I druge opštine i Vlada da pomognu penzionerima

On je istakao da je Predsjedništvo PDP-a usvojilo zaključak da uputi inicijativu svim opštinama i gradovima gdje SNSD ima skupštinsku većinu da takođe dodijele po 100 КM penzionerima, jer nema razloga da budu diskriminisani u odnosu na banjalučke penzionere. 

Republika Srpska 29.12.2021 | 17:32
I druge opštine i Vlada da pomognu penzionerima

- PDP je na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva zaključio da je, svojim zahtjevom upućenom prema Gradu Banja Lukaod strane SNSD-a da se pomogne penzionerima, Vlada Republike Srpske, koju vodi SNSD, praktično kapitulirala i priznala da nije u stanju da obavlja jednu od svojih osnovnih funkcija, a to je da obezbijedi normalan, pristojan život za penzionere, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak. 

Crnadak kaže da nakon petnaest godina vladavine SNSD-a penzioneri žive nevjerovatno teško, nalaze se u vrlo teškoj situaciji, toliko teškoj da je SNSD morao da zavapi u pomoć i traži da grad Banja Luka pomogne. 

- Ne obazirući se na njih, PDP, gradonačelnik Stanivuković i struktura gradske vlasti u Banjoj Luci će pomoći i penzioneri će dobiti direktnu finansijsku podršku u 2022. godini, zbog jednog teškog stanja u kojem se nalaze, zahvaljujući lošoj politici SNSD-a, kaže Crnadak. 

On je istakao da je Predsjedništvo PDP-a usvojilo zaključak da uputi inicijativu svim opštinama i gradovima gdje SNSD ima skupštinsku većinu da takođe dodijele po 100 КM penzionerima, jer nema razloga da budu diskriminisani u odnosu na banjalučke penzionere. 

- Кrajem januara mi ćemo objaviti mapu Republike Srpske, sa svim opštinama i gradovima gdje SNSD ima vlast, a gdje nije donijeta odluka da se penzioneri pomognu sa 100 КM, a ponavljam, u Banjoj Luci, gradonačelnik Stanivuković i vlast će pomoći penzionerima. PDP će takođe uputiti inicijativu da Vlada Republike Srpske pronađe novac i isplati po 100 КM za penzionere u idućoj godini. Ne mogu da se brane nekim mizernim povećanjima, te pored novca koje daju u Fond i koji ide za redovnu isplatu penzija, očekujemo da se i Vlada uključi i isplati podršku svakom penzioneru u Republici Srpskoj, istakao je Crnadak. 

Dodao je da je Predsjedništvo PDP-a zaključilo da je prva godina mandata gradonačelnika Stanivukovića pokazala da gradonačelnik i opozicija ne samo da su pobijedili na izborima i sklonili SNSD sa vlasti u Banjoj Luci nakon 22 godine, nego da su sa prvom godinom mandata počele i ozbiljne promjene. 

- I Draško Stanivuković i PDP danas u Banjaluci imaju veću podršku nego ikada, što pokazuje da se radilo dobro, da su napravljeni ozbiljni pomaci i da se pokazalo da se može raditi drugačije, uz veliku opstrukciju SNSD-ove skupštinske većine koja je bila realizacija prijetnji koje je predsjednik te stranke izrekao u izbrnoj noći, kada je vrlo precizno rekao da će kazniti Banju Luku što je izabrala Stanivukovića i dala šansu opoziciji, istakao je Crnadak, dodavši da će se sve opstrukcije njima obiti o glavu, jer svako ko radi protiv vlastitog naroda kad tad plati visoku cijenu. 

Dr Milan Švraka, narodni poslanik i član Predsjedništva PDP-a, rekao je da je grad Banja Luka isplatio novčanu podršku zdravstvenim radnicima od po 500 КM, u ukupnom iznosu od 2,7 miliona КM, a potom još podršku za četiri javne zdravstvene ustanove. 

- Naravno, to nije bio slučaj i u ostalim opštinama. Svjedoci smo da je u Srpcu skupštinska većina , predvođena SNSD-om, hladno odbila zahtjev odbornika PDP-a da se isplati jednokratna pomoć zdravstvenim radnicima, ali i druge vrste pomoći koje je pružio Grad Banja Luka. U Gradišci imamo sramnu odluku da iznos pomoći bude 200 КM, a riječ je o gradu koji ima i bolnicu i Dom zdravlja, rekao  je Švraka i ponovio odluku PDP-a da uputi poziv svim lokalnim zajednicama, ali i Vladi Republike Srpske, da se isplate jednokratne pomoći svim zdravstvenim radnicima u Republici Srpskoj u visini od 500 КM. 

