Španska božićna lutrija podijelila više milijardi evra!

U Španiji u ovo vreme počinje tradicionalno izvlačenje božićne lutrije zvane “El Gordo” pobednički brojevi su objavljivani juče na oduševljenje mnogih Španaca, ukupan osvojen iznos (džekpot) je 2,4 milijarde evra.

Zabava 23.12.2021 | 15:21
Španska božićna lutrija podijelila više milijardi evra!

Lutrija “El Gordo“,  odnosno  u prevodu “Debeli“, ima tradiciju dugu više od 200 godina, a u njoj učestvuju milioni Španaca.

Nagradni fond popularne lutrije dostigao je 2,4 milijarde evra, (koliko je i osvojeno) isti iznos kao i prošle 2020. godine.

Učenici osnovne škole „San Ildefonso“ izvukli su nešto posle ponoći prvi petocifreni broj koji donosi glavni dobitak na lutriji, a do podneva su etapno izvučeni i ostale dobitne kombinacije brojeva.

Tiketi se prodaju tako što ljudi širom Španije kupuju određene segmente brojeva, a pošto su brojevi takođe podeljeni u serije, postoji oko 1.600 tiketa sa istovetnim kombinacijama, što čini nemogućim da jedna ili mali broj osoba kupe sve dobitne tikete, već se ogroman nagradni fond deli među velikim brojem ljudi.

Tako su ove godine glavne nagrade otišle dobitnicima u Madridu, na Kanarskim ostrvima, a rukometni klub u baskijskom gradu Basauri podelio je 120 tiketa od kojih je svaki osvojio drugu nagradu u vrednosti od 1,25 miliona evra.

(rts.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar