", објаснио је Милановић разлоге због којих само у БиХ нема никаквих мјера против корона вируса.

(Агенције)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Никша

01.01.2022 14:44

Ви сте један до те мјере токсичан портал ,да није могуце извршити било коју детоксинизацију Срецна Вам Нова година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

01.01.2022 15:18

Ста је Никса,боли истина,је ли.Па није то БН измислио,само пренио оно сто други говоре...

Name

Ха Ха

01.01.2022 15:32

Они су прењели вијест коју је објавила "Агенција". Управо због таквих као ти, имамо на власти ове кретене који изваљују ове глупости. да су то глупости да се Човјек насмије, не велим, већ су то глупости које директно утичу на наше животе, у негативном смислу, наравно. Данас би било немогуће снимити "Топ Листу Надреалиста".

Name

Никша

01.01.2022 20:49

Немам појма ко је објавио вијест,није ми битно.Знам да цу бити нападнут одмах, ста год да напишем супротно васих мисљења.Цему толики линц за супротно мишљење.....

Name

Никша Ре. Ноле

01.01.2022 22:35

Немој се ти бринути,систем је исти све остало су нијансе....ко год да је власт мени исто,ТЕБИ НИЈЕ.

Name

Роки

02.01.2022 12:16

Ауууу друзе, па гдје цес свој став износити?! Знас како код нас бива кад ниси по “арсинима стада”, сад це те овце линцовати хахахаха Срецна нова година свима!

Name

Лактаси

02.01.2022 18:59

А Бајина одвала да се пјесма Пукни зоро пјевала на Кајмакчалану.Кога је питао да ту пјесму прсвоји као химну за Дан Републике. .сваста

Name

Ипак

01.01.2022 15:22

Комсицеве ногавице у Бриселу су провала провала ... Само нисам сигуран је ли то било 2021, 2020 или јуце или неке друге године ... хах

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

01.01.2022 18:59

Мислим да Висковиц нема конкуренцију Вец пар година а цини ми се да га и у будуцности нитко неце престици На другом мјесту ове године је др.Дјајиц само из разлога сто је предсједница З Цвијановиц у медијима дала пуно мањи број изјава од њега Знаци Висковиц неприкосновени сампион а Дјајиц и Цвијановиц це се стално борити за другу позицију и титулу вицепрвака

ОДГОВОРИТЕ