Бањалука: 12 основних школа добиће преко 500.000 КМ за санацију

Дванаест бањалучких основних школа добиће преко 500 000 марака помоћи за санацију објеката, саопштено је из градске управе након потиписвања уговора са директорима основних школа. 

Вијести 24.12.2021 | 17:37
Бањалука: 12 основних школа добиће преко 500.000 КМ за санацију

Откако је, прије тачно 365 дана,нова градска администрација почела са радом, финансирани су бројни пројекти. Од помоћи дому здравља, здравственим радницима и бројним другим установама па до помоћи основним школама у санацији њихових објеката,што је,како кажу у градској управи, историјска подршка. 

 „Највише ћемо уложити у ОШ Милан Ракић, 240 000 КМ, у ОШ Иван Горан Ковачић гдје су радови око 250 000 а град учествује са 120 000 КМ у сарадњи са другим установама замјена столарија на објекту школе ОШ Мирослав Антић кров ће бити саниран, ОШ Вук Стефановић Караџић, Ђура Јакшић, Алекса Шантић, Петар Кочић, Војислав Илић, Георгиј Стојков Рајковски, Иван Цвијиић, Милутин Бојић и Бранко Ћопић дакле 12 основних школа, каже Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

 „Захваљујем се градоначелнику и тиму  који је препознао да и дјеца на селу треба имају једнаке услове као и дјеца у граду“,каже Данијела Мирковић, ОШ Милан Ракић, Карановац.

Упитан да прокоментарише Приједлог буџета за наредну годину и намјеру клуба одборника СНСД-а да ће кроз амандмане поново тражити око 5 милиона за исплату једнократне помоћи по разним основама, Станивуковић каже да би прије свега новац требало улагати системски и дугорочно.

 „То ће значити да ће се они морати рећи чега да се одрекне град, да ли централног спомен обиљежја да ли пута кроз шарговац или пута кроз куљане пријечане или једног од мостова то ће тако морати бити“, истиче Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Из градске управе поручују да је обезбијеђен највећи буџетски оквир односно 20 милиона марака већи приједлог буџета, и да би требало тај новац усмјерити на оно што је дужност града, а то је развој Бањалуке. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар