Желим да радим најбоље што могу и у наредној години

"Људи су користили телефоне и службене ауте како су хтјели, као и службена путовања. То више не може тако и преполовљена су издвајања за то. Желим да радим најбоље што могу".

Република Српска 31.12.2021 | 16:24
Желим да радим најбоље што могу и у наредној години

Истеком првих 365 дана испунили смо 85 одсто датих обећања и остало нам је још 15 одсто. Увјерен сам да ћемо то све учинити 2022. године и у прве двије године завршити све што смо обећали, рекао је у интервјуу за "Независне" Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Направили смо огроман заокрет на свим пољима, на пољу финансија 37 милиона КМ је већи буџет, 12 милиона КМ враћених кредита и највеће уштеде с највећим приходима", казао је, између осталог, Станивуковић.

Говорећи о уштедама и буџету за наступајућу годину, Станивуковић је рекао да је требало домаћинско пословање према граду.

"Према буџету града сам осјетљивији него према сопственом, јер у сопственом могу погријешити и више новца потрошити, а према јавном то немам право. Довољно је рећи податак да "Водовод", који ми данас водимо, има мјесечну добит сличну као што је претходни директор имао годишњу. Ми смо то урадили не зато што смо нашли нове послове или имамо више потрошача, све је исто као прије, само се не краде и то је суштина онога што радимо", казао је Станивуковић.

Повећали смо, каже он, сваки могући приход.

"Људи су користили телефоне и службене ауте како су хтјели, као и службена путовања. То више не може тако и преполовљена су издвајања за то. Желим да радим најбоље што могу".

Упитан да ли се може очекивати боља сарадња и договор са скупштинском већином, коју води СНСД, Станивуковић је рекао да је спреман на дијалог,

"По својој природи јесам бунтовник и имам страст према ономе што радим и неке ствари ме погађају. Највише у мени пробуди емоцију лицемјерство. Имамо људе који су некада руководили градом, који нису правили издвајања, и сад се одједном сјетили једнократних новчаних помоћи, а 20 година се тога нису сјетили. Спреман сам на дијалог, али њихов дијалог се сада своди на то да изузимају све стечене, зарађене, приходоване и повећане милионе КМ из буџета".

Што се тиче предстојећих избора и каква ће бити његова улога, Станивуковић је рекао да је срећан и поносан што је Јелена (Тривић) предложена, наводећи да је и сам гласао за тај приједлог да она буде један од кандидата за двије функције у РС и БиХ.

"Остају још двије могућности - да будем на некој од листа или да будем неко ко ће ширити ту једну мисију да су промјене могуће. Моја идеја је да вјерујем у промјене, да ширим промјене. Неки су мислили да оволико радим јер сам желио бити кандидат, а ево видјећете да ћу 2022. још више радити и да ће бити још продуктивнија од ове године. Желим дати максимални допринос за наредне изборе и 100 одсто укључености, наравно, након радног времена и обавеза које имам као градоначелник", казао је Станивуковић.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

БРАВО ДРАЛЕ

31.12.2021 16:01

БОРИ СЕ ТИ И ЈЕЛЕНА РАДОВИЦ И ВУКАНОВИЦ.. ДА СПАСИТЕ ОВУ СПАЉЕНА ЗЕМЉУ.. ВИДИТЕ ЛИ БУРЛЕ И ОНОГА ДАГИЦЕВИЦА.. ПА ДА ТАКВИ НАРКОМАН БУДУ У ВЛАСТИ РС.. БОРТЕ СЕ.. МОРАТЕ ОВОМЕ ГЛУПОМ НАРОДУ ТРУБИТИ СВАКИ ДАН.. ЈЕЛ ЈЕ НАРОД НЕПИСМЕНА И ГЛУП У БОСНИ И РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вели

31.12.2021 16:42

ПРОДЈЕ ВРИЈЕМЕ МАНДАТА БЕЗ ИКАКВИХ КИНКРЕТНИХ РЈЕСЕЊА ЗА БАЊА ЛУКУ.

Name

Матилда

31.12.2021 16:48

Дај Бозе да се Срби слозе - као Давор и Додик данас. Једино слозни и уједињени, Срби могу остварити своје интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"Сажем Се"

31.12.2021 17:45

Једном настрадало Дијете, други пун пара ко брод, шта рећи, "само слога Србина спашава", у тој слози неко омасти бркове а некоме не остане ни за Попаре. Лепо лепо , битно да се Људи слажу !

