Гачанка добитница Ректорове награде Свеучилишта Мостар

Милица Рончевић из Гацка, студент треће године Грађевинског факултета у Мостару, награђена је за изузетан успјех у студирању Декановом наградом овог факултета и Ректоровом наградом Свеучилишта у Мостару и једна је од овогодишњих добитница ове престижне награде у конкуренцији од 11.000 студената.

Република Српска 27.12.2021 | 07:55
Гачанка добитница Ректорове награде Свеучилишта Мостар

Рончевићева за Срну каже да је Деканову награду добила за најбољи просјек на другој години Грађевинског факултета и Ректорову награду за изврсност у студирању.

-То је награда која се може добити само једном у току студирања, што је велико признање - каже Рончевићева, која је једина Српкиња на Грађевинском факултету у Мостару.

Она је навела да Свеучилиште у Мостару броји 11 факултета са 50 студијских програма и више од 11.000 студената, а сваке године ректор бира по два најбоља студента, односно студенте са најбољим просјеком, што њен успјех свакако чини још значајнијим.

-То је једна велика награда и велика част. Ја сам једина Српкиња тренутно на Грађевинском факултету и драго ми је да сам у овој години када су Срби вратили конститутивност у Мостару након скоро 21 годину, баш ја успјела да добије престижну Ректорову награду -каже Рончевићева.

Она додаје да је ова награда, осим њеног личног успјеха, и лијепа порука и примјер младим људима да се врате у Мостар.

-Сматрам да Срби у Мостару на овај начин могу да опстану и остану, а оно што се заиста вреднује је труд и знање. Наши професори су прави професионалци који цијене оно што ми урадимо, а не како се зовемо -  каже Рончевићева.

Она додаје да је за постигнути успјех било потребно много труда и одрицања, било је и успона и падова, те истиче да јој је породица велики ослонац и подршка.

Мостар је, како каже, изабрала за мјесто студирања јер је и њен отац студирао на Грађевинском факултету, али и због тога што овај град сматра једним од најљепших градова Балкана у коме се прожимају све националности и религије, те град који спаја људе.

Рончевићева каже да планира да заврши Грађевински факултет, а потом и да настави академско образовање, односно да упише докторат и гради академску каријеру.

(Срна  Фото:Фацебоок)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Неда

27.12.2021 07:55

Милице драга, свака цаст! Пуно успјеха и у наставку образовања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

27.12.2021 08:11

Све похвале за ову вриједну дјевојку. А и за Свеуцилисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

27.12.2021 08:17

Свака част,пуно среће.

ОДГОВОРИТЕ