И друге општине и Влада да помогну пензионерима

Он је истакао да је Предсједништво ПДП-а усвојило закључак да упути иницијативу свим општинама и градовима гдје СНСД има скупштинску већину да такође додијеле по 100 КМ пензионерима, јер нема разлога да буду дискриминисани у односу на бањалучке пензионере. 

Република Српска 29.12.2021 | 17:32
И друге општине и Влада да помогну пензионерима

- ПДП је на јучерашњој сједници Предсједништва закључио да је, својим захтјевом упућеном према Граду Бања Лукаод стране СНСД-а да се помогне пензионерима, Влада Републике Српске, коју води СНСД, практично капитулирала и признала да није у стању да обавља једну од својих основних функција, а то је да обезбиједи нормалан, пристојан живот за пензионере, рекао је потпредсједник ПДП-а и народни посланик Игор Црнадак. 

Црнадак каже да након петнаест година владавине СНСД-а пензионери живе невјероватно тешко, налазе се у врло тешкој ситуацији, толико тешкој да је СНСД морао да завапи у помоћ и тражи да град Бања Лука помогне. 

- Не обазирући се на њих, ПДП, градоначелник Станивуковић и структура градске власти у Бањој Луци ће помоћи и пензионери ће добити директну финансијску подршку у 2022. години, због једног тешког стања у којем се налазе, захваљујући лошој политици СНСД-а, каже Црнадак. 

Он је истакао да је Предсједништво ПДП-а усвојило закључак да упути иницијативу свим општинама и градовима гдје СНСД има скупштинску већину да такође додијеле по 100 КМ пензионерима, јер нема разлога да буду дискриминисани у односу на бањалучке пензионере. 

- Крајем јануара ми ћемо објавити мапу Републике Српске, са свим општинама и градовима гдје СНСД има власт, а гдје није донијета одлука да се пензионери помогну са 100 КМ, а понављам, у Бањој Луци, градоначелник Станивуковић и власт ће помоћи пензионерима. ПДП ће такође упутити иницијативу да Влада Републике Српске пронађе новац и исплати по 100 КМ за пензионере у идућој години. Не могу да се бране неким мизерним повећањима, те поред новца које дају у Фонд и који иде за редовну исплату пензија, очекујемо да се и Влада укључи и исплати подршку сваком пензионеру у Републици Српској, истакао је Црнадак. 

Додао је да је Предсједништво ПДП-а закључило да је прва година мандата градоначелника Станивуковића показала да градоначелник и опозиција не само да су побиједили на изборима и склонили СНСД са власти у Бањој Луци након 22 године, него да су са првом годином мандата почеле и озбиљне промјене. 

- И Драшко Станивуковић и ПДП данас у Бањалуци имају већу подршку него икада, што показује да се радило добро, да су направљени озбиљни помаци и да се показало да се може радити другачије, уз велику опструкцију СНСД-ове скупштинске већине која је била реализација пријетњи које је предсједник те странке изрекао у избрној ноћи, када је врло прецизно рекао да ће казнити Бању Луку што је изабрала Станивуковића и дала шансу опозицији, истакао је Црнадак, додавши да ће се све опструкције њима обити о главу, јер свако ко ради против властитог народа кад тад плати високу цијену. 

Др Милан Шврака, народни посланик и члан Предсједништва ПДП-а, рекао је да је град Бања Лука исплатио новчану подршку здравственим радницима од по 500 КМ, у укупном износу од 2,7 милиона КМ, а потом још подршку за четири јавне здравствене установе. 

- Наравно, то није био случај и у осталим општинама. Свједоци смо да је у Српцу скупштинска већина , предвођена СНСД-ом, хладно одбила захтјев одборника ПДП-а да се исплати једнократна помоћ здравственим радницима, али и друге врсте помоћи које је пружио Град Бања Лука. У Градишци имамо срамну одлуку да износ помоћи буде 200 КМ, а ријеч је о граду који има и болницу и Дом здравља, рекао  је Шврака и поновио одлуку ПДП-а да упути позив свим локалним заједницама, али и Влади Републике Српске, да се исплате једнократне помоћи свим здравственим радницима у Републици Српској у висини од 500 КМ. 

Он је додао да су и здравствени радници у приватним установама поднијели терет борбе са пандемијом вируса корона, а да их нико и не помиње, те да би локалне заједнице требале да размисле и о њима. 

