Београд: Преминула позната манекенка Тамара Бакић

Једна од најпознатијих српских и југословенских манекенки Тамара Бакић преминула је у Београду.

Србија 26.12.2021 | 11:07
Београд: Преминула позната манекенка Тамара Бакић

Тамара Бакић рођена је 1934. године у Сомбору, а одрасла је у великој породици у којој се знао ред и на томе је, како је говорила, одувек била захвална.

Како преносе Новости, најлепше успомене из детињства везивале су је за Њању, баку која их је окупљала за славу Светог Николу, за празнике Божић и Ускрс, а најружније за мађарски логор у Бачкој Паланци. По изласку из логора, породица Бакић се преселила у Београд, где су дочекали ослобођење.

Каријеру је започела крајем педесетих и почетком шездесетих година. Први пут је наступила 1958. година на Сајму моде. У то време, тим послом су се најчешће бавиле студенткиње у својим двадесетим годинама и њиме се бавиле једну до две године.

Тамара је још тада имала идеју да манекенски посао подигне на виши ниво, да он постане озбиљна професија којој би се девојке посветиле на дуже стазе уз бољи хонорар, стаж, углед и поштовање.

Она је 1960-их задивила светске креаторе и фотографе. На модној писти је била неприкосновена пуне три деценије, а до краја живота све веће модне манифестације код нас нису могле да прођу без њеног саветовања.

Како преносе медији, време и место сахране биће накнадно објављени.

(Тањуг/фото: пинтсцреен)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ново

26.12.2021 10:22

Мир и спокој у Царству небеском.Лијепе су и године,87.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

26.12.2021 18:41

Дама,културна и образована,гледала сам нwке емисије гдје гостовала.Особа на коју могу да се угледају они који мисле да је вазан само изглед