Name

За вели

31.12.2021 17:54

Ста булазнис цовјеце.како без резултата.осврни се уназад.урадио много тога и поред блокаде оних фусераната и нерадника. А даце бог урадице јос висе заједно са својим Банхалуцанима.никад висе СНСД неце проци у Бањалуци.

Name

Ре

31.12.2021 18:13

Матилда, то називас слогом. То је интерес. Са Додиком се ни у цркву не иде. Опустосио је РС у сваком погледу! Народ растјеран, а РС опљацкана. Остали пензионери и будзетлије.

Name

Само тако

31.12.2021 16:51

Напријед Драско .свака ти цаст.тако млад а имас стрпљења и мудрости и достојанства висе него цијели СНСД. Уз тебе смо од првог дана од кад си се појавио у политицкој сцени. Један од малобројних који су се осмјелили да казу у лице оно сто мисле.нека ти буде сретна и успјесна нова 2022 год.да те бог драги цува .и да много година водис овај народ у бољу будуцност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срећко

31.12.2021 17:35

Надам се да Драшко није овакав како му се види на лицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

01.01.2022 09:04

А ти нам дођеш ко неки Психолог, специјалиста за изразе лица, имамо ми једног, којем се све види на изразу лица, не треба бити специјалиста !

Name

За "срецко"

01.01.2022 10:11

Да ми је само видјети твоје лице.сигурно је онакво каквим га замисљам и онакво какав је и коментар.

Name

ре

31.12.2021 17:51

Он је урадио доста, казу да је направио три сахта а сљедеце године це засадити неке борице и асфалтирати једну рупу, али не ону у његовој глави, апсолутно волим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За РЕ

01.01.2022 14:09

Ако ниста друго срусио је терасу "кајака" а то досад нико није ни смио помислити .ал ето он јест па ви пакосни цркните од муке.

Name

ОО7

31.12.2021 19:04

Манекен,ако је и од тебе,доста је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

31.12.2021 19:40

Сретно,само се маните национализма а окрените економији и сусједима,да овај народ конацно продисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕЛИ

01.01.2022 00:38

ДА ЛИ СТЕ,ВИ,СЛИЈЕПИ,ИЛИ ГЛУПИ,ДА ТВРДИТЕ ДА СЕ НИШТА НИЈЕ ОСТВАРИЛО У Б.ЛУЦИ?! ИЛИ ЈЕ У ПИТАЊУ ЗЛОБА УСМЈЕРЕНА ПРЕМА ДРАШКУ??? ОНАЈ КО НИШТА НЕ ВРИЈЕДИ,УВИЈЕК КРИТИКУЈЕ ДРУГЕ,А ВИ ТО ДОКАЗУЈЕТЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОВЈЕРЕЊЕ

02.01.2022 05:53

ИЗГРАДИО СИ ПОВЈЕРЕЊЕ КОД ЧЕСТИТОГ НАРОДА СВОЈИМ КАРАКТЕРОМ СИ ТО ЗАСЛУЖИО ПУТ ЈЕ БИО ТЕЖАК И ТРНОВИТ СВИ ЗНАМО..БОРИ СЕ И ДАЉЕ ЗА ,,ВАС ЦИЈЕЛИ НАРОД ОД БАЊАЛУКЕ ДО НЕВЕСИЊА...ЗА СВАКОГ БОРЦА .ЧОВЈЕКА И ДИЈЕТЕ...НЕМОЈ БАЦАТИ ПРАШИНУ У ОЧИ ,,ТИПА СЛУЧАЈНОГ СУСРЕТА У ГОДПОДАРСКОЈ,,,ЉУДИ СУ НАПАЋЕНИ ИСЦРПЉЕНИ И РАЊИВИ НА ТАКВЕ СТВАРИ,,И САМ СИ ПРОШАО ГОЛГОТУ ИЗМЕЂУ ОСТАЛИХ ПО ПИТАЊУ,,ПРАВДЕ,,НАРОД. ЈЕ ,,ЖЕДАН ПРАВДЕ,,,БОРИ СЕ С ТИМОМ ЉУДИ ОКО СЕБЕ ЗА НАРОД ЈЕДНАКО ЗА,,СВЕ,,ПРЕВАРА И ЛАЖИ ЈЕ ПРЕВИШЕ ..СРЕТНО,,ОД❤️,

ОДГОВОРИТЕ