Рогатица остала без повећања за борце, пољопривреднике...

Одборници СДС у Скупштини општине Рогатица уложили су пет амандмана на приједлог нацрта буџета ове локалне заједнице за наредну годину. Скупштинска већина, на последњој сједници, предвођена СНСД је одбила све амандмане иако су били везани за повећање гранта борачкој организацији , затим стимулације за произвођаче кромпира, производњу млијека и карате клуба.

Република Српска 20.12.2021 | 20:40
Рогатица остала без повећања за борце, пољопривреднике...

Амандмани су били реални и оправдани и били су животно везани за борачке категорије и друге категорије грађана, кажу у рогатичком СДС, и наглашавају да нису усвојени само зато што их је ова партија и опозиционе странке предложила. 

“Зачуђујуће је да скупштинска већина није усвојила амандман да се грант за општинску борачку организацију повећа за 50.000 КМ . Да напоменемо да у последњих пет година ни једна конвертибилна марка није повећана у гранту за борце, ветеране , ратне војне инвалиде и породице погинулих српских бораца па смо се надали да ће локална власт за ово имати разумијевања, али није било тако", рекао је одборникк СДС у Скупштини општине Рогатица Томислав Пухалац.

Он је додао да власт за своју  страначку војску  из редовна СНСД и коалиционих партнера издваја и за минорне пројекте и активности  али нема за борачку популацију.

Другим амандманом је предложено да се 100.000 КМ преусмјери за набавку репроматеријала  пољопривредним произвођачима за сјетву кромпира и стрних жита а трећи за субвенције  произвођачима млијека  од 0,10 КМ по литру. 

„Имам шест крава музара и досад никад нисам добио стимулацију од општинских власти. Чујем да је неће бити ни наредне године а све је поскупило, тако да је ситуација у овој производњи веома тешка. Неколико фарми крава се досад угасило", рекао је произвођач млијека Небојша Ерић.

Карате клуб у Рогатици води прослављени каратиста Горан Марјановић , вице шампион бивше Југославије. Клуб коме је  он предсједник  за четири године није из буџета добио ни једну конвертиибилну марку, како он каже, само зато што припада опозиционој странци

„Пета је година да клуб који окупља око 40 каратиста не добија никакву донацију из буџета општине. Одборници опозиције су на приједлог буџета предложили амандман да нам се додјели минимално 3.000 КМ али ни то није прошло. Одговор начелника општине Милорада Јагодића био је да је то приватни клуб а он постоји од 1986.године", огорчен је Марјановић.

Скупштинску већину у Рогатици чине одборници СНСД, ДЕМОС-а Уједињене Српске  и један бивши одборник ПДП.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Каратиста

20.12.2021 22:59

Е цуј не дати каратистима ни динар, а људи се побисе медјусобом од 1986.Ко да то они раде из лицног задовољства а не због опсте ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

21.12.2021 09:27

Добро је да је тако ваљда це након овога прогледати и борци и остали народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОДСТИЦАЈ

21.12.2021 09:53

Тај јагодиц се бави споредним стварима, њега не интересују теме од којих народ зиви - пољопривреда, стоцарство, па ја сто је унистио "Агрокомбинат", цувену фирму у Рогатици? Особу са толиком сујетом нема надалеко. Пет година дрзи на Борикама празан објекат, умјесто да му осмисли неку намјену: спортску, туристицку, производну и запосли несто радника, али не и не, само зато сто је реновиран од стране СДС-ове власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кун фу

21.12.2021 13:04

А ко нам се нуди као алтернатива?Бивси полицајац у пензији сто је тридестеро из куце скрко на будзет или овај кун фу мајстор сто је Сјемец оставио у дугу 13 милиона а раднике куци послао.Каква је разлика?