Skuplja struja će zadati završni udarac privredi

Članovi Кoordinacionog odbora SDS IJ9 na sastanku održanom danas u Bileći, raspravljali su o trenutnoj političkoj situaciji kao i aktuelnim problemima sa kojima se susreću građani u ovoj izbornoj jedinici.

Republika Srpska 26.12.2021 | 16:40
Skuplja struja će zadati završni udarac privredi

Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a, posebno je apostrofirao nedopustivim ponašanje menadžmenta RiT Gacko povodom narušenog zdravlja građana i životne sredine koje je uzrokovano emisijom štetnih čestica sa Termoelektrane Gacko. 

"Da bi stvar bila gora po stanovništvo, ovo se dešava drugi put u dva mjeseca i ono što posebno upada u oči jeste ćutanje nadležnih institucija i njenih prvaka, koji se ponašaju kao da se to sve dešava na nekom drugom kontinentu. Кlub odbornika SDS je na prošloj sjednici tražio da se usvoji predmetna odluka kojom će načelnik opštine Gacko sačiniti informaciju o nekontrolisanoj emisiji štetnih čestica i kojom će obavijestiti lokalni parlament gdje bi se usvojio odgovarajući prijedlog mjera. Da se to dogodilo prije par dana, sigurno ne bi imali nove negativne efekte proizvodnje koja dolazi sa Termoelektrane Gacko", rekao je Govedarica.

On je najavio da će shodno tome Кlub odbornika SDS će na 9. sjednici SO Gacko koja će biti održana 29. decembra, opet predložiti identičnu odluku koja će imati za cilj da se ovakve stvari ubuduće ne dešavaju.

Član Izvršnog odbora SDS-a Nenad Abramović rekao je da i dalje traje problem sa funkcionisanjem lokalnih skupština u Novom Goraždu i Višegradu.  

„I ovim putem pozivamo Ministarstvo lokalne uprave i samouprave da funkcionisanje tih lokalnih zajednica vrati u zakonske okvire. Imamo situaciju da nasuprot ovim opštinama, opština Čajniče, na čelu sa načelnikom Кaradžićem, gdje isto SDS nema većinu ali se naš načelnik ne ponaša kao načelnici SNSD iz Novog Goražda i Višegrada. A to radi jer ima odgovornost prema građanima i zato što poštuje izbornu volju i zakone Republike Srpske", rekao je Abramović.

On je izrazio zahvalnost ljudima koji su omogućili da opština Bileća nastavi sa radom.

"Htio bih ovom prilikom i zahvaliti se svim onim narodnim poslanicima koji nisu dozvolili da se usvoji nerazumna odluka o raspuštanju Skupštine u Bileći. Drago mi je da je ova predložena odluka od strane Vlade Republike Srpske doživjela krah i da Skupština opštine Bileća nastavlja sa radom", dodao je Abramović.

"Poskupljenje struje će ugroziti poslovanje privrednih subjekata na teritoriji čitave Republike Srpske a ovim potezom Elektroprivrede biće ugroženo i funkcionisanje rada javnih preduzeća poput Vodovoda u Ljubinju što je nedopustivo. Cijene krajnjih proizvoda će poskupiti i to će opet pasti na leđa građana. Zato moramo apelovati na sve da shvate da je privreda već na koljenima i da je ovo završni udarac od koga se neće oporaviti",  istakao je načelnik opštine Ljubinje Stevo Drapić.

(BN) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Re

26.12.2021 16:12

Privreda je prinuđena podići cijene proizvoda. A sve će platiti na kraju građani, ako im rodbina pošalje para iz dijaspore.

ODGOVORITE
Name

Nije nego

26.12.2021 16:26

Ma koga je to briga! To im je i bio cilj od početka, njih i onih koji su ih doveli na vlast, sve uništiti i opljačkati. Narod i privrednoci nisu bolje ni zaslužili, oni su čak i saučesnici u ovom svemu.

ODGOVORITE
Name

Glasnaroda

26.12.2021 16:34

Bravo strucnjaci!! Ajde malo ostampajte para!

ODGOVORITE
Name

RT

26.12.2021 18:06

Mnogo se ti brines o narodu.

ODGOVORITE
Name

OBELIX

26.12.2021 19:11

Kako doči do vlasti,ali ako može bez izbora?

ODGOVORITE
Name

Tatar

27.12.2021 11:18

Privredi je davno zadat zavrsni udarac a sve ovo sto se desava su refleksni trzaji u smrtnoj agoniji

Name

+oo7

27.12.2021 11:57

Dramatično obračanje uspešnog privrednika.

ODGOVORITE