Скупља струја ће задати завршни ударац привреди

Чланови Координационог одбора СДС ИЈ9 на састанку одржаном данас у Билећи, расправљали су о тренутној политичкој ситуацији као и актуелним проблемима са којима се сусрећу грађани у овој изборној јединици.

Република Српска 26.12.2021 | 16:40
Скупља струја ће задати завршни ударац привреди

Вукота Говедарица, члан Предсједништва СДС-а, посебно је апострофирао недопустивим понашање менаџмента РиТ Гацко поводом нарушеног здравља грађана и животне средине које је узроковано емисијом штетних честица са Термоелектране Гацко. 

"Да би ствар била гора по становништво, ово се дешава други пут у два мјесеца и оно што посебно упада у очи јесте ћутање надлежних институција и њених првака, који се понашају као да се то све дешава на неком другом континенту. Клуб одборника СДС је на прошлој сједници тражио да се усвоји предметна одлука којом ће начелник општине Гацко сачинити информацију о неконтролисаној емисији штетних честица и којом ће обавијестити локални парламент гдје би се усвојио одговарајући приједлог мјера. Да се то догодило прије пар дана, сигурно не би имали нове негативне ефекте производње која долази са Термоелектране Гацко", рекао је Говедарица.

Он је најавио да ће сходно томе Клуб одборника СДС ће на 9. сједници СО Гацко која ће бити одржана 29. децембра, опет предложити идентичну одлуку која ће имати за циљ да се овакве ствари убудуће не дешавају.

Члан Извршног одбора СДС-а Ненад Абрамовић рекао је да и даље траје проблем са функционисањем локалних скупштина у Новом Горажду и Вишеграду.  

„И овим путем позивамо Министарство локалне управе и самоуправе да функционисање тих локалних заједница врати у законске оквире. Имамо ситуацију да насупрот овим општинама, општина Чајниче, на челу са начелником Караџићем, гдје исто СДС нема већину али се наш начелник не понаша као начелници СНСД из Новог Горажда и Вишеграда. А то ради јер има одговорност према грађанима и зато што поштује изборну вољу и законе Републике Српске", рекао је Абрамовић.

Он је изразио захвалност људима који су омогућили да општина Билећа настави са радом.

"Хтио бих овом приликом и захвалити се свим оним народним посланицима који нису дозволили да се усвоји неразумна одлука о распуштању Скупштине у Билећи. Драго ми је да је ова предложена одлука од стране Владе Републике Српске доживјела крах и да Скупштина општине Билећа наставља са радом", додао је Абрамовић.

"Поскупљење струје ће угрозити пословање привредних субјеката на територији читаве Републике Српске а овим потезом Електропривреде биће угрожено и функционисање рада јавних предузећа попут Водовода у Љубињу што је недопустиво. Цијене крајњих производа ће поскупити и то ће опет пасти на леђа грађана. Зато морамо апеловати на све да схвате да је привреда већ на кољенима и да је ово завршни ударац од кога се неће опоравити",  истакао је начелник општине Љубиње Стево Драпић.

(БН) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ре

26.12.2021 16:12

Привреда је принуђена подићи цијене производа. А све ће платити на крају грађани, ако им родбина пошаље пара из дијаспоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

26.12.2021 16:26

Ма кога је то брига! То им је и био циљ од почетка, њих и оних који су их довели на власт, све уништити и опљачкати. Народ и привредноци нису боље ни заслужили, они су чак и саучесници у овом свему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласнарода

26.12.2021 16:34

Браво струцњаци!! Ајде мало остампајте пара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТ

26.12.2021 18:06

Много се ти бринес о народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБЕЛИX

26.12.2021 19:11

Како дочи до власти,али ако може без избора?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

27.12.2021 11:18

Привреди је давно задат заврсни ударац а све ово сто се десава су рефлексни трзаји у смртној агонији

Name

+оо7

27.12.2021 11:57

Драматично обрачање успешног привредника.

ОДГОВОРИТЕ