Шпанска божићна лутрија подијелила више милијарди евра!

У Шпанији у ово време почиње традиционално извлачење божићне лутрије зване “Ел Гордо” победнички бројеви су објављивани јуче на одушевљење многих Шпанаца, укупан освојен износ (џекпот) је 2,4 милијарде евра.

Забава 23.12.2021 | 15:21
Шпанска божићна лутрија подијелила више милијарди евра!

Лутрија “Ел Гордо“,  односно  у преводу “Дебели“, има традицију дугу више од 200 година, а у њој учествују милиони Шпанаца.

Наградни фонд популарне лутрије достигао је 2,4 милијарде евра, (колико је и освојено) исти износ као и прошле 2020. године.

Ученици основне школе „Сан Илдефонсо“ извукли су нешто после поноћи први петоцифрени број који доноси главни добитак на лутрији, а до поднева су етапно извучени и остале добитне комбинације бројева.

Тикети се продају тако што људи широм Шпаније купују одређене сегменте бројева, а пошто су бројеви такође подељени у серије, постоји око 1.600 тикета са истоветним комбинацијама, што чини немогућим да једна или мали број особа купе све добитне тикете, већ се огроман наградни фонд дели међу великим бројем људи.

Тако су ове године главне награде отишле добитницима у Мадриду, на Канарским острвима, а рукометни клуб у баскијском граду Басаури поделио је 120 тикета од којих је сваки освојио другу награду у вредности од 1,25 милиона евра.

(ртс.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар