Петровић: Потписали смо 17 уговора за асфалтирање путева

Град Бијељина је у овој години потписао 17 уговора за асфалтирање путева вриједности 600 хиљада марака. Рок за завршетак радова је 30. април наредне године.

Република Српска 21.12.2021 | 16:27
Петровић: Потписали смо 17 уговора за асфалтирање путева

Чињеница је да у граду и околним мјесним заједницима постоје путеви који су у лошем стању. Али чињеница је и да је градска управа још у априлу мјесецу наишла на прву препреку када је приликом гласања о буџету скупштинска већина утицала на смањење средстава за ове намјене за 600 хиљада КМ, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Укупна путна мрежа у граду износи 2.000 километара, а укупна дужина макадамских улица је око 300 километара. За њихово асфалтирање је потребно, каже Петровић, око 35 милиона марака.

“Нећемо ставити главу у шаке, него ћемо засукати рукаве и у скупштинској процедури када будемо ишли са приједлогом одлуке о кредитном задужењу за изградњу и ревитализацију више путних праваца урадићемо све да се што већи број путева уреди и видјећемо да ли ћемо добити подршку од скупштине”, истакао је Петровић.

Грађани имају право да се жале на лоше путеве, али не и они којима су циљ само прозивке, истиче Петровић.

“Нека се стиде они који прозивају Градску управу за неасфалтирање, јер они имају дебеле приватне банковне рачуне јер су извлачили јавни новац и богатили се на грбачи наших грађана”, поручује Петровић.

У овој години потписано је 17 уговора за асфалтирање путева. Рок за завршетак радова је 30. април следеће године.

“Из буџета Одјељења за стамбено - комуналне послове издвојено је 750 хиљада марака за изградњу улица, локалних путева и некатегорисанх макадемских путева гдје је обезбјеђено суфинансирање мјесних заједница. До сад је потписано 17 уговора  вриједности 600 хиљада КМ”, каже Богдан Тадић испред Одјељења за стамбено - комуналне послове и заштиту животне средине.

Посебан акценат је на безбједносном аспекту. У том смислу у Улици Кулина Бана гдје се ове године десила саобраћајна незгода са трагичним исходом, план је да се унаприједи безбједност пјешака.

“План је да се на пјешачком прелазу поред моста преко канала Дашница спроведу одређене мјере које се односе на додатну расвјету, односно два додатна рефлеторска тијела која ће омогућити да се пјешачки прелаз боље освјетли, да возачи уоче пјешаке”, каже Немања Митрић испред Одсјека за саобраћај и комуналну инфраструктуру.

Такође, пошто је уочено да у овој улици возачи возе брже него што би требало, у плану је и постављање лежећих полицајаца.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Т3884912

21.12.2021 19:02

Браво за асвалт, а народ и омладина што одлази то није ни битно толико, пречи је бетон

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

22.12.2021 09:15

Риба смрди од главе. Не може се ореко ноћи направити чудо. Ти мислиш да ће доћи нека страна инвестиција у овакву накарадну државу? Општине могу колико могу а то није пуно, економски напредак мора кренути од државних институција.