U Velikoj Britaniji nedostaju Deda Mrazevi: Dnevnice ogromne!

Velika Britanija,ovih dana je suočena sa nedostatkom brojnih profila na tržištu rada, a u ovom periodu nedostaju profesionalni (imitatori) Deda Mrazevi.

Zanimljivosti 21.12.2021 | 16:32
U Velikoj Britaniji nedostaju Deda Mrazevi: Dnevnice ogromne!

Na sajtu za zapošljavanje “Indeed” ove nedelje ima na stotine neupražnjenih radnih mesta, a traže se osobe koje su spremne da za satnicu od 100 funti ili dnevnicu od neverovatnih 963 evra obuku kostim Deda Mraza i imitiraju deda mraza to je sve što se očekuje od kandidata u oglasima

U predbožićnom periodu Deda Mrazevi su u Velikoj Britaniji veoma traženi, pa se od tog posla može i dobro zaraditi. Tkao se dnevnice prema pisanju dole pomenutog sajta, Deda Mrazeva su se utrostručile.

“Deda Mrazevi i njegovi pomagači nisu imuni na nedostatak sezonske radne snage”, rekao je Džek Kenedi sa sajta “Indeed” dnevniku Daily Star.

On je ukazao da se nude dnevnice do 800 funti, što je oko 936 evra.

Nedostatak Deda Mrazeva je vezan za pandemiju, pošto su u prošlosti tu ulogu preuzimali stariji muškcari, koji sada spadaju u rizične grupe. A pošto je posao Deda Mraza vezan sa mnoštvo kontakata, mnogi stariji građani su se odlučili da se time ne bave.

Kenedi, takođe, uočava manju potražnju za sezonskim poslovima.Istraživanje javnog mnjenja mreže “Nextdoor” pokazalo je da je problem već i te kako uočljiv.

Istraživanje kompanije Nextdoor pokazalo da bi 80% dece moglo propustiti da vidi Deda Mraza ove 2021. godine.

Jedna trećina je kazala da će biti razočarana ako Božić prođe bez Deda Mraza. Na osnovu rezultata istraživanja “Nextdoor” je organizovao u više gradova obuku za Deda Mrazeve.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar