Ko to tamo "vršlja" po zapisnicima Delegacije Evropske unije?

"Кo 'vršlja' po zapisnicima Delegacije EU i šta u njima piše ili ne piše, to me ne iteresuje. O tome neka oni brinu..."

Republika Srpska 22.12.2021 | 10:40
Ko to tamo "vršlja" po zapisnicima Delegacije Evropske unije?

- Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je na sceni najobičnija orkestrirana kampanja gdje se, nakon histerije u političkom Sarajevu, specijalni rat prenosi na međunarodni teren.

"Кo 'vršlja' po zapisnicima Delegacije EU i šta u njima piše ili ne piše, to me ne iteresuje. O tome neka oni brinu. Ali je receptura za manipulaciju i dizanje tenzija jasna. Ako je bilo gdje evropski komesar /Oliver/ Varhelji rekao da je Incko pokrenuo ovu krizu u BiH, onda samo mogu reći da on uopšte nije usamljen u toj tvrdnji, jer smo takvo mišljenje čuli od mnogih i evropskih i neevropskih zvaničnika", istakla je Cvijanovićeva upitana da prokomentariše pisanje "Gardijana" da zvaničnici EU rade na "ispravljanju" zakona koji je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nakon što su zaključili da postoji rizik od izazivanja ponovnog sukoba u regonu.

Predsjednik Srpske je naglasila da svi oni znaju da je način nametanja tih zakonskih izmjena suprotan evropskim i demokratskim principima i da to znači da samo fingiramo demokratiju u BiH.

"Takođe, i svi govore da domaći akteri trebaju donijeti neke slične zakonske odredbe da bi se izbrisala još jedna nelegalna brljotina nekog visokog predstavnika", rekla je Cvijanovićeva.

Tvrditi kako je bilo koji evropski komesar odobrio sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, naglasila je Cvijanovićeva, obično je podmetanje i glupost.

"O našim sjednicama odlučuju institucije Republike Srpske, a ne evropski komesari. Međutim, ovdje je riječ o jednom širem napadačkom konceptu. I on je usmjeren na Mađarsku, jer je ta zemlja zauzela objektivan i nepristrasan stav prema aktuelnoj krizi u BiH. Činjenica da neko kaže da ne podržava sankcije za Milorada Dodika ili Republiku Srpsku je problem i za političko Sarajevo i za njihove pomagače u kontinuiranoj akciji širenja laži o stanju u BiH", ukazala je Cvijanovićeva.

Inače, dodala je ona, u tom destruktivnom Sarajevu rado bi birali vlasti i u Republici Srpskoj, i u zemljama okruženja, a sad vidimo da bi i smjenjivali i imenovali evropske komesare.

"Zato se tu i naglašava kako je Varhelji blizak /Viktoru/ Orbanu, a zaboga, Orban je rekao da će staviti veto u slučaju da se predlože sankcije za Dodika, pa je to dovoljno da se pokrene lanac manipulacije iz sarajevske trovačnice. Ovo je i u funkciji sprečavanja Orbana da dođe u najavljenu posjetu BiH", rekla je predsjednik Srpske.

Prema njenim riječima, ove ostale tvrdnje koje se odnose na neko navodno rasplamsavanje novog regionalnog sukoba ne treba posebno ni komenatrisati, jer je to već oprobani metod za privlačenje međunarodne pažnje.

"Propustili su da primijete da region priča o Otvorenom Balkanu i ekonomskom povezivanju, a da samo u Sarajevu pričaju o nekom sukobu", zaključila je predsjednik Republike Srpske u izjavi Srni. 

Podsjetimo da se juče pojavio dokumenta sa potpisom šefa Delegacije EU u Sarajevu Johana Satlera o navodnom dogovoru evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom o održavanju sednice NSRS o vraćanju nadležnosti sa BiH na Republiku Srpsku.

