Процурео датум састанка званичника Русије и НАТО

Седница Савета Русија-НАТО може бити одржана 12. јануара, јавља турска агенција Анадолија, позивајући се на неименоване изоре у Северноатлантској Алијанси.

Свијет 26.12.2021 | 09:38
Процурео датум састанка званичника Русије и НАТО

По њиховим речима, овај датум је одредио генерални секретар блока Јенс Столтенберг који је и председник Савета.

"У контакту смо са Русијом по овом питању", навео је саговорник агенције.

Истог дана планирана је и седница начелника Генералштабова држава-чланица НАТО-а у Бриселу. Руско Министарство иностраних послова објавило је документ који је званична Москва послала НАТО-у по питању гаранција безбедности о којима је недавно говорио председник Руске Федерације Владимир Путин, а који се пре свега тичу ширења војног присуства Алијансе западним границама Русије.

Главна ставка у документу подразумева да Русија и САД неће размештати наоружање у територијама које могу представљати претњу за националну безбедност. Истовремено, Русија предлаже и да се на територијама земаља Европе не размештају додатне снаге у односу на оне које су размештене 27. маја 1997. године када је потписан Оснивачки акт Русија-НАТО.

(Спутњик Фото:Илустрација/Схуттерстоцк/ Збитнев) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Т3884912

26.12.2021 09:56

Процурио, и то баш новинарима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.26.12.2021

26.12.2021 13:08

Много новинара је допринело у свету велико ратних пожара.Новинари са запада најпрљавији медији,уз помоћ прљаве пропаганде НАТО је велико суверених држава бомбардовао и сатанизовао.Што то и данас раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Недјо

26.12.2021 20:16

Да ли су те све "суверене" земље и демократије попут Њемацке, Италије, Аустрије или су то све земље диктатуре? Ниједна се не позива на људска права и слободне медије и владавина права. И треци рајх је била суверена земља, пропагирали угрозеност, дио по дио анектирали, и од Цеске исто, па су послије напада заједно на Ссср објавили јој рат, Француска и Енглеска. И данас се угрозеност пропагира, дио по дио се анектира. А сами су Украјини гарантовали територијални интегритет и сувереност. Постоји уговор, потписан.