Banjaluka: 12 osnovnih škola dobiće preko 500.000 KM za sanaciju

Dvanaest banjalučkih osnovnih škola dobiće preko 500 000 maraka pomoći za sanaciju objekata, saopšteno je iz gradske uprave nakon potipisvanja ugovora sa direktorima osnovnih škola. 

Vijesti 24.12.2021 | 17:37
Banjaluka: 12 osnovnih škola dobiće preko 500.000 KM za sanaciju

Otkako je, prije tačno 365 dana,nova gradska administracija počela sa radom, finansirani su brojni projekti. Od pomoći domu zdravlja, zdravstvenim radnicima i brojnim drugim ustanovama pa do pomoći osnovnim školama u sanaciji njihovih objekata,što je,kako kažu u gradskoj upravi, istorijska podrška. 

 „Najviše ćemo uložiti u OŠ Milan Rakić, 240 000 KM, u OŠ Ivan Goran Kovačić gdje su radovi oko 250 000 a grad učestvuje sa 120 000 KM u saradnji sa drugim ustanovama zamjena stolarija na objektu škole OŠ Miroslav Antić krov će biti saniran, OŠ Vuk Stefanović Karadžić, Đura Jakšić, Aleksa Šantić, Petar Kočić, Vojislav Ilić, Georgij Stojkov Rajkovski, Ivan Cvijiić, Milutin Bojić i Branko Ćopić dakle 12 osnovnih škola, kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

 „Zahvaljujem se gradonačelniku i timu  koji je prepoznao da i djeca na selu treba imaju jednake uslove kao i djeca u gradu“,kaže Danijela Mirković, OŠ Milan Rakić, Karanovac.

Upitan da prokomentariše Prijedlog budžeta za narednu godinu i namjeru kluba odbornika SNSD-a da će kroz amandmane ponovo tražiti oko 5 miliona za isplatu jednokratne pomoći po raznim osnovama, Stanivuković kaže da bi prije svega novac trebalo ulagati sistemski i dugoročno.

 „To će značiti da će se oni morati reći čega da se odrekne grad, da li centralnog spomen obilježja da li puta kroz šargovac ili puta kroz kuljane priječane ili jednog od mostova to će tako morati biti“, ističe Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Iz gradske uprave poručuju da je obezbijeđen najveći budžetski okvir odnosno 20 miliona maraka veći prijedlog budžeta, i da bi trebalo taj novac usmjeriti na ono što je dužnost grada, a to je razvoj Banjaluke. 

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar