Поскупљује струја за привреду од 1. јануара у Српској

Цијене електричне енергије за привреду у Српској од 1. јануара идуће године скочиће на 53 евра по мегават-часу, саопштено је из Владе Српске.

Република Српска 22.12.2021 | 15:32
Поскупљује струја за привреду од 1. јануара у Српској

"Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је у Бањој Луци, заједно са представницима Електропривреде Републике Српске, разговарао са представницима Привредне коморе и Уније удружења послодаваца Републике Српске. Главна тема разговора било је утврђивање цијене електричне енергије за потрошаче из категорије индустрије, поводом предстојећег потписивања годишњих уговора ових потрошача са Електропривредом Републике Српске", саопштено је из Владе РС.

Додају да су представници „Електропривреде“ указали су да је дошло до драстичног поскупљења електричне енергије на свјетским берзама која је достигла износ од 250 евра по мегават часу, уз прогнозе даљег раста, те констатовали да је неопходно да дође до корекција цијена за ову категорију потрошача. 

Уз сагласност и разумјевање представника пословне заједнице, прихваћен је приједлог да се цијена за потрошаче из категорије индустрије коригује на износ од 53 евра по мегават часу.

Како је истакнуто на састанку, и са овом корекцијом, потрошачи из категорије индустрије и даље ће електричну енергију плаћати по нижим цијенама у односу на оне из Федерације БиХ и земаља окружења.

(БН  Фото: ВЛАДА РС)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Велико Хвала

22.12.2021 15:13

Па ово је најјефтија тарифу у региону око Босне али и даље до Урала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

22.12.2021 19:49

Шта ови ликови причају. Фирме добиле уговоре да потпишу до 28.12. са 72 % повећања. И пријетњом искључењем.

Name

Енергија

22.12.2021 15:19

Скочиле цијене на берзи, имаће еxтра профит од извоза, јер се годинама хвале да су највећи извозници струје. Па чему онда поскупљење привреди и оптерећење које ће платити обичан грађанин. Озбиљна неспособност или пљачка сопственог народа???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мане

22.12.2021 15:42

Е мој Тривицу па цијесу хидро централе и термо електране када се захваљујес влади даје помогла па тоје јавно предузеце власниство народа.Стосе њих тице они нису направили нити једно постројење задњих 40год.Удри муски СНСДе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

22.12.2021 17:05

Позивам ЕПРС да покупе струју драстично и за грађане. Зашто? Зато што градјани не спарају у опсте струја је јефтина и нико не обраћа пажњу колико троши. Кад би струја покупила И дупло 90%градјана би на крају плаћали исте рачуне као и сада јер би људи морали да поведу рачуна да је не троше беспотребно И на тај начин би смањили потрошњу у пола садашње и били би на истом. С друге стране би ЕП и држава ту успарану струју могла да продаје односно извози за много већу цијену И градјани неби били на губитку а ЕП би профитирала. Или у најбољем случају да све преко 3000 КW по домаћинство годишње потрошње наплаћују дупло скупље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александарг

23.12.2021 09:39

Колико знам, струја коју извозимо је доста јефтинија од струје коју плаћа домаћинство, и на ту тему је било доста прице ...

Name

Ноле

23.12.2021 07:31

Ста се овај Тривиц јавља,као он некога представља.Њега то не дотице,он струју свакако краде,као сто је крао и воду,али ето гле цуда,нико га за то није осудио,а докази постоје.И јос је на некој као функцији.Слика и прилика дрзаве...

ОДГОВОРИТЕ