On je dodao da su i zdravstveni radnici u privatnim ustanovama podnijeli teret borbe sa pandemijom virusa korona, a da ih niko i ne pominje, te da bi lokalne zajednice trebale da razmisle i o njima. 

- Кada je Vlada Republike Srpske dala podršku u iznosu od 1000 КM zdravstvenim radnicima, mnogi su tada izostavljeni i ovo je prilika da Vlada koriguje tu nepravdu. Niko ne treba biti diskriminisan, posebno ako uzmemo u obzir da su u manjim sredinama daleko lošiji uslovi za rad nego što je to u Banjoj Luci, istakao je Švraka. 

(BN)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Hugo

29.12.2021 16:48

Rasparčali ste borce, sad još rasparčajte penzionere za svaki slučaj, nikad se ne zna.

ODGOVORITE
Name

Re Hugo

29.12.2021 21:25

Pa reci ko je rasarcao i ko parca Republiku. Vidje li sinoc sta bi na HRT dnevniku. Sto nekazes otvoreno ko nas djeli na podobne i ne podobne

Name

Hugo

30.12.2021 05:48

Otvoreno govrim, SNSD je rasparčao borce a sad to isto radi sa penzionerima. HRT ne gledam uopšte tako da ne znam šta je bilo na dnevniku. Ako nije problem napiši šta je to bilo.

Name

Penzioner

29.12.2021 16:50

Te pomoći, ako ih bude, da se isplate do juna, a ne pred izbore kao vid kupovine glasova kao do sada

ODGOVORITE
Name

?

29.12.2021 19:10

Ne treba vama ništa dati

Name

Boris

29.12.2021 16:56

Bravo za PDP. Narod vidi i zna da se PDP i SDS bore za cjelikupni narod R.Srpske, dok se snsd bori isključivo za sebe i svoje porodice

ODGOVORITE
Name

Re Boris

29.12.2021 20:40

Onda je narod totalno glup. Sreća pa ti nisi glas naroda nego umišljaš.

Name

yoki

29.12.2021 17:04

Nista penzicima ne treba dati,oni su izabrali ovu vlast

ODGOVORITE
Name

IZBORNA GODINA

29.12.2021 18:30

GLODARI IZ SNSD SAMO ZNAJU UZIMATI ZA SEBE.STIDE LI SE KRSTA KOJIM SE BUDU KRSTILI SAD ZA BOZICNE ORAZNIKE ,KAD BUDU VIDJELI DA BORCI KOJI SU STVARALI REOUBLIKU SRPSKU,I PENZIONERI KOJI SU POSTENO ODRADILI SVOJ RADNI STAZ,BUDU CEKALI U REDU DA IM NEKO DODIJELI BOZICNI PAKET,KAO HUMANITARNU POMOC.VRATITE RUKU U DZEP,NEMOJTE SE KRSTITI,NEMA U VAMA NUSRA HRISCANSKOG.OA AKO VAS DJECA ZAPITAJU,ZASTO SE NE KRSTITE,RECITE DA STE DOVELI HRISCANE DO PROSJACKOG STAPA I DA IH IMA MNOGO KOJI NEMAJU IDIJELO DA SE OBUKU I ODU U CRKVU.

Name

Re

29.12.2021 19:03

De,ne lazi. Eto ja sam u penziji. Pre bi ruko odsekao,vec te lopove izabrao. Izabrali su budzetlije a ostalo pokrali.

Name

@@@

29.12.2021 20:22

Zasto!!! Zasto,svim penzionerima nije Vlada pomogla,tih 100 km,i do Bozica isplatila,da i oni osjetu mrvicu nade,da bar tada imaju samo jedan dan,normalan rucak. Zemljo otvori se! Neka Gorica Dodik sada odveze jezik. Uh,nemogu vise od nepravde ziviti. Neka nam je Bog dragi na pomoci. Pozz svim oenzionerima,i da u zdravlju docekaju praznike.

Name

Za yoki

29.12.2021 20:22

Tako je.penzioneri su sve krivi.oni su najjaca glasacka masinerija SNSD -a ,zajedno sa budzetskim uposlenicima.

Name

Mrkonjic Grad

29.12.2021 19:39

Treba dati svojim penzionerima imaju para,otjerali su sve ostali penzioneri.

ODGOVORITE
Name

Milan

29.12.2021 21:42

Znači vi ste protiv toga da se pomogne penzionerima u Banja Luci čim tu priču razvodnjavate ! Stid vas bilo ! Otjeraće vas narod iz gradske vlasti sa motkom !

ODGOVORITE
Name

Ako vlast

29.12.2021 22:09

Sto joj je duznost ne pomogne svim penzionerima pogotovo nezaposlenim licima 80% su gubitnici u startu.