Petrović: Potpisali smo 17 ugovora za asfaltiranje puteva

Grad Bijeljina je u ovoj godini potpisao 17 ugovora za asfaltiranje puteva vrijednosti 600 hiljada maraka. Rok za završetak radova je 30. april naredne godine.

Republika Srpska 21.12.2021 | 16:27
Petrović: Potpisali smo 17 ugovora za asfaltiranje puteva

Činjenica je da u gradu i okolnim mjesnim zajednicima postoje putevi koji su u lošem stanju. Ali činjenica je i da je gradska uprava još u aprilu mjesecu naišla na prvu prepreku kada je prilikom glasanja o budžetu skupštinska većina uticala na smanjenje sredstava za ove namjene za 600 hiljada KM, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Ukupna putna mreža u gradu iznosi 2.000 kilometara, a ukupna dužina makadamskih ulica je oko 300 kilometara. Za njihovo asfaltiranje je potrebno, kaže Petrović, oko 35 miliona maraka.

“Nećemo staviti glavu u šake, nego ćemo zasukati rukave i u skupštinskoj proceduri kada budemo išli sa prijedlogom odluke o kreditnom zaduženju za izgradnju i revitalizaciju više putnih pravaca uradićemo sve da se što veći broj puteva uredi i vidjećemo da li ćemo dobiti podršku od skupštine”, istakao je Petrović.

Građani imaju pravo da se žale na loše puteve, ali ne i oni kojima su cilj samo prozivke, ističe Petrović.

“Neka se stide oni koji prozivaju Gradsku upravu za neasfaltiranje, jer oni imaju debele privatne bankovne račune jer su izvlačili javni novac i bogatili se na grbači naših građana”, poručuje Petrović.

U ovoj godini potpisano je 17 ugovora za asfaltiranje puteva. Rok za završetak radova je 30. april sledeće godine.

“Iz budžeta Odjeljenja za stambeno - komunalne poslove izdvojeno je 750 hiljada maraka za izgradnju ulica, lokalnih puteva i nekategorisanh makademskih puteva gdje je obezbjeđeno sufinansiranje mjesnih zajednica. Do sad je potpisano 17 ugovora  vrijednosti 600 hiljada KM”, kaže Bogdan Tadić ispred Odjeljenja za stambeno - komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Poseban akcenat je na bezbjednosnom aspektu. U tom smislu u Ulici Kulina Bana gdje se ove godine desila saobraćajna nezgoda sa tragičnim ishodom, plan je da se unaprijedi bezbjednost pješaka.

“Plan je da se na pješačkom prelazu pored mosta preko kanala Dašnica sprovedu određene mjere koje se odnose na dodatnu rasvjetu, odnosno dva dodatna refletorska tijela koja će omogućiti da se pješački prelaz bolje osvjetli, da vozači uoče pješake”, kaže Nemanja Mitrić ispred Odsjeka za saobraćaj i komunalnu infrastrukturu.

Takođe, pošto je uočeno da u ovoj ulici vozači voze brže nego što bi trebalo, u planu je i postavljanje ležećih policajaca.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

T3884912

21.12.2021 19:02

Bravo za asvalt, a narod i omladina što odlazi to nije ni bitno toliko, preči je beton

ODGOVORITE
Name

Realista

22.12.2021 09:15

Riba smrdi od glave. Ne može se oreko noći napraviti čudo. Ti misliš da će doći neka strana investicija u ovakvu nakaradnu državu? Opštine mogu koliko mogu a to nije puno, ekonomski napredak mora krenuti od državnih institucija.