Ко то тамо "вршља" по записницима Делегације Европске уније?

"Ко 'вршља' по записницима Делегације ЕУ и шта у њима пише или не пише, то ме не итересује. О томе нека они брину..."

Република Српска 22.12.2021 | 10:40
Ко то тамо "вршља" по записницима Делегације Европске уније?

- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је на сцени најобичнија оркестрирана кампања гдје се, након хистерије у политичком Сарајеву, специјални рат преноси на међународни терен.

"Ко 'вршља' по записницима Делегације ЕУ и шта у њима пише или не пише, то ме не итересује. О томе нека они брину. Али је рецептура за манипулацију и дизање тензија јасна. Ако је било гдје европски комесар /Оливер/ Вархељи рекао да је Инцко покренуо ову кризу у БиХ, онда само могу рећи да он уопште није усамљен у тој тврдњи, јер смо такво мишљење чули од многих и европских и неевропских званичника", истакла је Цвијановићева упитана да прокоментарише писање "Гардијана" да званичници ЕУ раде на "исправљању" закона који је наметнуо бивши високи представник у БиХ Валентин Инцко након што су закључили да постоји ризик од изазивања поновног сукоба у регону.

Предсједник Српске је нагласила да сви они знају да је начин наметања тих законских измјена супротан европским и демократским принципима и да то значи да само фингирамо демократију у БиХ.

"Такође, и сви говоре да домаћи актери требају донијети неке сличне законске одредбе да би се избрисала још једна нелегална брљотина неког високог представника", рекла је Цвијановићева.

Тврдити како је било који европски комесар одобрио сједницу Народне скупштине Републике Српске, нагласила је Цвијановићева, обично је подметање и глупост.

"О нашим сједницама одлучују институције Републике Српске, а не европски комесари. Међутим, овдје је ријеч о једном ширем нападачком концепту. И он је усмјерен на Мађарску, јер је та земља заузела објективан и непристрасан став према актуелној кризи у БиХ. Чињеница да неко каже да не подржава санкције за Милорада Додика или Републику Српску је проблем и за политичко Сарајево и за њихове помагаче у континуираној акцији ширења лажи о стању у БиХ", указала је Цвијановићева.

Иначе, додала је она, у том деструктивном Сарајеву радо би бирали власти и у Републици Српској, и у земљама окружења, а сад видимо да би и смјењивали и именовали европске комесаре.

"Зато се ту и наглашава како је Вархељи близак /Виктору/ Орбану, а забога, Орбан је рекао да ће ставити вето у случају да се предложе санкције за Додика, па је то довољно да се покрене ланац манипулације из сарајевске тровачнице. Ово је и у функцији спречавања Орбана да дође у најављену посјету БиХ", рекла је предсједник Српске.

Према њеним ријечима, ове остале тврдње које се односе на неко наводно распламсавање новог регионалног сукоба не треба посебно ни коменатрисати, јер је то већ опробани метод за привлачење међународне пажње.

"Пропустили су да примијете да регион прича о Отвореном Балкану и економском повезивању, а да само у Сарајеву причају о неком сукобу", закључила је предсједник Републике Српске у изјави Срни. 

Подсјетимо да се јуче појавио документа са потписом шефа Делегације ЕУ у Сарајеву Јохана Сатлера о наводном договору европског комесара за проширење Оливера Вархељија са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком о одржавању седнице НСРС о враћању надлежности са БиХ на Републику Српску.

(БН)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

А СТА ВИ ВРСЉАТЕ 20 ГОДИНА

22.12.2021 09:54

СА ТОБОМ И ВАСОМ ХОБОТНИЦОМ СМО СЕ БАС "УСРЕЦИЛИ" ОВЕ ДВИЈЕ ДЕЦЕНИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.12.2021 11:04

Кад јој не одговарају изјаве странаца, онда прича како је то уопште не интересује. Када јој одговарају, онда их истиче и хвали се. Шта рећи на то, осим да ју је дипломатија заобишла у широком луку.

Name

Боже сачувај

22.12.2021 09:54

Политичко Сарајево и ти пејова унука,мени сте исти,нема разлике,што се тиче у рушењу институција и уништавању српског народа,заједно са додиком и вашим снсдеом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васа

22.12.2021 09:55

То само говори да је Додик са њима у талу и да му се пружи прилика за још једну побиједу а издају РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

22.12.2021 09:57

А сто то врсљање тебе брине?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еееее....

22.12.2021 10:01

Гадна времена......да је који папак...а немааа....Не преостаје ништа него "фактички" бавити се поезијом:горе земља,доље небо,тамо буква.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАЛИ ЈЕ ЛАЖ

22.12.2021 10:03

ДА СИ ТИ УНУКА УСТАШКОГ САТНИКА ? ДАЛИЈЕ ЛАЖ ДА И ТИ И ТВОЈ ШЕФ РАДИТЕ ЗА УСТАШКУ ТВОРЕВИНУ ?ДАЛИЈЕ ЛАЖ ДА ЈЕ ТВОЈА КУПОВИНА ПАПАКА ПАРАМА СИРОТИЊЕ ?ДАЛИЈЕ ЧИЊЕНИЧНО СТАЊЕ ПРИВРЕДЕ У Р С ЈАСАН ПОКАЗАТЕЉ ДА СТЕ ПЛАЦЕНИ ДА УНИШТИТЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ДАЛИ СЕ ИМАЛО СТИДИШ ПОГЛЕДАТИ У ОЧИ СВОМ ТОЛИКО И ЗАИСТА ФИНОМ ОЦУ АКО ЗНАШ ШТА ЈЕ БРУКА СКРАТИЈЕ НЕБРУКАЈСЕ ДОВИЈЕКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

