Необични кафић на Тајланду с рибама које пливају око вас

Замислите место где можете уживати у кафи или пићу у друштву десетина риба док пливају кроз воду до глежња која прекрива цео под кафића.

Занимљивости 30.12.2021 | 15:32
Необични кафић на Тајланду с рибама које пливају око вас

Просто речено док пијете кафу рибице пливају око вас и ваших ногу у води до глежња.Укратко то је изглед занимљивог тајландског кои рибљег кафиц́а.

“Сwеет Фисхс Цафé” је јединствено место у тајландском граду Кханом, где гости кафића могу да прошетају кроз воду до глежња, “насељену” десетинама малих  јапанских шарана такозваних  кои  рибица.  Иначе ако  не знате реч “кои” потиче из јапанског језика и значи “шаран”. 

Сwеет Фисхс Цафé је први пут постао виралан на друштвеним мрежама прошлог месеца новембра ове 2021.године, када је кратки видео његовог пода налик акваријуму постао виралан на Реддиту.

Одатле се проширио попут “пожара”, те подељен на хиљаде пута на на Фејсбуку и Инстаграму, а чак су га и међународне новинске куц́е објавиле као занимљиву вест

Неки извори су спекулисали да се то место налази негде у Вијетнаму, вероватно због фасцинације ове азијске земље кои рибом, али једноставна претрага на Гоогле открила је да се кафиц́ Сwеет Фисхс заправо налази у Кханому на Тајланду.

Очигледно, необично место је део “Тон Тхан Ресорт анд Спа”, популарног туристичког центра са историјом дугом преко 14 година. Његов власник Јосапхол Јитмунг рекао је локлане медије да је кафе Свеет Фисхс дизајниран као “туристички магнет“ да привуче посетиоце током ове тешке пандемије Цовид-19.

У том циљу, идеја се показала као огроман успех.

Јитмунг је признао да је био инспирисан оригиналном Амиx кафићем у Вијетнаму, и видевши да нико није поновио дизајн на Тајланду, закључио је да вреди покушати.

Један од највец́их изазова имплементације овог концепта био је систем филтрације. Четири велика базенска филтера раде 24 сата дневно, а особље мења воду сваког јутра, пре радног времена и увече након одласка последњег госта.

На улазу у кафић стоји табала на којој пише да се моле се посетиоци да скину обућу и дезинфикују ноге пре уласка у кафиц́, као и да не дирају рибу и ни на који начин их не узнемиравају.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кад

30.12.2021 16:41

Кад види ово Горица Додик она ће увести код себе у Агапе.Тата ће јој испунити жељу само што су код нас рибе које долазе у Агапе страначки сомови,кленови нарочито а има и штука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

30.12.2021 17:09

Код нас би до јутра све ове рибе неко пофатао. Обили би кафић да дођу до риба. У потпису гладни пензионери.

ОДГОВОРИТЕ