- Када је Влада Републике Српске дала подршку у износу од 1000 КМ здравственим радницима, многи су тада изостављени и ово је прилика да Влада коригује ту неправду. Нико не треба бити дискриминисан, посебно ако узмемо у обзир да су у мањим срединама далеко лошији услови за рад него што је то у Бањој Луци, истакао је Шврака. 

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Хуго

29.12.2021 16:48

Распарчали сте борце, сад још распарчајте пензионере за сваки случај, никад се не зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Хуго

29.12.2021 21:25

Па реци ко је расарцао и ко парца Републику. Видје ли синоц ста би на ХРТ дневнику. Сто неказес отворено ко нас дјели на подобне и не подобне

Name

Хуго

30.12.2021 05:48

Отворено говрим, СНСД је распарчао борце а сад то исто ради са пензионерима. ХРТ не гледам уопште тако да не знам шта је било на дневнику. Ако није проблем напиши шта је то било.

Name

Пензионер

29.12.2021 16:50

Те помоћи, ако их буде, да се исплате до јуна, а не пред изборе као вид куповине гласова као до сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

29.12.2021 19:10

Не треба вама ништа дати

Name

Борис

29.12.2021 16:56

Браво за ПДП. Народ види и зна да се ПДП и СДС боре за цјеликупни народ Р.Српске, док се снсд бори искључиво за себе и своје породице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Борис

29.12.2021 20:40

Онда је народ тотално глуп. Срећа па ти ниси глас народа него умишљаш.

Name

yоки

29.12.2021 17:04

Ниста пензицима не треба дати,они су изабрали ову власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЗБОРНА ГОДИНА

29.12.2021 18:30

ГЛОДАРИ ИЗ СНСД САМО ЗНАЈУ УЗИМАТИ ЗА СЕБЕ.СТИДЕ ЛИ СЕ КРСТА КОЈИМ СЕ БУДУ КРСТИЛИ САД ЗА БОЗИЦНЕ ОРАЗНИКЕ ,КАД БУДУ ВИДЈЕЛИ ДА БОРЦИ КОЈИ СУ СТВАРАЛИ РЕОУБЛИКУ СРПСКУ,И ПЕНЗИОНЕРИ КОЈИ СУ ПОСТЕНО ОДРАДИЛИ СВОЈ РАДНИ СТАЗ,БУДУ ЦЕКАЛИ У РЕДУ ДА ИМ НЕКО ДОДИЈЕЛИ БОЗИЦНИ ПАКЕТ,КАО ХУМАНИТАРНУ ПОМОЦ.ВРАТИТЕ РУКУ У ДЗЕП,НЕМОЈТЕ СЕ КРСТИТИ,НЕМА У ВАМА НУСРА ХРИСЦАНСКОГ.ОА АКО ВАС ДЈЕЦА ЗАПИТАЈУ,ЗАСТО СЕ НЕ КРСТИТЕ,РЕЦИТЕ ДА СТЕ ДОВЕЛИ ХРИСЦАНЕ ДО ПРОСЈАЦКОГ СТАПА И ДА ИХ ИМА МНОГО КОЈИ НЕМАЈУ ИДИЈЕЛО ДА СЕ ОБУКУ И ОДУ У ЦРКВУ.

Name

Ре

29.12.2021 19:03

Де,не лази. Ето ја сам у пензији. Пре би руко одсекао,вец те лопове изабрао. Изабрали су будзетлије а остало покрали.

Name

@@@

29.12.2021 20:22

Засто!!! Засто,свим пензионерима није Влада помогла,тих 100 км,и до Бозица исплатила,да и они осјету мрвицу наде,да бар тада имају само један дан,нормалан руцак. Земљо отвори се! Нека Горица Додик сада одвезе језик. Ух,немогу висе од неправде зивити. Нека нам је Бог драги на помоци. Позз свим оензионерима,и да у здрављу доцекају празнике.

Name

За yоки

29.12.2021 20:22

Тако је.пензионери су све криви.они су најјаца гласацка масинерија СНСД -а ,заједно са будзетским упосленицима.

Name

Мркоњиц Град

29.12.2021 19:39

Треба дати својим пензионерима имају пара,отјерали су све остали пензионери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

29.12.2021 21:42

Значи ви сте против тога да се помогне пензионерима у Бања Луци чим ту причу разводњавате ! Стид вас било ! Отјераће вас народ из градске власти са мотком !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако власт

29.12.2021 22:09

Сто јој је дузност не помогне свим пензионерима поготово незапосленим лицима 80% су губитници у старту.