22.12.2021 10:03

Само се и даље показује да Инцко није џаба ишао на славу, фирме одлично раде у Аустрију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурија

22.12.2021 10:10

Цуј дивокозе неби рекао она се конта у несто. 113% глупаца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пине

22.12.2021 10:15

Шта се ово дешава,је ли се ово опет ствара нека нова Аустро-Угарска ,с тим што је и Србија у њој.Гаврило,Гаврило,бадава ти посо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

22.12.2021 10:25

Па наравно да Додик има подрску од Европе и Америке па неби то радијо да нема подрску Тоје заврсена ствар свецесе надлезности вратити и измијени есе и Изборни закон. Достаје помагања само једном народу дослоке до велике промјене. Хвала богу кренулаје Русија и Кина да мољу у свом млину по планети. Ниста висе неце бити као стоје било

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

22.12.2021 10:27

Кад сиђете са власти, треба организовати за вас јавно суђење на Тргу Крајине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

22.12.2021 10:27

Заклело се сунце земљи да се на њој ниста не мозе сакрити. Народ зна ову изреку али политицари изгледа незнају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуд

22.12.2021 10:31

Уххх ето ти паметна, разумијеш се у свјетку политику ко Мара...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДЕ САБАЦ

22.12.2021 10:33

ПА ТО ЈЕ НЕСТО СТО ЈЕ САСВИМ НОРМАЛНО ДА СЕ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ВРАТЕ СВОЈЕ НАДЛЕЗНОСТИ И ОНДА НЕМА НИКАКВИХ ПРОБЛЕМА А ОНИ КОЈИ СУ ТЕ НАДЛЕЗНОСТИ ПРЕНЕЛИ ТРЕБА ПОХАПСИТИ КАЗНИТИ КАО И ОВИ СТО СЕ БУНЕ ДА СЕ ВРАТИ НЕСТО СТО НИЈЕ ЊИХОВО АЛИ БЕЗ ОБЗИРА ОНИ БИ ДА ТО ПРИГРАБЕ И ЗСДРЗЕ И ЊИХ УХАПСИТИ И СУДЈЕЊЕ ПА ОНДА ЛОГОРОВАЊЕ. ИЛИ У ПРЕВОДУ ЗАТВОР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

22.12.2021 10:35

Нек си им рекла и Ти нешто. Ништа Ти нама не рече шта је била сврха твог путешествија у УСА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

преЦедница РС

22.12.2021 10:37

снајка је бувса конобарица ...толико о компететности бакиних кадрова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

22.12.2021 10:37

Тебе не интересује ни народ ни дрзава самооо прљави кспитал ститис папке купујес без знања без морала бахатус се за Гиниса!!! Возни парк безвезне путовања будзет си оглодалааааааа срамото !! Партијасице корумпиранааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реа!иста

22.12.2021 10:38

А ових муљара, питам се има ли код њих искрености ,истине. Нетреба овом народу власт која све свом народу представља у обландама тј замотано ,закукуљено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

22.12.2021 10:43

Жути, не дај се жути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Локомотион

22.12.2021 10:46

Хвала предсједници сто рјесава проблем одлагања отпада на Трговској Гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван Гог

22.12.2021 10:54

Оооо само немој ти филозофирати а ти се као срецес са неким званицно има. Па са тобом се несрецу ни портири установа. Сликас се по паровима и трабуњас глупост као поток овде тамо камен овде брдо јој народе народе на сто смо спалу. А вама видим добро око вас све бљести а народ по народ им кухињама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мт

22.12.2021 13:12

ПЕЈИНА УНУКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

22.12.2021 15:13

Она је Мојсије Р.Србске кад казе сезаме отвори се ,сезаме затвори се и има тако да буде . 0на са својом светом руцицом све мозе сто ви не мозете ни замислит какве она све могуцности посједује Ј 3.

Name

Аа

22.12.2021 13:32

Ста је било од стана који је добио свекар незапослени пољопривредник из Прњавора ????!!! Од ЗИБЛа!????? Фок је њен муз био директор партијски??!! Јели продат а Грунтовница у Бањалуци леглооо криминалаа!!преписи и по неколико пута имовине са једниг на друго и тако муљајуци са нотаримааа адвокатимааа судијамаа корумпираним и политицарима грунтовнооо развукли капитал за Гинисааа!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

22.12.2021 14:18

Поштована госпођо Предсједнице, све ово што сте искоментарисали је класићна замјена теза, не фингирате ви демократију, нити је за настанак ове кризе крива Међународна заједница и федерално Сарајево, него управо супротно, кризу је изазвао лидер ваше странке, у покушају да преносом надлежности са БИХ на РС, подигне међунационалне тензије, и страхом од новога рата придобије гласаће на наступајућим изборима, а истовремено да скрене пажњу јавности у РС, са криминала и високе државне корупције, све већега сиромаштва у РС, и одласком радно способнога становништва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

22.12.2021 17:44

Ова незна ста прица

ОДГОВОРИТЕ