Додик је марионета у рукама великих сила, све је игра

На сцени су политичке игре у БиХ у којима је члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД Милорад Додик марионета у рукама великих сила и њихових интереса, истакнуто је у емисији БН телевизије „Изазови“ и указано да је једини циљ међународне заједнице да се спријече сукоби на ово простору, али да успјешно наплаћују кредите које су пласирали у БиХ, не бавећи се много обичним грађанима ове земље.

Република Српска 24.12.2021 | 23:11
Додик је марионета у рукама великих сила, све је игра

Биле су игре и увијек су игре, ту нема никакве сумње, каже некадашњи дугогодишњи Додиков савјетник, а сада генерални секретар СПС-а Гордан Милошевић. Он сматра да од 2008. године међународна заједница посматра Босну и Херцеговину као трећеразредно питање.

- Већ од финансијске кризе 2008. године Босна и Херцеговина је постала девета рупа на свирали. Без проблема се одобравају кредити, врши се притисак на домаће законодавне органе да усвајају одлуке које додатно дижу ниво пореских оптерећења грађана. Дакле, међународном фактору је овдје битно да нема ратног сукоба и да нема застоја у враћању кредитних преузетих обавеза и они су спремну да у бескрај упумпавају кредитна средства која плаћамо ми. Да праве неки привидни мир, само да не експлодира и да се они не морају тиме да баве, каже Милошевић.

Он наводи да то домаће политичке елите користе. С времена на вријеме продукују кризе које су им потребне да друге проблеме које стварају гурну у други план, каже Милошевић.

Посланик у Клубу СДС у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић сматра да је сва представа у Тузлижаштву око преноса надлежности политичка фарса.

- Ја сам питао шта сте урадили са предметом „вила Милорада Додика“? Што то Тужилаштво никада није урадило? Дакле, сва ова представа која се изводи у Народној скупштини је фарса. Додик је марионета у рукама великих сила које га држе из својих интереса, каже Вукановић.

Вукановић је екслузивно на БН телевизији открио који су то нови заједнички интереси Додика и мађарског премијера Виктора Орбана.

- Имам приједлог уговора који је потписала Славица Игњац и ради се о продаји соларне електране коју је требала да гради Електропривреда Републике Српске и Лука Петровић ( генерални директор ЕПРС) 70 посто акција те фирме даје фирми из Мађарске. Дакле, дође овдје Орбан и подржи Додика и он му да дио Електропривреде. Ако Милорад Додик вриједи 20 посто Електропривреде, е свака му част, рекао је Вукановић.

Он подсјећа да је уговор потписала Славица Игњац која је предсједник Надзорног одбора која је, каже Вукановић, оптужена за пропаст двије банке.

- Иза свега се крије финансијски интерес Додика и Орбана, навео је Вукановић.

Потпредсједник ДНС-а  Радислав Јовичић је рекао да ДНС неће подржити Додикове политичке игре, а који се каже Јовичић, крије иза Народне скупстине Републике Српске.

-  ДНС неће учествовати на будућим посебним сједницима док се не држи посебна сједница о правима бораца и посебна сједница на којој би се анализирало колико је то закључака Народне скупштине Републике Српске проведено у пракси, рекао је Јовичић.

Он је навео да тек након те двије сједнице може се говорити о неким новим посебним сједницама које су од интереса за Републику Српску.

(БН)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Посматрач

24.12.2021 22:25

Ако вас не интересују закључциНародне скупштине зашто тражите анализу иховог провођења?

ОДГОВОРИТЕ
Name

За посматрача

25.12.2021 04:42

Ко то теби да објасни?

