Суд одобрио: Уводи се ноћни полицијски час у Каталонији

Сјевероисточна шпанска покрајина Каталонија добила је судско одобрење за увођење ноћног полицијског часа, док Мадрид дијели милионе тестова како би спријечио даље ширење омикрон варијанте корона вируса.

Свијет 23.12.2021 | 22:43
Суд одобрио: Уводи се ноћни полицијски час у Каталонији

Шпанија је укинула већину рестриктивних мјера током љета, потпомогнута високом стопом вакцинације, преносе агенције.

Омикрон је у сриједу довео до рекордних 60.000 новозаражених, због чега су се дијелови Шпаније одлучили за нова затварања.

Најстроже мјере предузела је Каталонија која ће од вечерас забранити својим становницима да напуштају дом између 1 и 6 сати ујутро.

Покрајина Мурсија на југу наредила је затварање радњи и објеката у 1 ујутро, тиме значајно ограничивши рад кафића и ресторана у регији у којој иначе остају отворени до ситних сати.

Регија око Мадрида фокусирала се на боље тестирање, обећавши да ће током божићних празника подијелити 12 милиона брзих тестова.

Састанак регионалних лидера који је у сриједу сазвао премијер Педро Санчез није резултирао ширим договором о мјерама, осим обавезног ношења маски и на отвореном.

Министар здравља Каролина Дариас је представљајући ту мјеру нагласила да нема потребе за узбуном.

"Нисмо у истој ситуацији као прошлог Божића. Прекретница је висока стопа вакцинисаних", рекла је она.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Прле

23.12.2021 22:44

Како је могуце да овако мала колицина људи под овакво сиканирање стави оволико много људи ?!!! Као 41'сто су фасисти радили,,,цуј пандурски цас,па сто?!!Јел'вирус у ноцним сатима зесце напада...Бозеее,пар бурзуја унисти цивилизациске норме зивљења свуда по свијету...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

24.12.2021 08:57

Није до "буржуја", свијест обичног народа није далеко одмакла од "Пећинског Прачовјека". Зар не видиш да код нас још увијек има оних који рокћу, реже, лају,завијају...

Name

Децко

23.12.2021 22:48

Које су то будале!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кмкок

24.12.2021 10:10

Једино сто је у овој вијести добро је сазнање да нисмо једини идиоти којима управљају јос веци идиоти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

24.12.2021 15:13

А као тестови це успорити сирење вируса...хахаха,какве небулозе неком падну на памет.И мозете га звати како хоцете,то нема везе са сојем,вец са зимом која је инаце вријеме грипе,замислите.Дебилизам..

ОДГОВОРИТЕ