Neobični kafić na Tajlandu s ribama koje plivaju oko vas

Zamislite mesto gde možete uživati u kafi ili piću u društvu desetina riba dok plivaju kroz vodu do gležnja koja prekriva ceo pod kafića.

Zanimljivosti 30.12.2021 | 15:32
Neobični kafić na Tajlandu s ribama koje plivaju oko vas

Prosto rečeno dok pijete kafu ribice plivaju oko vas i vaših nogu u vodi do gležnja.Ukratko to je izgled zanimljivog tajlandskog koi ribljeg kafića.

“Sweet Fishs Café” je jedinstveno mesto u tajlandskom gradu Khanom, gde gosti kafića mogu da prošetaju kroz vodu do gležnja, “naseljenu” desetinama malih  japanskih šarana takozvanih  koi  ribica.  Inače ako  ne znate reč “koi” potiče iz japanskog jezika i znači “šaran”. 

Sweet Fishs Café je prvi put postao viralan na društvenim mrežama prošlog meseca novembra ove 2021.godine, kada je kratki video njegovog poda nalik akvarijumu postao viralan na Redditu.

Odatle se proširio poput “požara”, te podeljen na hiljade puta na na Fejsbuku i Instagramu, a čak su ga i međunarodne novinske kuće objavile kao zanimljivu vest

Neki izvori su spekulisali da se to mesto nalazi negde u Vijetnamu, verovatno zbog fascinacije ove azijske zemlje koi ribom, ali jednostavna pretraga na Google otkrila je da se kafić Sweet Fishs zapravo nalazi u Khanomu na Tajlandu.

Očigledno, neobično mesto je deo “Ton Than Resort and Spa”, popularnog turističkog centra sa istorijom dugom preko 14 godina. Njegov vlasnik Josaphol Jitmung rekao je loklane medije da je kafe Sveet Fishs dizajniran kao “turistički magnet“ da privuče posetioce tokom ove teške pandemije Covid-19.

U tom cilju, ideja se pokazala kao ogroman uspeh.

Jitmung je priznao da je bio inspirisan originalnom Amix kafićem u Vijetnamu, i videvši da niko nije ponovio dizajn na Tajlandu, zaključio je da vredi pokušati.

Jedan od najvećih izazova implementacije ovog koncepta bio je sistem filtracije. Četiri velika bazenska filtera rade 24 sata dnevno, a osoblje menja vodu svakog jutra, pre radnog vremena i uveče nakon odlaska poslednjeg gosta.

Na ulazu u kafić stoji tabala na kojoj piše da se mole se posetioci da skinu obuću i dezinfikuju noge pre ulaska u kafić, kao i da ne diraju ribu i ni na koji način ih ne uznemiravaju.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kad

30.12.2021 16:41

Kad vidi ovo Gorica Dodik ona će uvesti kod sebe u Agape.Tata će joj ispuniti želju samo što su kod nas ribe koje dolaze u Agape stranački somovi,klenovi naročito a ima i štuka.

ODGOVORITE
Name

Uh

30.12.2021 17:09

Kod nas bi do jutra sve ove ribe neko pofatao. Obili bi kafić da dođu do riba. U potpisu gladni penzioneri.

ODGOVORITE