(BN)

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

A STA VI VRSLJATE 20 GODINA

22.12.2021 09:54

SA TOBOM I VASOM HOBOTNICOM SMO SE BAS "USRECILI" OVE DVIJE DECENIJE.

ODGOVORITE
Name

Re

22.12.2021 11:04

Kad joj ne odgovaraju izjave stranaca, onda priča kako je to uopšte ne interesuje. Kada joj odgovaraju, onda ih ističe i hvali se. Šta reći na to, osim da ju je diplomatija zaobišla u širokom luku.

Name

Боже сачувај

22.12.2021 09:54

Политичко Сарајево и ти пејова унука,мени сте исти,нема разлике,што се тиче у рушењу институција и уништавању српског народа,заједно са додиком и вашим снсдеом

ODGOVORITE
Name

Vasa

22.12.2021 09:55

To samo govori da je Dodik sa njima u talu i da mu se pruži prilika za još jednu pobijedu a izdaju RS.

ODGOVORITE
Name

Realno

22.12.2021 09:57

A sto to vrsljanje tebe brine?

ODGOVORITE
Name

Eeeee....

22.12.2021 10:01

Gadna vremena......da je koji papak...a nemaaa....Ne preostaje ništa nego "faktički" baviti se poezijom:gore zemlja,dolje nebo,tamo bukva.....

ODGOVORITE
Name

DALI JE LAŽ

22.12.2021 10:03

DA SI TI UNUKA USTAŠKOG SATNIKA ? DALIJE LAŽ DA I TI I TVOJ ŠEF RADITE ZA USTAŠKU TVOREVINU ?DALIJE LAŽ DA JE TVOJA KUPOVINA PAPAKA PARAMA SIROTINJE ?DALIJE ČINJENIČNO STANJE PRIVREDE U R S JASAN POKAZATELJ DA STE PLACENI DA UNIŠTITE REPUBLIKU SRPSKU DALI SE IMALO STIDIŠ POGLEDATI U OČI SVOM TOLIKO I ZAISTA FINOM OCU AKO ZNAŠ ŠTA JE BRUKA SKRATIJE NEBRUKAJSE DOVIJEKA

ODGOVORITE
Name

Србо

22.12.2021 10:03

Само се и даље показује да Инцко није џаба ишао на славу, фирме одлично раде у Аустрију.

ODGOVORITE
Name

Murija

22.12.2021 10:10

Cuj divokoze nebi rekao ona se konta u nesto. 113% glupaca!

ODGOVORITE
Name

pine

22.12.2021 10:15

Šta se ovo dešava,je li se ovo opet stvara neka nova Austro-Ugarska ,s tim što je i Srbija u njoj.Gavrilo,Gavrilo,badava ti poso.

ODGOVORITE
Name

Xxx

22.12.2021 10:25

Pa naravno da Dodik ima podrsku od Evrope i Amerike pa nebi to radijo da nema podrsku Toje zavrsena stvar svecese nadleznosti vratiti i izmijeni ese i Izborni zakon. Dostaje pomaganja samo jednom narodu dosloke do velike promjene. Hvala bogu krenulaje Rusija i Kina da molju u svom mlinu po planeti. Nista vise nece biti kao stoje bilo

ODGOVORITE
Name

Posmatrač

22.12.2021 10:27

Kad siđete sa vlasti, treba organizovati za vas javno suđenje na Trgu Krajine.

ODGOVORITE
Name

Istina

22.12.2021 10:27

Zaklelo se sunce zemlji da se na njoj nista ne moze sakriti. Narod zna ovu izreku ali politicari izgleda neznaju.

ODGOVORITE
Name

Dud

22.12.2021 10:31

Uhhh eto ti pametna, razumiješ se u svjetku politiku ko Mara...