Name

Ре посматрац

25.12.2021 09:47

Гледао сам емисију и одушевљен сам излагањем гостију посебно ме пријатно изненадио овај момак из СПС-а,и могу вам реци да СПС израсте у озбиљну политицку опцију која уз критике и нуди решења одредјеног политицког проблема,а о Вукану не треба посебно коментарисати као што реце КРАЉ

Name

Лондонски дјак

24.12.2021 22:28

Браво момци!!! Само слозно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ

25.12.2021 08:35

Слозно као у Приједору и нема зиме за Снсд

Name

2022

25.12.2021 00:52

Народ ако опет насједне на ове Додикове форе и опет га изаберу следеце године заслузује да буде расељен по цитавом свијету

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре 2022

25.12.2021 08:27

Доста је више сваљивања комплетне кривице на народ, а све у фазону "Бирали сте, гледајте" !!! Има ли у овој држави крађе избора, намијештања изборних резултата...? Док којекакви , мудросери "анализирају" из године у годину, политичка багра се енормно богати, народ одлази/бјежи из биједе сваке врсте, остатак умире.

Name

Није ваљда

25.12.2021 08:46

Да неко вјерује,у причу да Додик побјеђује гласовима народа?! Њему је крађа,превара и отимачина,једино оруђе и оружје.Ко то није схватио до сада,никада и неће.

Name

Не насиједа

25.12.2021 08:52

Не насиједа народ на ништа, он само нема алтернативу јер се опозиција показала као недорасла и неспособна,народ не види да они хоће промјену ради народа већ ради личних интереса, гдје је одговорност послије пораза у Приједору а гдје је најављивана сигурна побједа а доживео се катастрофалан пораз, да им је стало до народа оставке би пљуштали и то би дало народу вјетар у леђа јер би тим показали до чега им је стало а они су то управо и показали.

Name

Да Али

25.12.2021 09:21

На изборима побјеђују они који имају нај више чланова и присталица, код којих је лова, проста Математика . Све док имају лове, нико их не може побиједити, а да имају, имају , све је њиховим рукама . Тако да ћемо сви овде будаласти до избора, а после избора, све ће бити по старом, могуће да чак још неку надлежност пренесемо на БИХ, јет тада никоме неће бити битно.

Name

Милан

25.12.2021 01:01

"Додик је марионета у рукама великих сила" ! Па из такве тезе се лако извлачи закључак да је Додик битан актер за велике силе нпр. Русију да заустави продор НАТО-а према Русији. Одмах се може поставити и сљедеће питање у вези с тим, па зар са тим није подударан наш јавни став као Републике Српске да нећемо у НАТО зато што су нас бомбардовали и зато што смо рекли да ћемо пратити војну неутралност Србије и зар то није у складу са тим да глобално пратимо став Русије КОЈА НАС ЈЕ ЗАШТИТИЛА ОД БРИТАНСКЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ У СРЕБРЕНИЦИ ?! ЈЕСТЕ ! Ако посматрамо из угла Орбанове политике који се нпр. од почетка продору миграната у Европу томе противио, одмах се може рећи па зар то није био и наш јавни став о забрани мигрантских центара у Републици Српској. ЈЕСТЕ ! Према томе та прича о марионетама у рукама великих сила је само љубомора појединаца на Милорада Додика који је заиста неизбијежна политичка фигура на овим просторима а пошто га они мрзе и имају комплекс од њега онда је он "марионета" а да су на Додиковој позицији онда би они били "великани" ! Кад не ријеч о "имам приједлог уговора о продаји соларне електране који је требала да гради Република Српска у којој Мађарска треба имати 70% акција" ! Питање је, шта у томе има незаконито ? ШТА ? НИШТА ! Па електрана прво тек треба да се направи. Друго, да би се направила мора се исфинансирати. Да би се финансирала, финансира се са новцем електропривреде, итд., итд. гдје су све радње потпуно видљиве. Чак и да се прода за ту продају се добија новац који се опет уплаћује Електропривреди. АЛИ ни о томе се не ради већ се ради о продаји неизграђене соларне електране, па тек у томе нема ништа незаконито јер ће онда други све финансирати. ПРЕМА ТОМЕ све у свему цјеловечерња прича је израз фрустрације и љубоморе према човјеку који има велики утицај на кретања у овом дијелу региона ! Лаку ноћ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

25.12.2021 09:03

Милане ти то не разумијес сумњам да имас миран сан то са орбаном и ел.привредом је све криминално ако додју паре ови покраду и добијес дупло голо...

