Procureo datum sastanka zvaničnika Rusije i NATO

Sednica Saveta Rusija-NATO može biti održana 12. januara, javlja turska agencija Anadolija, pozivajući se na neimenovane izore u Severnoatlantskoj Alijansi.

Svijet 26.12.2021 | 09:38
Procureo datum sastanka zvaničnika Rusije i NATO

Po njihovim rečima, ovaj datum je odredio generalni sekretar bloka Jens Stoltenberg koji je i predsednik Saveta.

"U kontaktu smo sa Rusijom po ovom pitanju", naveo je sagovornik agencije.

Istog dana planirana je i sednica načelnika Generalštabova država-članica NATO-a u Briselu. Rusko Ministarstvo inostranih poslova objavilo je dokument koji je zvanična Moskva poslala NATO-u po pitanju garancija bezbednosti o kojima je nedavno govorio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, a koji se pre svega tiču širenja vojnog prisustva Alijanse zapadnim granicama Rusije.

Glavna stavka u dokumentu podrazumeva da Rusija i SAD neće razmeštati naoružanje u teritorijama koje mogu predstavljati pretnju za nacionalnu bezbednost. Istovremeno, Rusija predlaže i da se na teritorijama zemalja Evrope ne razmeštaju dodatne snage u odnosu na one koje su razmeštene 27. maja 1997. godine kada je potpisan Osnivački akt Rusija-NATO.

(Sputnjik Foto:Ilustracija/Shutterstock/ Zbitnev) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

T3884912

26.12.2021 09:56

Procurio, i to baš novinarima

ODGOVORITE
Name

Neđo.26.12.2021

26.12.2021 13:08

Mnogo novinara je doprinelo u svetu veliko ratnih požara.Novinari sa zapada najprljaviji mediji,uz pomoć prljave propagande NATO je veliko suverenih država bombardovao i satanizovao.Što to i danas rade.

ODGOVORITE
Name

Re Nedjo

26.12.2021 20:16

Da li su te sve "suverene" zemlje i demokratije poput Njemacke, Italije, Austrije ili su to sve zemlje diktature? Nijedna se ne poziva na ljudska prava i slobodne medije i vladavina prava. I treci rajh je bila suverena zemlja, propagirali ugrozenost, dio po dio anektirali, i od Ceske isto, pa su poslije napada zajedno na Sssr objavili joj rat, Francuska i Engleska. I danas se ugrozenost propagira, dio po dio se anektira. A sami su Ukrajini garantovali teritorijalni integritet i suverenost. Postoji ugovor, potpisan.