ODGOVORITE
Name

RADE SABAC

22.12.2021 10:33

PA TO JE NESTO STO JE SASVIM NORMALNO DA SE REPUBLICI SRPSKOJ VRATE SVOJE NADLEZNOSTI I ONDA NEMA NIKAKVIH PROBLEMA A ONI KOJI SU TE NADLEZNOSTI PRENELI TREBA POHAPSITI KAZNITI KAO I OVI STO SE BUNE DA SE VRATI NESTO STO NIJE NJIHOVO ALI BEZ OBZIRA ONI BI DA TO PRIGRABE I ZSDRZE I NJIH UHAPSITI I SUDJENJE PA ONDA LOGOROVANJE. ILI U PREVODU ZATVOR.

ODGOVORITE
Name

Eto

22.12.2021 10:35

Nek si im rekla i Ti nešto. Ništa Ti nama ne reče šta je bila svrha tvog putešestvija u USA?

ODGOVORITE
Name

preCednica RS

22.12.2021 10:37

snajka je buvsa konobarica ...toliko o kompetetnosti bakinih kadrova

ODGOVORITE
Name

Ali

22.12.2021 10:37

Tebe ne interesuje ni narod ni drzava samooo prljavi kspital stitis papke kupujes bez znanja bez morala bahatus se za Ginisa!!! Vozni park bezvezne putovanja budzet si oglodalaaaaaaa sramoto !! Partijasice korumpiranaaa

ODGOVORITE
Name

Rea!ista

22.12.2021 10:38

A ovih muljara, pitam se ima li kod njih iskrenosti ,istine. Netreba ovom narodu vlast koja sve svom narodu predstavlja u oblandama tj zamotano ,zakukuljeno.

ODGOVORITE
Name

Sale

22.12.2021 10:43

Žuti, ne daj se žuti.

ODGOVORITE
Name

Lokomotion

22.12.2021 10:46

Hvala predsjednici sto rjesava problem odlaganja otpada na Trgovskoj Gori.

ODGOVORITE
Name

Van Gog

22.12.2021 10:54

Oooo samo nemoj ti filozofirati a ti se kao sreces sa nekim zvanicno ima. Pa sa tobom se nesrecu ni portiri ustanova. Slikas se po parovima i trabunjas glupost kao potok ovde tamo kamen ovde brdo joj narode narode na sto smo spalu. A vama vidim dobro oko vas sve bljesti a narod po narod im kuhinjama.

ODGOVORITE
Name

mt

22.12.2021 13:12

PEJINA UNUKA

ODGOVORITE
Name

janko

22.12.2021 15:13

Ona je Mojsije R.Srbske kad kaze sezame otvori se ,sezame zatvori se i ima tako da bude . 0na sa svojom svetom rucicom sve moze sto vi ne mozete ni zamislit kakve ona sve mogucnosti posjeduje J 3.

Name

Aa

22.12.2021 13:32

Sta je bilo od stana koji je dobio svekar nezaposleni poljoprivrednik iz Prnjavora ????!!! Od ZIBLa!????? Fok je njen muz bio direktor partijski??!! Jeli prodat a Gruntovnica u Banjaluci leglooo kriminalaa!!prepisi i po nekoliko puta imovine sa jednig na drugo i tako muljajuci sa notarimaaa advokatimaaa sudijamaa korumpiranim i politicarima gruntovnooo razvukli kapital za Ginisaaa!!

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

22.12.2021 14:18

Poštovana gospođo Predsjednice, sve ovo što ste iskomentarisali je klasićna zamjena teza, ne fingirate vi demokratiju, niti je za nastanak ove krize kriva Međunarodna zajednica i federalno Sarajevo, nego upravo suprotno, krizu je izazvao lider vaše stranke, u pokušaju da prenosom nadležnosti sa BIH na RS, podigne međunacionalne tenzije, i strahom od novoga rata pridobije glasaće na nastupajućim izborima, a istovremeno da skrene pažnju javnosti u RS, sa kriminala i visoke državne korupcije, sve većega siromaštva u RS, i odlaskom radno sposobnoga stanovništva.

ODGOVORITE
Name

Simo

22.12.2021 17:44

Ova nezna sta prica

ODGOVORITE