Name

Ре

25.12.2021 09:30

А да ти ниси онај Ковачевић , што је говорио Република шумска ??

Name

Ре Милан

25.12.2021 10:01

Е сад сам сигуран да ниси Милан вец Славица или Миле. Знаци Вукан је 100% у праву. Ко је донио ту одлуку? Скупстина?

Name

Ре Милан

25.12.2021 10:03

Теби је одавно лака ноц... ста мислис ко це одрадивати цијену ел. енергије ако је странац вецински власник? Да неце скупстина или мозда народ на референдуму? Е, боту сендвицарско-црвендацки...

Name

Милан за РЕ МИЛАН

25.12.2021 11:45

Ја сам "бот" зато што износим аргументе а ти "глас разума" а у ствари си заслијепљен од мржње. Само ми реци јели ти стварно мислиш да ће мађари сутра на основу једне соларне електране моћи одређивати цијену струје у Републици Српској а та соларна електране неће учествовати ни 1% у енергетском билансу Републике Српске. Ја нисам ни економиста ни инжењер па то контам, покушај и ти сконтати да је то обична лажија на коју ти насиједаш. И научи да не требаш друге вријеђати зато што другачије мисле јер ако тако наставиш велика је шанса да остатак живота проведеш у заблуди по много чему.

Name

Коко

25.12.2021 06:45

Сваки дан избаците 3-4 вјести од додику,досадили сте висе и ви и он хајд ставите неку другу тему.да нема додика угасили бисте бн програм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наса дјеца

25.12.2021 07:51

Знами сви да је доведен да развласти и унисти Репзблику српску и нхен народ и то све прицајзци волим србе и србију. Тако нам и треба.. Наса дјецавтреба да нас се одрекну сутра. Заслузили смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сљеп си

25.12.2021 09:54

Не видите изван кутије зване : ДОДОКОВО МЕДИЈСКО ЦАРСТВО!

Name

Браво !

25.12.2021 08:24

Свака цаст на емисији. Толико тога је рецено нормалним језиком да ко је год гледао могао је закљуцити да је опозиција слозна. Ако неком није несто јасно нек погледа поново,само је стета сто овакве емисије не трају дузе кад гостују људи сто имају ста реци нараду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ

25.12.2021 08:35

Ти или си глуп или цорав, слозно као у Приједору,на ту слогу мислис

Name

Татар

25.12.2021 08:53

Па медјународна заједница га је устолицила видјевси у њему плодно тло за остваривање својих стратеских циљева.На залост сви ти циљеви су мање више на стету овог народа а у тај полозај народ је својим деловањем довео сам Додик како би могао испунити повјерену му мисију.Насим простом рецником рецено продаје нас цовек као стоку и нас и насу децу и дрзаву и све сто је свето постену цовеку

Name

михаил

25.12.2021 08:59

Опозиција мора да изадје са јасним програмом и то :да це похапсити Додика и све његове криминалце по опстинама и фирмама , да це им пленити имовину и исту улизити у санацију привреде, да це оцистити : МУП, тузиластва , судове, пореску, дрзавне фирме процесуирати одговорне а остале на биро зато сто су цутали и гласом подрзавали пљацку, да це се трудити ојацати РС са врацањем надлезности

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

25.12.2021 09:46

Драги мој Вукане, могу њега држати странци још 100 година уз овакве гласаче и опозицину. Ако до октобра изађете са програмом опоравка привреде ако узмете метлу и почистите смеће и у Октобру на биралишта изађе бар 60% бирачког тијела, не може му помоћи ни сав покрадени капитал нити квинта нити тамо неки брат муљтор Виктор и слични.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмммм

25.12.2021 09:58

Ко се у коло хвата у колу остаје док га коло (инерција) не избаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црно бели свет

25.12.2021 10:10

Па сви дуговецни диктатори владаоци (било где у свету) су пијуни у рукама моцника ако би били непослусни одавно би им истекао рок трајања и били би замјењени другима.

ОДГОВОРИТЕ