Bolnici u Bijeljini 1,7 miliona KM za magnetnu rezonancu

Direktor bijeljinske bolnice "Sveti vračevi" Zlatko Maksimović rekao je da je ovo veliki dan za ovu ustanovu, grad i za opštine koje joj gravitiraju, ali i za šire područje...

Republika Srpska 24.12.2021 | 14:24
Bolnici u Bijeljini 1,7 miliona KM za magnetnu rezonancu

- Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potpisao je danas u Banjaluci sporazum o raspodjeli donatorskih sredstava Savjeta ministara za pet zdravstvenih ustanova u Srpskoj za nabavku opreme ukupne vrijednosti 3,7 miliona КM.

Šeranić je rekao da su sredstva namijenjena za nabavku magnetne rezonance za bolnicu "Sveti vračevi" u Bijeljini, za nabavku po jednog CT aparata za bolnice u Gradišci i u Nevesinju, zatim aparata za ultrazvučno razbijanje kamenca u bubregu i mokraćnim kanalima za Bolnicu "Srbija" u Istočnom Sarajevu i za novi digitalni RTG aparat za Dom zdravlja u Banjaluci.

On je izjavio novinarima da su ovim sporazumima zdravstvene ustanove dobile mogućnost da nabave vrlo vrijednu opremu na osnovu finansiranja Vlade Srpske, a shodno doznačenim sredstvima Savjeta ministara.

"Ovo su bili zahtjevi zdravstvenih ustanova koje smo bili u prilici da obradimo u prošloj godini i cijenili smo shodno prioritetima i potrebama koje imaju te ustanove za opremom. Ovim sprazumom smo regulisali prava i obaveze u realizaciji aktivnosti", naveo je Šeranić nakon potpisivanja sporazuma.

Direktor bijeljinske bolnice "Sveti vračevi" Zlatko Maksimović rekao je da je ovo veliki dan za ovu ustanovu, grad i za opštine koje joj gravitiraju, kao i za one pacijente koji iz ranih dijelova koriste naće usluge.

Sredstva u iznosu od 1,7 miliona КM sz za kupovinu magnetne rezonance u Bijeljini.

"Imamo magnetnu rezonancu koja je stara više od 11 godina i koja je u posljednje vrijeme često u kvaru, tako da ćemo ovim povećati stepen zadovoljstva naših korisnika usluga. Zdravstvenu zaštitu dižemo na viši nivo", istakao je Maksimović.

On je kazao da zdravstvena usluga u bolnici Bijeljina podignuta na visoki nivo na zadovoljstvo pacijenama.

(BN/Srna) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

DOSTA JE

24.12.2021 13:51

PA TOJ BOLNICI U BJELJINI SE DAJE ŠAKOM I KAPOM. IMA LI IŠTA DA SE DA BOLNICI U PRIJEDORU. DO KADA...

ODGOVORITE
Name

Miloš

24.12.2021 15:04

Čestitke za našu bolnicu. Mnogo smo bolji nego ranije.

ODGOVORITE
Name

Ima se

24.12.2021 15:07

more se!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Slađa

24.12.2021 16:04

Hvala profesoru direktoru Zlatku Maksimoviću za sve što radi za bijeljinsku bolnicu!

ODGOVORITE
Name

Re

24.12.2021 19:06

Dal znas da imamo najvecu smrtnost na svjetu? Dal znas koji se kisik koristi u bolnici?