У Великој Британији недостају Деда Мразеви: Дневнице огромне!

Велика Британија,ових дана је суочена са недостатком бројних профила на тржишту рада, а у овом периоду недостају професионални (имитатори) Деда Мразеви.

Занимљивости 21.12.2021 | 16:32
У Великој Британији недостају Деда Мразеви: Дневнице огромне!

На сајту за запошљавање “Индеед” ове недеље има на стотине неупражњених радних места, а траже се особе које су спремне да за сатницу од 100 фунти или дневницу од невероватних 963 евра обуку костим Деда Мраза и имитирају деда мраза то је све што се очекује од кандидата у огласима

У предбожићном периоду Деда Мразеви су у Великој Британији веома тражени, па се од тог посла може и добро зарадити. Ткао се дневнице према писању доле поменутог сајта, Деда Мразева су се утростручиле.

“Деда Мразеви и његови помагачи нису имуни на недостатак сезонске радне снаге”, рекао је Џек Кенеди са сајта “Индеед” дневнику Даилy Стар.

Он је указао да се нуде дневнице до 800 фунти, што је око 936 евра.

Недостатак Деда Мразева је везан за пандемију, пошто су у прошлости ту улогу преузимали старији мушкцари, који сада спадају у ризичне групе. А пошто је посао Деда Мраза везан са мноштво контаката, многи старији грађани су се одлучили да се тиме не баве.

Кенеди, такође, уочава мању потражњу за сезонским пословима.Истраживање јавног мњења мреже “Неxтдоор” показало је да је проблем већ и те како уочљив.

Истраживање компаније Неxтдоор показало да би 80% деце могло пропустити да види Деда Мраза ове 2021. године.

Једна трећина је казала да ће бити разочарана ако Божић прође без Деда Мраза. На основу резултата истраживања “Неxтдоор” је организовао у више градова обуку за Деда Мразеве.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар