Болници у Бијељини 1,7 милиона КМ за магнетну резонанцу

Директор бијељинске болнице "Свети врачеви" Златко Максимовић рекао је да је ово велики дан за ову установу, град и за општине које јој гравитирају, али и за шире подручје...

Република Српска 24.12.2021 | 14:24
Болници у Бијељини 1,7 милиона КМ за магнетну резонанцу

- Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић потписао је данас у Бањалуци споразум о расподјели донаторских средстава Савјета министара за пет здравствених установа у Српској за набавку опреме укупне вриједности 3,7 милиона КМ.

Шеранић је рекао да су средства намијењена за набавку магнетне резонанце за болницу "Свети врачеви" у Бијељини, за набавку по једног ЦТ апарата за болнице у Градишци и у Невесињу, затим апарата за ултразвучно разбијање каменца у бубрегу и мокраћним каналима за Болницу "Србија" у Источном Сарајеву и за нови дигитални РТГ апарат за Дом здравља у Бањалуци.

Он је изјавио новинарима да су овим споразумима здравствене установе добиле могућност да набаве врло вриједну опрему на основу финансирања Владе Српске, а сходно дозначеним средствима Савјета министара.

"Ово су били захтјеви здравствених установа које смо били у прилици да обрадимо у прошлој години и цијенили смо сходно приоритетима и потребама које имају те установе за опремом. Овим спразумом смо регулисали права и обавезе у реализацији активности", навео је Шеранић након потписивања споразума.

Директор бијељинске болнице "Свети врачеви" Златко Максимовић рекао је да је ово велики дан за ову установу, град и за општине које јој гравитирају, као и за оне пацијенте који из раних дијелова користе наће услуге.

Средства у износу од 1,7 милиона КМ сз за куповину магнетне резонанце у Бијељини.

"Имамо магнетну резонанцу која је стара више од 11 година и која је у посљедње вријеме често у квару, тако да ћемо овим повећати степен задовољства наших корисника услуга. Здравствену заштиту дижемо на виши ниво", истакао је Максимовић.

Он је казао да здравствена услуга у болници Бијељина подигнута на високи ниво на задовољство пацијенама.

(БН/Срна) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ДОСТА ЈЕ

24.12.2021 13:51

ПА ТОЈ БОЛНИЦИ У БЈЕЉИНИ СЕ ДАЈЕ ШАКОМ И КАПОМ. ИМА ЛИ ИШТА ДА СЕ ДА БОЛНИЦИ У ПРИЈЕДОРУ. ДО КАДА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

24.12.2021 15:04

Честитке за нашу болницу. Много смо бољи него раније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има се

24.12.2021 15:07

море се!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слађа

24.12.2021 16:04

Хвала професору директору Златку Максимовићу за све што ради за бијељинску болницу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.12.2021 19:06

Дал знас да имамо највецу смртност на свјету? Дал знас који се кисик користи у болници?